Dompelpompen

Dompelpompen levert IPG van diverse topmerken. Waaronder Lowara, Ebara, Homa en Flygt. Al onze pompen zijn van hoge kwaliteit en voorzien van de laatste technieken. Bekijk hier een greep uit ons assortiment dompelpompen.

Waarom een dompelpomp?

IPG USP Geen problemen bij het aanzuigen
IPG USP Produceert weinig geluid
IPG USP Simpele installatie
IPG USP Verstoppingsvrij

HOMA dompelpomp GRP

dl dlv dompelpomp van lowara

LOWARA DL / DLV

IPG USP Verpompt vuilwater
IPG USP Diverse waaiers
IPG USP Dompelbaar

Lowara pomp DOMO Dompelpomp

LOWARA DOMO

IPG USP Betrouwbare pomp
IPG USP Met vlotterschakelaar
IPG USP Diverse Waaiers

Lowara DIWA Dompelpomp

LOWARA DIWA

IPG USP Handzaam
IPG USP Pomp in RVS316
IPG USP Gemakkelijk in gebruik

Grindex Micro pomp

Grindex Micro

IPG USP Robuuste maar handzame pomp
IPG USP Leverbaar met vlotter
IPG USP Snelle levertijd

Grindex Minette

Grindex Minette

IPG USP Geschikt voor continu gebruik
IPG USP Handzaam
IPG USP Leverbaar met vlotter

Grindex Salvador

Grindex Salvador

IPG USP Vrije doorlaat to 50 mm
IPG USP 3″ aansluiting
IPG USP Luchtklep, kan droog draaien

flygt ready 4

Flygt Ready

IPG USP Handzaam
IPG USP Robuust
IPG USP Ideaal voor bouwterrein

Flygt BIBO

IPG USP Compact
IPG USP Gemakkelijk te installeren
IPG USP Weinig onderhoud vereist

Flygt H5150

Flygt 5000

IPG USP Betrouwbaar
IPG USP Compact ontwerp
IPG USP Kostenbesparend

grundfos unilift ap pompen

Unilift AP

IPG USP RVS mantel
IPG USP Handzaam
IPG USP Leverbaar met vlotter

Grundfos Unilift CC pompen

UNILIFT CC

IPG USP Verpompt kleine deeltjes
IPG USP Zeef tegen grote deeltjes
IPG USP Huishoudelijk gebruik

Grundfos DP pompen

DP Serie

IPG USP Uitgerust met aanzuigzeef
IPG USP Meerdere waaiers
IPG USP Industriële toepassingen

Ebara Best

IPG USP Handzame pomp
IPG USP Uit te voeren met vlotter
IPG USP Vlakzuigring optioneel

Ebara DW pomp

Ebara DW (VOX)

IPG-vinkjeVortexwaaier optioneel
IPG-vinkjeUit te voeren met vlotter
IPG-vinkjeLeverbaar met voetbocht

Ebara Dumper pomp

Ebara Dumper

IPG-vinkjeRobuust
IPG-vinkjeRoestvrij staal
IPG-vinkjeHoogwaardig materiaal

HOMA dompelpomp TP

Homa TP

IPG USP Geschikt voor water
IPG USP Diverse waaiers mogelijk
IPG USP Meerdere opstellingen

HOMA dompelpomp GRP

Homa GRP

IPG USP Geschikt voor water
IPG USP Onderdompelbare motor
IPG USP Diverse opstellingen

WAT IS EEN DOMPELPOMP?

Een dompelpomp is een pomp die, ondergedompeld in het te verpompen medium, gebruikt wordt om schoon of vervuild water weg te pompen. De dompelpompen zijn één van de meest gebruikte pompen en het aanbod is zeer groot. Het is daarom van belang de selectie criteria waar uw pomp aan moet voldoen goed in kaart te brengen. De belangrijkste zaken zetten wij voor op een rij:

 • Betreft het te verpompen medium schoon of vervuild water? Moet er een percentage zand of andere vaste bestanddelen verpompt worden?
 • Wat is de benodigde capaciteit van uw applicatie: hoeveel m3/uur of liter/sec moeten er verpompt worden?
 • Wat is de opvoerhoogte ook wel druk genoemd: dit is de maximale hoogte in meters welke de pomp moet kunnen verpompen. Bevindt de pomp zich in een put van 2 meter diep en ligt het lozingspunt 6 meter hoger dan heeft u een pomp nodig die minimaal 8 meter hoog moet kunnen verpompen
 • Wat is de lengte en diameter van de persleiding en is bekend hoeveel bochten er gemonteerd zitten.
 • Hoe wilt u de pomp installeren en schakelen. Men kan doormiddel van een vlotterschakelaar de pomp automatisch laten schakelen wat als bijkomend voordeel heeft dat de pomp niet droog kan draaien.
 • Qua installatie of opstellingswijze zijn er legio mogelijkheden zoals droogopgesteld met koelmantel, vrijstaand op een standring aan een starre of flexibele persleiding of conventioneel aan een geleidebuis installatie. Over al deze mogelijkheden willen wij u graag adviseren

Dompelpompen assortiment Industrial Pump Group Nederland

Dompelpompen voor schone en vervuilde vloeistoffen

Naast het uitbrengen van advies kan Industrial Pump Group Nederland u ook beleveren met diverse dompelpompen: van pompen voor schone vloeistoffen als (drink)water, industrieel water en effluent tot vervuilde vloeistoffen als influent en fecaliën. De uitvoering van de pompen en waaiers varieert van volledig gesloten waaiers, half open waaiers en volledig open waaiers tot vortex waaiers en één of meerkanaal waaiers.

Bij de selectie van de juiste waaier houden we rekening met uw applicatie zodat de meest effectieve waaiervorm wordt ingezet voor maximaal resultaat. Of het nu een verstoppingsvrije werking betreft of een installatie voor maximaal pomprendement. Daarnaast kan ook de samenstelling van het medium ertoe leiden dat er gekeken moet worden naar speciale materialen.

Bij chemisch verontreinigd water zal het toe te passen materiaal corrosie bestendig moeten zijn en zal de keuze op roestvaststaal 316 of Duplex vallen. Wanneer het medium abrasief (slijtend) is zal er een materiaal legering gekozen worden welke slijtvast is waardoor de standtijd van de pomp navenant zal zijn. Een correcte keuze verzekerd u van een probleemloze werking tegen de laagst mogelijke energiekosten.

Dompelpomp met snij-inrichting

Wanneer het medium vaste en langvezelige materialen bevat (papier, stro, bladeren) kan een pomp met snij-inrichting worden toegepast. De pompen zijn dan voorzien van een snij-inrichting voor de intrede flens (zuigflens). Deze verkleint alle vaste delen tot verpompbare delen.

Sommige vuilwater pompen zijn standaard voorzien van een snij-inrichting op beide dichtingsringen, aan de voorzijde en achterzijde van de waaier. Bij de open waaiers hebben sommige pompen een slijtplaat met standaard snij-groeven, die zorgen voor een verstoppingsvrije werking.

Verstoppingsvrij

Onze pompen zijn voorzien van een snij-inrichting voor de intrede flens (zuigflens). Deze verkleint alle vaste delen tot verpompbare delen. Sommige vuilwater pompen zijn standaard voorzien van een snij-inrichting op beide dichtingsringen, aan de voorzijde en achterzijde van de waaier. Bij de open waaiers hebben sommige pompen een slijtplaat met standaard snij-groeven, die zorgen voor een verstoppingsvrije werking.

Hoog rendement

De door ons geleverde pompen v beschikken allemaal over een bijzonder hoog rendement, waardoor de energieopname gering blijft. Onze hoog rendement dompelmotoren zijn zelfs geschikt voor hogere temperaturen.

ATEX

Atex logo voor dompelpompenDe ATEX richtlijn is van toepassing op alle plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen. De richtlijn heeft een breed werking gebied en omvat naast gasexplosie ook stofexplosiegevaar. ATEX staat voor ATmosphères EXplosives.
ATEX pompen certificering geldt voor de gehele pompunit, dus voor zowel de ATEX dompelpomp als de ATEX motor. De dompelpompen kunnen met een ATEX certificering geleverd worden.

Afhankelijk van de zone waarin de pompen staan opgesteld, kunnen wij u informeren over het beheersen van het explosiegevaar.
Voor het uitwerken van een ATEX aanvraag zullen wij u ten alle tijden vragen voor welke zone de pomp geschikt moet zijn en welk medium er verpompt gaat worden.

Opstelling dompelpomp

Kleinere varianten kunnen direct op het oppervlak worden geplaatst. Industriële dompelpompen voorzien wij van een ‘driepoot’ of een ‘voetbochtkoppeling’.

a. Ondergedompelde installatie
b. Portable installatie
c. Verticale droge installatie
d. Horizontale droge installatie

Wij verkopen de volgende merken:

lowara logo  flygt logo dompelpompen   Grindex Dompelpompen Grundfos logo Homa logo

Toepassingen

Een dompelpomp is een ruim inzetbare pomp, wanneer de pomp is uitgerust met een vlotter is deze ook meteen beveiligt tegen het droog lopen van de pomp. Een dompelpomp wordt veel gebruikt als bouw of rioolwaterpompen. Dat omdat de pompen (afhankelijk van het typepomp) over het algemeen slijtbestendig en verstoppingsvrij zijn. Tevens wordt de dompelpomp vaak gebruikt voor huishoudelijk gebruik bij het leeg pompen van een kelder. Dit omdat de pompen compact zijn.

Bouw en rioolwaterpomp

Dompelpompen zijn er in vele soorten en maten, daarom ook voor diverse toepassingen. In de bouw wordt er bijvoorbeeld vaak een robuuste dompelpomp met een grotere vrije doorlaat gebruikt. Deze pomp kunnen vaak zand of zelfs slib verpompen. Een goed voorbeeld van dit soort pompen zijn die van Grindex en Flygt.

Flygt maakt tevens diverse dompelpompen welke geschikt zijn voor een toepassing waar rioolwater verpompt dient te worden.

Lowara DIWA DompelpompHuishoudelijk gebruik

In sommige gevallen worden er dompelpompen gebruikt voor huishoudelijk gebruik, dat kan zijn voor bijvoorbeeld het leegpompen van een kelder. Wanneer de pomp moet aanslaan op een specifiek waterpeil kan er gebruik gemaakt worden van een vlotter. Onder andere Lowara en Ebara verkopen dit soort dompelpompen.

VEELGESTELDE VRAGEN

Lees hier onder de veelgestelde vragen en antwoorden voor dompelpompen. Voor de veelgestelde vragen over IPG bezoekt u deze pagina.

Waar moet u rekening mee houden bij de aankoop van een dompelpomp?

Zoals bij elke pomp is het van belang dat er een pomp geselecteerd wordt waarbij rekening wordt gehouden met onder andere:

 • De benodigde capaciteit
 • Opvoerhoogte
 • Te verpompen medium

Voor selectie van de pompen kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Welk type dompelpomp is voor u geschikt?

Ook het type dompelpomp is afhankelijk van de uiteindelijke toepassing van de pomp. Het is dus van toepassing goed te weten wat het te verpompen medium van de pomp is. Er zit natuurlijk verschil tussen een dompelpomp welke wordt gebruikt voor het leegpompen van een kelder of het verpompen van slurry.

Om er achter te komen welk type domelpomp precies geschikt voor uw toepassing is kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Welke accessoires kunt u het beste gebruiken?

Afhankelijk van de wensen zijn de meeste dompelpompen te verkrijgen met diverse toebehoren, bijvoorbeeld een voetbocht, vlakzuiger of vlotter.

Vragen of interesse? Neem contact met ons op!

Het IPG team met betrokken pompexperts zit voor u klaar, neem snel contact op via onderstaand telefoonnummer, de chat of vraag snel een offerte aan.

  Naam:
  E-mail:
  Bericht: