• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen
0
0

Nieuwe regelgeving voor IE3 en IE4-elektromotoren

Optimaliseer uw energiebesparing

Ontdek hoe de nieuwe regelgeving voor IE3 en IE4-elektromotoren, die sinds 1 juli 2023 van kracht is, een grote impact heeft op energiebesparing in bedrijfsprocessen. Leer meer over de eisen en voordelen van deze efficiënte motoren

De kracht van IE-richtlijnen en de recente wijzigingen

Elektromotoren, pompen, compressoren en ventilatoren zijn verantwoordelijk voor bijna de helft van het totale energieverbruik in Europa. Sinds 1 juli 2023 is er nieuwe regelgeving van kracht voor IE3 en IE4-elektromotoren. Deze nieuwe regelgeving introduceert strengere efficiëntie-eisen, waardoor motoren nog energiezuiniger moeten zijn dan voorheen. In 2023 vereist de Europese Unie als eerste ter wereld dat motoren met een opgegeven vermogen van 75 kW tot 200 kW voldoen aan de IE4-norm. Bovendien moeten 1-fase motoren met vermogens vanaf 0,12 kW ten minste de IE2-normen halen. Deze veranderingen benadrukken het streven naar energiebesparing en efficiëntie in de industrie.

Een overzicht van de IE-richtlijnen

De IE-richtlijnen classificeren elektromotoren op basis van hun energiezuinigheid. Voorheen waren de meest voorkomende classificaties IE1 (standaardrendement), IE2 (hoog rendement) en IE3 (premium rendement). Met de nieuwe regelgeving zijn de classificaties uitgebreid naar IE2 Plus, IE3 Plus en IE4 Plus. Deze "Plus" classificaties introduceren strengere efficiëntie-eisen en gelden voor een breder scala aan motoren, waaronder motoren met een vermogen van 0,12 kW tot 1000 kW. De recente wijzigingen in de regelgeving leggen de focus op hogere efficiëntie om energiebesparing te bevorderen en de ecologische impact te verminderen.

De voordelen van IE3 en IE4-motoren

Het upgraden naar IE3 en IE4-motoren biedt aanzienlijke voordelen voor bedrijven. Deze motoren bieden hogere efficiëntie, wat resulteert in lagere energiekosten en verminderd energieverbruik. Daarnaast dragen ze bij aan duurzaamheidsdoelstellingen door de ecologische voetafdruk van bedrijven te verminderen. Nu de Europese Unie als eerste ter wereld vereist dat bepaalde motoren aan de IE4-norm voldoen, worden bedrijven aangemoedigd om hun systemen te upgraden en te profiteren van de voordelen van deze hoog-efficiënte motoren.

Kies voor energie-efficiënte motoren

Bij de Industrial Pump Group begrijpen we het belang van energiebesparing in de industrie. Daarom bieden we een breed scala aan pompen uitgevoerd met IE3 en IE4-elektromotoren die voldoen aan de nieuwe regelgeving. Onze motoren zijn ontworpen om te voldoen aan de strengere efficiëntie-eisen en bieden uitstekende prestaties en betrouwbaarheid.

Naar boven