• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen
0
0
  • Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen
0
0

API-Specificaties

bELANGRIJK IN DE oLIE- EN GASINDUSTRIE

API-specificaties zijn van cruciaal belang voor pompen in de olie- en gasindustrie, waar betrouwbaarheid, veiligheid en prestaties van het grootste belang zijn. De American Petroleum Institute (API) heeft een reeks specificaties vastgesteld waaraan pompen moeten voldoen om geschikt te zijn voor gebruik in de olie- en gasindustrie. Deze specificaties omvatten onder meer de constructie, materialen, afmetingen, prestatiecriteria, testvereisten en certificeringen van de pomp.

Door te voldoen aan de API-specificaties, kunnen pompen een hoge betrouwbaarheid en veiligheid garanderen, waardoor storingen en veiligheidsrisico's worden geminimaliseerd. Bovendien helpt het naleven van de API-specificaties om de prestaties en efficiëntie van de pomp te optimaliseren, waardoor de bedrijfskosten worden verlaagd en de levensduur van de pomp wordt verlengd.

API normen dragen bij aan betrouwbare prestaties

API (American Petroleum Institute), een organisatie die normen en richtlijnen opstelt voor de olie- en gasindustrie. De API-normen zijn van essentieel belang voor het ontwerp, de fabricage en de prestaties van pompen in de olie- en gasindustrie. De API-normen zijn ontworpen om de kwaliteit en betrouwbaarheid van pompen te garanderen en om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de specifieke behoeften van de industrie.

Enkele voorbeelden van API-normen die van toepassing zijn op pompen zijn:

  1. API 610: Deze norm stelt eisen aan de ontwerp- en prestatiekenmerken van centrifugaalpompen voor de olie-, gas- en petrochemische industrie. De norm omvat eisen voor materialen, maatvoering, prestaties, testen en inspecties.

  2. API 674: Deze norm stelt eisen aan de ontwerp- en prestatiekenmerken van plunjerpompen voor de olie-, gas- en petrochemische industrie. De norm omvat eisen voor materialen, maatvoering, prestaties, testen en inspecties.

  3. API 675: Deze norm stelt eisen aan de ontwerp- en prestatiekenmerken van doseerpompen voor de olie-, gas- en petrochemische industrie. De norm omvat eisen voor materialen, maatvoering, prestaties, testen en inspecties.

API pompen

Cruciaal

API normen

API-normen zijn van cruciaal belang voor de prestaties van pompen. Het naleven van deze normen garandeert dat de pompen betrouwbaar en duurzaam zijn. Dit is van groot belang in de olie- en gasindustrie, waar pompen vaak worden blootgesteld aan zware omstandigheden en hoge drukken.

Welke problemen kunnen ontstaan?

Het niet voldoen aan de API-normen kan leiden tot verschillende problemen, zoals lekkage, corrosie, verminderde prestaties en zelfs het falen van de pomp. Dit kan leiden tot uitvaltijd van de installatie, hogere onderhoudskosten en zelfs tot gevaarlijke situaties voor het personeel en het milieu.

 

Daarom moeten de pompen regelmatig worden geïnspecteerd en getest om te verifiëren dat ze voldoen aan de API-normen. Deze inspecties en tests moeten worden uitgevoerd door gekwalificeerd en ervaren personeel om ervoor te zorgen dat de resultaten betrouwbaar zijn.

Geen verplichte voorschiften

Het is belangrijk om te vermelden dat de API-normen geen verplichte voorschriften zijn. Echter, omdat de API-normen vaak worden gebruikt in de olie- en gasindustrie, worden ze als industriestandaard beschouwd. Veel bedrijven kiezen ervoor om pompen te kopen die voldoen aan de API-normen om ervoor te zorgen dat ze betrouwbaar zijn en voldoen aan de eisen van de industrie.

 

API 610

API 610 is een specifieke norm voor centrifugaalpompen in de olie- en gasindustrie.  Deze norm stelt strenge eisen aan ontwerp, materialen en fabricage, waardoor deze pompen uitblinken in stabiliteit en duurzaamheid, zelfs in de zwaarste omstandigheden.

Meer informatie over onze API pompen? 

Een greep uit onze klanten

Opzoek naar een API Pomp? Vraag vrijblijvend meer informatie over onze API pompen

API Pompen

API pompen van diverse merken

IPG levert diverse merken

Er zijn diverse pompmerken die API-pompen verkopen, elk met hun eigen unieke kenmerken en specialiteiten. Hieronder worden enkele voorbeelden van deze merken besproken, namelijk Goulds, Handol, Netzsch en Sulzer.

Goulds is een bekende producent van API-pompen. Het bedrijf biedt een breed scala aan pompen die voldoen aan de API-normen, waaronder centrifugaalpompen, plunjerpompen en doseerpompen. Goulds is vooral bekend om zijn XHD-pomp, die is ontworpen voor gebruik in zware omstandigheden. Deze pomp heeft een modulair ontwerp, wat betekent dat het mogelijk is om verschillende componenten te vervangen zonder de hele pomp te hoeven vervangen.

Handol is een andere producent van API-pompen. Het bedrijf richt zich vooral op centrifugaalpompen en heeft een breed scala aan pompen die voldoen aan de API 610-norm. Handol staat bekend om zijn nauwkeurige en betrouwbare centrifugaalpompen die geschikt zijn voor gebruik in de olie-, gas- en petrochemische industrie.

Netzsch is een Duits bedrijf dat zich richt op het ontwerp en de fabricage van pompen en andere apparatuur voor de olie- en gasindustrie. Het bedrijf biedt een breed scala aan pompen die voldoen aan de API 676-normen, waaronder excentrische wormpompen. Deze pompen worden vooral gebruikt voor het verpompen van viskeuze vloeistoffen en vaste stoffen.

Sulzer is een Zwitsers bedrijf dat een breed scala aan pompen produceert voor verschillende toepassingen, waaronder pompen die voldoen aan de API-normen. Sulzer heeft een brede ervaring in de olie- en gasindustrie en biedt diverse pomptypes aan, zoals centrifugaalpompen en plunjerpompen. De pompen van Sulzer worden vaak gebruikt in de olie- en gaswinning, raffinaderijen en petrochemische fabrieken.

Lees meer over

Goulds pompen

LEES MEER OVER

Handol pompen

LEES MEER OVER

Netzsch pompen

LEES MEER OVER

Sulzer pompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

DUURZAAM EN EFFICIËNT

Laat uw pomp reviseren

API pompen

Meest gestelde vragen

Naar boven