Pomp onderdelen

Revisie en onderhoud aan uw pomp is belangrijk. Daarvoor heeft u soms ook nieuwe pomp onderdelen nodig. Misschien staat u hier niet altijd bij stil als uw pomp naar behoren draait. Maar bij gebrek aan controle en onderhoud kan de pomp in storing raken en dit heeft natuurlijk weer gevolgen voor uw proces.

Voor onderhoud en revisie van de pomp heeft u soms reserve onderdelen nodig. Of u nu een enkele O-ring, waaier of compleet pompdeel benodigd heeft, IPG is de leverancier voor uw pomp onderdelen. Door sterke relaties bij veel fabrikanten kunt de Industrial Pump Group Nederland u voorzien van onderdelen voor diverse merken.

Pomp onderdelen IPG

Pomp onderdelen voor uw pomp

Zoveel pompen, zoveel onderdelen. Maar welk onderdeel is benodigd? De experts van de Industrial Pump Group kijken graag met u mee. Wanneer een onderdeel benodigd is kan IPG u altijd helpen aan een onderdelentekening en onderdelenlijst. Mocht dit geen duidelijk beeld geven, dan kan er altijd contact worden opgenomen.  Aan de hand van de beschikbare gegevens en eventuele foto’s wordt bekeken welke onderdelen benodigd zijn. Direct advies of pomp onderdelen nodig? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

  Naam:

  E-mail:

  Bericht:

  Wij leveren onderdelen van o.a. de volgende merken:

  SAER logo pomp onderdelen  Lowara logo pomp onderdelen  Grundfos logo Grindex logo HOMA logo Wilo logo

  en vele andere merken…

  Slijtende pomp onderdelen

  Aan slijtage van uw pomp onderdelen is helaas niet te ontkomen. Echter slijt het ene onderdeel sneller dan de ander. Hoe snel een onderdeel slijt is bij iedere pomp verschillend, dit heeft onder andere te maken met de vloeistof wat u verpompt.

  Wij hebben een greep van de meest slijtende onderdelen voor u uitgeschreven:

  Mechanical seal of asafdichting

  Mechanical seal, ook wel de asafdichting genoemd, voorkomt dat het te verpompen medium niet bij de motor terecht kan komen. De machanische afdichting bestaat uit 2 delen: een roterend deel en een stationair deel. Soms is een pomp uitgerust met een stopbuspakking in plaats van een mechanical seal.

  Waaier

  De waaier is het roterende element in o.a. een centrifugaalpomp wat er voor zorgt dat door middel van de draaiende beweging het medium verpompt wordt. Dit onderdeel kan slijten door o.a. cavitatie of een (te) agressief medium. Er zijn diverse soorten waaiers, denk bijvoorbeeld aan een vortex waaier.

  Lagers

  Het mechanische onderdeel van de pomp waar de as in draait. De lagers kunnen inlopen.

  O-ringen en pakkingen

  Deze onderdelen kunnen bestaan uit diverse maten en materialen en zorgen voor een afdichting. Een O-ring en pakking is vaak eenvoudig te installeren. Slijten doen deze onderdelen niet, maar worden op advies wel vervangen wanneer u een ander onderdeel vervangt.

  Vragen of interesse? Neem contact met ons op!

  Robert van IPGHet IPG team met betrokken pompexperts zit voor u klaar, neem snel contact op via (088) 400 29 29, Whatsapp of vraag snel een offerte aan.

   Naam:

   E-mail:

   Bericht: