• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen
0
0

LET OP:

SCAM ACTIE GAANDE IN POMPENBRANCHE

Phishing en online oplichting komen steeds vaker voor en ook de pompenbranche is sinds enige tijd slachtoffer van frauduleuze praktijken. Er gaan nep aanvragen, offertes en opdrachten rond binnen onze bedrijfstak.

De Industrial Pump Group Nederland wilt u hier graag voor waarschuwen.

Wanneer moet u opletten?

Er gaan diverse ‘fake’ aanvragen rond van een groep die zich voordoet als Pfizer, Unilever of Shell. Deze aanvraag is vaak voor een substantieel aantal kleppen, afsluiters of pompen. Dit gezochte product is voorzien van een niet bestaande artikelcode / typenummer waardoor deze enkel bij de oplichtende partij is aan te vragen. Een voorbeeld van de gevraagde producten zijn typenummers: UTRYH9874 of MK7956.

LET OP: heeft u een aanvraag voor een product met dit typenummer of betreft het één van bovengenoemde artikelen, wees dan behoed dat u niet opgelicht wordt.

Een voorbeeld van een fake opdracht is hiernaast te zien (klik op de afbeelding om te vergroten). De opdracht is dus niet verstuurd door Pfizer maar door een groep oplichters die zich uitgeeft als zijnde Pfizer!

 

Hoe gaat de scamactie in zijn werk?

  1. Er wordt een aanvraag in de markt gegenereerd voor een zeer specifiek artikel (pomp of speciale klep en uitgezet naar diverse bedrijven in de branche.
  2. De aanvraag komt van een fake account van een gerenommeerde firma: Pfizer of in een recent verleden Unilever. Voor de duidelijkheid, deze firma’s c.q. aanvragen zijn dus aangemaakt door de oplichters.
  3. Als men via internet zoekt is het enige bedrijf wat dit specifieke artikel kan leveren de imitatie pompfirma onder de naam Industrial Pumps Tech – (voorheen was dit Industrial PumpsGroups, Industrial Pumps Valves & Engineering Supplies en diverse andere namen).
  4. Deze firma geeft op haar website aan internationaal actief te zijn en in Nederland in Velsen Noord te zitten – let wel: dit is het actuele adres van de Industrial Pump Group Nederland, KvK gegevens etc., onze firma dus wiens identiteit misbruikt wordt.
  5. Hoe werkt het: imitatie Pfizer zet een aanvraag uit voor pompen / kleppen.
  6. Het aangeschreven bedrijft zoekt op internet en vraagt bij de valse Industrial Pumps Group een offerte aan.
  7. Men ontvangt een offerte en offreert aan de imitatie Pfizer/ Unica die op haar beurt opdracht verleend.
  8. Men bestelt het product en ontvangt van de namaak pompfirma (momenteel actief onder meerde namen) een Proforma factuur ten einde (een deel) vooruit te betalen.
  9. Na betaling houdt elke vorm van communicatie op en is men het geld kwijt.

In veel gevallen neemt de partij welke vooruit moet betalen, contact met ons op om e.e.a. te verifiëren en kunnen we tijdig waarschuwen. Echter, er zijn partijen  welke wel al geld overgemaakt hebben en dus zwaar gedupeerd zijn.

IN HET KORT: WAAR MOET U OP LETTEN?

Wanneer een zeer specifiek product door grote bedrijven bij u wordt aangevraagd en deze enkel te vinden is bij een bedrijf met een naam in de trant van: Industrial Pumps Valves & Engineering Supplies (IPVES) of Industrial Pumps Techdan moeten de alarmbellen gaan rinkelen. 

Zelfs een controle door middel van een contactmoment met gegevens verkregen via de namaak website zijn misleidend. Op deze website worden meerdere adressen getoond, al dan niet met een Nederlands 020-nummer. Wanneer u contact opneemt wordt er meewerkend gereageerd echter dit is een onderdeel van de frauduleuze partij!

Voorbeelden van de website waar u dus GEEN aanvraag moet plaatsen vindt u onderstaand:

Naar boven