Inline pompen

Omdat onze Xylem, Lowara centrifugaal pompen inline zijn uitgevoerd, kunnen ze direct in het leidingwerk worden ingebouwd. De in gietijzer uitgevoerde pomp is standaard voorzien van een RVS waaier, gelast met een lasertechniek. Door haar compacte bouw vraagt het modulaire pompsysteem om minimale inbouwmaten. De inline pomp is geschikt voor het vervoeren van gematigde, agressieve warme en koude vloeistoffen.

ipg-esvMeertrapspompen – e-SV

Roestvaststalen verticale meertrapspompen van Lowara zijn zeer betrouwbare en technologisch geavanceerde multifunctionele pompen die in staat zijn om aan de eisen van veel gebruikers te voldoen. Er zijn verschillende constructiemogelijkheden verkrijgbaar met een nominale capaciteit van 1-3-5-10-15-22-33-46-66-92-125 m³/h.

Nieuwe constructiespecificaties:

 • Zweefsysteem voor zelfuitlijning van de slijtring (PPS glasgevuld technopolymeer om weerstand te bieden tegen chemisch corrosieve en mechanisch agressieve vloeistoffen en vloeistoffen op hoge temperatuur)
 • Eenvoudig te demonteren buitenmantel, dankzij de speciale vorm van de zitting van de O-ring
 • Gebalanceerd mechanische asafdichting die vervangen kan worden zonder dat de pomp gedemonteerd hoeft te worden (voor 10-15-22SV≥5,5kW, 33-46-66-92-125SV)
 • Glijlager van sterk materiaal (wolframcarbide/siliciumcarbide) voor een langere levensduur en grotere bestendigheid tegen zware toepassingen, zoals ketelvoeding
 • Lagere axiale krachten als garantie voor een langere levensduur van de lagers van de standaard IECmotor (17.500 uur)

ipg-svi

Op aanvraag zijn verkrijgbaar:

 • Modellen met seals die bestand zijn tegen hoge temperatuur (150°C max)
 • Modellen met extra lage NPSH
 • Modellen voor hoge druk (tot 40 bar)
 • Gepassiveerde en elektrolytisch gepolijste modellen

FCE pompen

De Lowara FCE serie bestaat uit een inline centrifugaal pomp met een direct gekoppelde Lowara motor, uitgevoerd met een verlengd motor as eind. De waaier is daarop gemonteerd.

Eigenschappen van de FCE inline pomp:

 • Maximum temperatuurklasse: voor vloeistoffen van -10 graden tot +130 graden
 • Maximum drukklasse: 10 Bar (PN10)

ipg-fctFCT constructie

De FC en FCT pomp van Lowara, uitgevoerd in een inline uitvoering, is een enkeltraps centrifugaal pomp. Met inline wordt bedoeld dat de zuigflens en de persflens tegenover elkaar geplaatst zijn. Het grote voordeel van deze inline pomp is dat u hem direct in de leiding inbouwt. Extra bochtwerk in uw leidingsysteem is daardoor niet nodig.

ipg-fcsFCS pompen

De serie van Lowara FCS bestaat uit een inline centrifugaal pomp, waaraan een IEC motor gekoppeld is. Er is bij dit type gekozen voor een gestandaardiseerde IEC motor, waarbij de waaier is gemonteerd op een eigen pompas. Omdat deze pompas is gemonteerd op de standaard normmotor, bent u bij vervanging van de motor niet afhankelijk van
Lowara. Elk merk motor kan namelijk worden toegepast op de Lowara FCS inline pomp.

Eigenschappen van de FCS pomp:

 • Maximum temperatuurklasse: voor vloeistoffen van -20 graden tot +140 graden
 • Maximum drukklasse: 16 Bar (PN16)

Vragen? Neem contact met ons op

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer info over de inline pompen van Xylem en Lowara FC en FCT .

  Naam:

  E-mail:

  Bericht: