• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Alles voor de industrie in één duurzaam huis

IPG onder één zonnedak met Microtechniek

Merkonafhankelijke pompexpert Industrial Pump Group (IPG) uit Velsen-Noord is verhuisd naar het pand van industrieel dienstverlener Microtechniek Groep aan de Concordiastraat in Velsen-Noord. Daarmee zit IPG niet alleen meteen in een van de meest duurzame bedrijfspanden van Nederland, maar ontstaat ook een krachtige samenwerking tussen twee bedrijven met hetzelfde dna: klantgericht maatwerk.

Eén en één is drie. Deze ongebruikelijke uitkomst van een simpele som is in het geval van de samenwerking van IPG met Microtechniek ontegenzeggelijk spijkerhard. Want die samenwerking kent drie significante voordelen: IPG zit nu in het volledig energieneutrale pand van Microtechniek, door de fysieke nabijheid kan er intensiever worden samengewerkt en de klanten - industriële bedrijven en andere organisaties – hebben een partner die al het werk aan installaties in de volle breedte kan uitvoeren, ook onder een contract. En dat met het maatwerk dat de klant van beide bedrijven gewend is.

Dolblij

Directeuren Frank Korf en Robert de Brouwer van IPG liepen in september door de gang van het kantorendeel van het pand aan de Concordiastraat 30 in Velsen-Noord. Ze bevroegen Fred Kooijman, directeur Service van Microtechniek. ,,Heb je de kleurenstaal van de vloer? En van de kozijnen?” Kooijman bevestigt dat meteen. Het pand is immers pas anderhalf jaar oud. Alle stalen zijn aanwezig. “Die muur gaat er uit, die ook. Zo krijgen we een groot kantoor”, wijst Korf.

Korf is dolblij met het nieuwe onderkomen voor IPG. “We waren al een tijd op zoek naar een nieuw, duurzaam pand. Wij geloven dat duurzaam ondernemen de toekomst heeft. En eigenlijk was die oplossing dichterbij dan we dachten. Microtechniek, waar we al mee samenwerken, heeft een ‘state of the art’ pand. Misschien wel het meest duurzame van Nederland, maar in elk geval volledig energieneutraal. Waarom zelf het wiel uitvinden als het er al is, dachten we.”

Duurzaamheid drijfveer

Het reusachtige pand van meer dan twaalfduizend vierkante meter is inderdaad niet alleen vanwege zijn afmeting indrukwekkend. Op het dak liggen duizenden zonnepanelen en een hele batterij aan warmtepompen. Het hele pand heeft vloerverwarming, Ledverlichting en is gasloos. “Het is nu nog geen eis, maar in de toekomst zullen onze klanten steeds vaker vragen naar onze footprint. Dus toen we een nieuw pand gingen bouwen, hebben we dat meteen goed geregeld. We vinden het sowieso belangrijk ons steentje bij te dragen aan de klimaatdoelen”, zegt Kooijman.

Duurzaamheid is een belangrijke drijfveer voor de innige samenwerking tussen de twee bedrijven, maar betere service en betere producten voor de klant, zijn minstens net zo belangrijk. “We hebben eigenlijk hetzelfde dna”, zegt De Brouwer van IPG. “We zijn klantgericht. Leveren maatwerk en zijn direct benaderbaar. Klanten bellen ons en we gaan het direct regelen.”

Nadrukkelijk zelfstandig

Dat de beide bedrijven tot in de haarvaten kennis hebben van wat ze doen, blijkt uit alles. Ze zitten beide al meer dan zestig jaar in hun branche, zijn specialisten en de drie directeuren zijn allen opgeklommen vanuit de techniek naar hun huidige functie. Ze weten dus waar ze over praten. Elk op hun eigen vakgebied. En dat blijft ook zo. Korf: “IPG is goed in het verkopen en onderhouden van industriële pompen, merkonafhankelijk. Dat gaan we niet veranderen. We blijven ook nadrukkelijk zelfstandige bedrijven, met onze eigen uitstraling. Maar kunnen als één opereren als het nodig is.”

Goed nieuws dus voor industriële bedrijven en nutsbedrijven, met name in een straal van een uur rijden van Velsen, dus pak hem beet: van Den Helder en Utrecht tot aan Rotterdam. “Dat is voor ons beide wel belangrijk”, merkt Korf op. “Want hoe dan ook: dat de klant met een telefoontje geregeld krijgt wat hij wil, blijft het uitgangspunt. En dan moet je er ook kunnen staan. Dat spreekt voor zich.”

Over Industrial Pump Group (IPG):

Als officieel dealer van diverse topmerken, levert IPG al tientallen jaren industriële pompen. Maar IPG doet ook het onderhoud en revisie van diverse soorten en merken pompen. Met IPG heeft elk bedrijf alles in huis om duurzaam gebruik te maken van de juiste pomp, in staal- , papier- of offshore-industrie, of nutsbedrijven. Bovendien levert IPG maatwerk, ook in service. IPG ontzorgt van A tot Z met een persoonlijke benadering. Een telefoontje en een eventueel probleem wordt opgelost. Niet zo gek ook, met meer dan dertig jaar ervaring in industriële pompen.

Over Microtechniek Groep:

Microtechniek Groep heeft met twee productiebedrijven en twee servicebedrijven alles in huis om machineonderdelen te maken en te onderhouden, of voor het verrichten van precisiemeetwerk. Van onderdelen voor raketmotoren en satellieten tot gespecialiseerde machines voor de voedingsmiddelenindustrie, de olie- en gasindustrie, de papierindustrie, weg- en waterbouw en nutsbedrijven. Maatwerk is het toverwoord, ook in service.

Naar boven