Grundfos

Grundfos is de wererldwijde marktleider in waterpompen. De Grundfos Group is in 55 verschillende landen actief en bestaat uit meer dan 80 bedrijven. Jaarlijks produceert Grundfos meer dan 16 miljoen pompunits.

Waarom kiezen voor Grundfos pompen?

IPG USP Betrouwbaar
IPG USP Innovatief
IPG USP Top kwaliteit

 

Grundfos logoOfficieel Dealer

De Industrial Pump Group heeft met diverse pompfabrikanten een sterke band. Zo is IPG officieel dealer van o.a. Grundfos.

Dompelpompen:
grundfos unilift ap pompen
Grundfos Unilift AP

De UNILIFT AP pompen zijn roestvrijstalen dompelpompen die zijn ontworpen voor het verpompen van niet-agressief water en grijs afvalwater, zoals drainage en huishoudelijk afvalwater met deeltjes Deze pompen kunnen worden gebruikt als een draagbare unit of stationaire installatie voor binnen en buiten gebouwen.

Grundfos Unilift KP

De Unilift KP pomp is een roestvrijstalen dompelpomp die is ontworpen voor het verpompen van niet-agressief water en grijs afvalwater, zoals drainage en huishoudelijk afvalwater met deeltjes tot 10 mm. Deze pomp kan worden gebruikt als een draagbare unit of stationaire installatie binnen en buiten gebouwen.

Grundfos Unilift CC pompen
Grundfos Unilift CC

UNILIFT CC-pompen zijn eentraps dompelpompen en zijn ontworpen voor het verpompen van schoon, niet-agressief water en licht vervuild (grijs) afvalwater. Geschikt voor verpompen tot een waterniveau van 3 mm. Deze pompen hebben zowel een boven- als een zijuitlaat, waardoor ze eenvoudig kunnen worden aangepast aan uw bestaande leidingen.

Grundfos DP

De dompelbare afvoerpompen (DP) bestrijken een motorbereik van 0,9-2,6 kW. Deze pompen zijn uitgerust met een semi-open lamellenwaaier die vaste stoffen tot 10mm groot kan verpompen.

Grundfos Unilift AP pompen
Grundfos APG

AP(G)-pompen zijn ontworpen voor het verpompen van afvalwater, slibhoudend water, grondwater en rioolwater. Deze pompen zijn uitgerust met een snijsysteem dat alle vernietigbare vaste stoffen in kleine stukjes snijdt.

Meertrapspompen:
Grundfos CR pompen
Grundfos CR

Serie vertikale meertraps centrifugaalpompen.
Deze pompen hebben de zuig- en persopeningen op hetzelfde niveau. De pompkop en -huis zijn van gietijzer. Alle andere bevochtigde delen zijn van roestvrij staal.

Grundfos BM

Drukverhogende horizontale meertrapspomp.
Deze boosterset is geschikt voor industriële en watertoevoer toepassingen waarbij de inlaatdruk maximaal 80 bar is. De boostersets worden gebruikt om de systeemdruk te verhogen.

Bronpompen:
Grundfos Unilift SB pompen
Grundfos SB

SB-pompen zijn dompelpompen met meerdere trappen, ontworpen om schoon water te pompen voor huishoudelijke tanks, ondiepe putten en regenwatertoepassingen.

Grundfos SP

De SP serie bevat dompelpompen met boorgat en zijn ontworpen voor het verpompen van grondwater. Alle pompen binnen deze serie zijn van roestvrij staal en zijn verkrijgbaar in 3 materiaalkwaliteiten. De pompen zijn geschikt voor boorgaten in groottes van 4 “over 6” en 8 “tot 10”. De motorgroottes voor de pompen zijn beschikbaar in 0,37-250 kW.

Overige pompen:

 

Staat uw Grundfos waterpomp hier niet tussen?

De experts van de Industrial Pump Group helpen u graag bij het vinden en leveren van uw benodigde pomp of onderdelen. Met onze jarenlange ervaring vinden we altijd een oplossing voor uw pomp.

Over Grundfos

Grundfos is in 1945 opgericht in Denemarken. Na een aantal jaren is deze pompfabrikant uitgegroeid tot de wereldwijde marktleider in waterpompen. De innovatieve fabrikant is trendsetter in watertechnologie en komen jaarlijks met nieuwe type pompen. Zij focussen zich op de nieuwste technologieën en op duurzaamheid.

De Grundfos Group bestaande uit meer dan 80 bedrijven is een van de grotere leveranciers voor de pompen in de centrale verwarming en airconditioning. Naast deze circulatiepompen is Grundfos een grote naam op het gebied van drukverhoging. Zo levert het merk veel boostersets voor diverse gebouwen.

De productie van Grundfos pompen is enorm, er worden jaarlijks meer dan 16 miljoen pompunits gemaakt. Deze pompen zijn circulatie pompen voor verwarming en airco maar ook zeker centrifugaalpompen voor industrie, watervoorziening en afvalwater. Hier door is de kans groot dat u ook een pomp van dit merk heeft staan, als er voor deze pomp onderdelen of revisie benodigd is dan bent u bij IPG aan het juiste adres.

Grundfos produceert naast standaard motoren ook onderwatermotoren en heeft eigen technologieën voor het maken van druk- en frequentie- regelaars.

Jarenlange ervaring in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van hoog kwalitatieve pompen is een van de raakvlakken tussen de Industrial Pump Group en Grundfos. Niet dat IPG zelf pompen produceert, maar wij streven wel naar de beste oplossing voor de klant en de applicatie. Heeft u een uitdaging voor ons of advies nodig? Neem dan contact met ons op.

Grundfos draagt bij aan een beter klimaat

Een klimaatcrisis is aanstaande en er is veel nodig om dit tegen te gaan. Grundfos gaat deze uitdaging niet uit de weg en wilt met haar intelligente oplossingen en concrete acties invloed hebben op de wereldwijde water- en klimaatuitdagingen. In de strategie verteld het Deense bedrijf dat het in 2025 de koolstofvoetafdruk wilt verminderen met 50% ten opzichte van die in 2008. Tevens heeft Grundfos de ambitie om in dat zelfde jaar het eigen waterverbruik met 50% te verminderen ten opzichte van 2008.

Tegen het jaar 2030 wordt het echt serieus als Grundfos wenst om 300 miljoen mensen van water te voorzien, die vandaag de dag hier geen toegang toe hebben. Maar ook door intelligent waterbeheer waar 50 miljard m3 zoet water bespaard wordt.

Grundfos door de jaren heen

Om u te informeren over het enorme bedrijf dat Grundfos is nemen wij u kort mee door de historie van het Deense bedrijf.

1944: Het bedrijf wordt opgericht in Bjerringbro als Bjerringbro Pressestøberi og Maskinfabrik (Bjerringbro Die-casting Foundry and Machine Factory) .
1945: Het bedrijf gaat haar eerste pompen produceren.
1947: Eerste bronpomp geproduceerd.
1949: Het bedrijf gaat haar pompen exporteren, in dit jaar beginnen ze naar Noorwegen, 4 jaar later volgt Zweden. Anno nu lever Grundfos wereldwijd pompen.
1952: Multistage pomp wordt geïntroduceerd ander de naam CR, die kennen wij nog als een van de meest succesvolle pompseries van het bedrijf.
1960: De naam Grundfoss, toen nog met dubbel S op het eind wordt ingebruik genomen.
1967: De populaire bronpompen-serie: SP wordt in RVS uitgevoerd en geproduceerd.
1973: Een grote stap in het wereldwijde succes van Grundfos, het bedrijf gaat naar de Verenigde Staten.
1976: Begonnen met het produceren van eigen motoren.
1989: Grundfos is de eerste pompfabrikant ter wereld met een ISO certificaat.
1990: Een ‘technology center’ wordt geopend, mede hierdoor is het Deense bedrijf nog altijd vooruitstrevend.
1991: De ‘Intelligente pomp’ wordt op de markt gebracht.
2000: De komende jaren zal Grundfos zich vooral richten op het digitaliseren van pompen en diverse innovatieve pompen toevoegen aan haar gamma.

Dompelpompen

Grundfos is op het gebied van dompelpompen een van de betere fabrikanten, ze zijn een van de beste van de wereld. De door Grundfos gefabriceerde dompelpompen zijn uiterst efficiënt en duurzaam. De Unilift pomp is een populair model en heeft voor diverse toepassingen een uitvoering van de pomp. Zo is er een Unilift voor het leeg pompen van uw kelder maar ook een voor het verpompen van vuilwater. De pomp is van hoogwaardige kwaliteit en makkelijk te installeren door de kwaliteitseisen van de fabrikant.

Bronpompen

Deze hoogwaardige, soepele bronpompen zijn ontwikkeld met het oog op laag energieverbruik en de beste prestaties. Deze pompen staan aan de top van de markt en is wereldwijd ontzettend populair, dit komt mede door de brede expertise binnen de professionele watervoorziening van de Deense fabrikant. De bronpompen zijn uitgevoerd in hoogwaardig materiaal en is mede hierom een product van hoge kwaliteit dat jaren mee kan.

Meertrapspompen

Diverse series van Grundfos bestaan uit meertrapspompen, denk hierbij aan de populaire CR serie: deze verticale meertrapspompen zijn gemakkelijk in te bouwen tussen 2 leidingen en daarom ook heel handzaam in het onderhoud. Deze pompen hebben een hoog rendement en leveren als alle pompen van het Deense merk betrouwbare prestaties. Deze serie bestaat uit diverse pompen, welke elk een eigen configuratie zodat deze pompen voor vele toepassingen beschikbaar zijn.

Vragen of interesse? Neem contact met ons op!

Het IPG team met betrokken pompexperts zit voor u klaar, neem snel contact op via 088 – 400 29 29, Whatsapp of onderstaand contactformulier.

    Naam:
    E-mail:
    Bericht:
    OFFERTE