• Merkonafhankelijk pompadvies
 • + 30 jaar ervaring
 • Officieel dealer van topmerken
 • Just in time leveringen
0
0

IPG levert

Pomp onderdelen

Revisie en onderhoud aan uw pomp is belangrijk. Daarvoor heeft u soms ook nieuwe pomp onderdelen nodig. Misschien staat u hier niet altijd bij stil als uw pomp naar behoren draait. Maar bij gebrek aan controle en onderhoud kan de pomp in storing raken en dit heeft natuurlijk weer gevolgen voor uw proces.

Voor onderhoud en revisie van de pomp heeft u soms reserve onderdelen nodig. Of u nu een enkele O-ring, waaier of compleet pompdeel benodigd heeft, IPG is de leverancier voor uw pomp onderdelen. Door sterke relaties bij veel fabrikanten kunt de Industrial Pump Group Nederland u voorzien van onderdelen voor diverse merken.

Slijtende pomp onderdelen

Aan slijtage van uw pomp onderdelen is helaas niet te ontkomen. Echter slijt het ene onderdeel sneller dan de ander. Hoe snel een onderdeel slijt is bij iedere pomp verschillend, dit heeft onder andere te maken met de vloeistof wat u verpompt.

Wij hebben een greep van de meest slijtende onderdelen voor u uitgeschreven:

Mechanical seal of asafdichting

Mechanical seal, ook wel de asafdichting genoemd, zorgt er voor dat het te verpompen medium niet in de atmosfeer komt en dus binnen het pompdeel blijft. De mechanische afdichting bestaat uit 2 delen: een roterend deel en een stationair deel. Soms is een pomp uitgerust met een stopbuspakking in plaats van een mechanical seal.

Waaier

De waaier is het roterende element in o.a. een centrifugaalpomp wat er voor zorgt dat door middel van de draaiende beweging het medium verpompt wordt. Dit onderdeel kan slijten door o.a. cavitatie of een (te) agressief medium. Er zijn diverse soorten waaiers, denk bijvoorbeeld aan een vortex waaier.

Lagers

Het mechanische onderdeel van de pomp waar de as in draait. De lagers kunnen inlopen.

O-ringen en pakkingen

Deze onderdelen kunnen bestaan uit diverse maten en materialen en zorgen voor een afdichting. Een O-ring en pakking is vaak eenvoudig te installeren. Slijten doen deze onderdelen niet, maar worden op advies wel vervangen wanneer u een ander onderdeel vervangt.

Pomp onderdelen voor uw pomp

Zoveel pompen, zoveel onderdelen. Maar welk onderdeel is benodigd? De experts van de Industrial Pump Group kijken graag met u mee. Wanneer een onderdeel benodigd is kan IPG u altijd helpen aan een onderdelentekening en onderdelenlijst. Mocht dit geen duidelijk beeld geven, dan kan er altijd contact worden opgenomen.  Aan de hand van de beschikbare gegevens en eventuele foto’s wordt bekeken welke onderdelen benodigd zijn. Direct advies of pomp onderdelen nodig? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

LAAT UW POMP REVISEREN

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken

De diversiteit in de type pompen is enorm. De eerder genoemde specialisten uit het revisie-team van IPG heeft voldoende kennis, middelen en sterke relaties met diverse pompmerken om een groot aantal verschillende type pompen te kunnen reviseren. IPG reviseert o.a. centrifugaal-, meertraps-, splitcase-, wormpompen en wellicht binnenkort uw pomp?

 Neem vrijblijvend contact met ons op

Waarom kiezen voor IPG voor uw pomp onderdelen?

Bij IPG begrijpen we dat elk proces uniek is en dat de juiste onderdelen essentieel zijn voor het onderhoud en de werking van uw pompen. Daarom bieden wij:

 • Expertise en Advies: Onze specialisten helpen u graag bij het identificeren van de juiste onderdelen. We kunnen u voorzien van onderdelentekeningen en onderdelenlijsten om u te helpen bij uw keuze.
 • Brede Selectie: We hebben een breed scala aan onderdelen voor verschillende pompmerken en -modellen.
 • Kwaliteit en Betrouwbaarheid: Dankzij onze sterke relaties met toonaangevende fabrikanten kunnen we u onderdelen van hoge kwaliteit leveren.
 • Snelle Levering: We begrijpen dat stilstand kostbaar is, daarom streven we ernaar uw onderdelen snel te leveren.

Veelgestelde vragen over pomponderdelen

Voordelen van kwalitatieve pomp onderdelen:

 • Verlengde levensduur van de pomp: Hoogwaardige onderdelen verminderen de slijtage van uw pomp, waardoor de levensduur van de gehele installatie wordt verlengd.
 • Optimale prestaties: Onderdelen van hoge kwaliteit zorgen ervoor dat uw pomp optimaal functioneert, wat leidt tot betere prestaties en hogere efficiëntie.
 • Verminderde onderhoudskosten: Door te investeren in duurzame onderdelen, vermindert u de frequentie en kosten van onderhoud en reparaties.
 • Betrouwbaarheid: Betrouwbare onderdelen minimaliseren het risico op storingen, waardoor uw productieproces ononderbroken kan blijven draaien.
 • Veiligheid: Kwalitatieve onderdelen dragen bij aan de veiligheid van uw pompinstallatie, waardoor de kans op ongelukken en milieuschade wordt verminderd.

Meer informatie

IPG reviseert diverse pompen

De variëteit aan pompsoorten is groot. De specialisten uit het revisie-team van IPG beschikken over uitgebreide kennis, de juiste middelen en sterke relaties met diverse pompmerken, waardoor zij in staat zijn een breed scala aan pomptypes te reviseren. IPG verzorgt onder andere de revisie van centrifugaal-, meertraps-, splitcase-, en wormpompen, en misschien binnenkort ook uw pomp?

Naar boven