• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Officieel dealer van

Grundfos

Grundfos is in 1945 opgericht in Denemarken. Na een aantal jaren is deze pompfabrikant uitgegroeid tot de wereldwijde marktleider in waterpompen. De innovatieve fabrikant is trendsetter in watertechnologie en komen jaarlijks met nieuwe type pompen. Zij focussen zich op de nieuwste technologieën en op duurzaamheid.

De Grundfos Group bestaande uit meer dan 80 bedrijven is een van de grotere leveranciers voor de pompen in de centrale verwarming en airconditioning. Naast deze circulatiepompen is Grundfos een grote naam op het gebied van drukverhoging. Zo levert het merk veel boostersets voor diverse gebouwen.

Grundfos series

Bekijk hier onder enkele series Grundfos pompen, staat de voor u gewenste pomp er niet tussen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Grundfos DP | Industrial Pump Group

Grundfos Serie

GRUNDFOS DP

De dompelbare afvoerpompen (DP) bestrijken een motorbereik van 0,9-2,6 kW. Deze pompen zijn uitgerust met een semi-open lamellenwaaier die vaste stoffen tot 10mm groot kan verpompen.

Grundfos APG | Industrial Pump Group

Grundfos Serie

GRUNDFOS APG

AP(G)-pompen zijn ontworpen voor het verpompen van afvalwater, slibhoudend water, grondwater en rioolwater. Deze pompen zijn uitgerust met een snijsysteem dat alle vernietigbare vaste stoffen in kleine stukjes snijdt.

Grundfos CR | Industrial Pump Group

Grundfos Serie

GRUNDFOS CR

Serie vertikale meertraps centrifugaalpompen.
Deze pompen hebben de zuig- en persopeningen op hetzelfde niveau. De pompkop en -huis zijn van gietijzer. Alle andere bevochtigde delen zijn van roestvrij staal.

Grundfos SP | Industrial Pump Group

Grundfos Serie

GRUNDFOS SP

De SP serie bevat dompelpompen met boorgat en zijn ontworpen voor het verpompen van grondwater. Alle pompen binnen deze serie zijn van roestvrij staal en zijn verkrijgbaar in 3 materiaalkwaliteiten. De pompen zijn geschikt voor boorgaten in groottes van 4 “over 6” en 8 “tot 10”. De motorgroottes voor de pompen zijn beschikbaar in 0,37-250 kW.

Naast bovenstaande hardlopende series Grundfos pompen hier boven getoond kan IPG u helpen bij het leveren van onderstaande series, welke in alfabetische volgorde getoond staan

Grundfos AP Serie

APG-pompen zijn ontworpen voor het verpompen van o.a. afvalwater en slibhoudend water

Grundfos BM Serie

Drukverhogings Installaties

Grundfos BMS Serie

Drukverhogingsmodulen

Grundfos CR Serie

CRE, CRI, CRIE, CRN, CRNE, CRT, CRTE - Verticale inline meertraps centrifugaalpomp

Grundfos EF Serie

Uitgevoerd met 1-schoeps, halfopen waaier met een vrije doorgang van 30 mm

Grundfos Hydro Multi-E Serie

Energiezuinige, toerengeregelde drukverhogingsinstallatie voor het verpompen van schoon water

Grundfos Hydro Solo-E Serie

Volledig geoptimaliseerd drukverhogingssysteem voor systemen waarbij een constante druk essentieel is

Grundfos MT insteekpompen Serie

Verticale, meercellige centrifugaal en schroef pompen, voor montage in tanken

Grundfos NB, NBE Serie

Kortgekoppelde end-suction pomp, overeenkomstig EN 733 (blokpomp)

Grundfos NBG, NBGE Serie

Normblokpompen, overeenkomstig ISO 2858

Grundfos NK, NKE Serie

End-suction lang-gekoppelde pompen volgens EN 733

Grundfos NKG, NKGE Serie

Lang-gekoppelde pompen met eindaanzuiging volgens ISO 2858

Grundfos SB, SBA Serie

Meertraps dompelboosters, eenvoudig en direct uit de doos installeerbaar

Grundfos SEG Serie

Versnijdende dompelpompen ontworpen voor het verpompen van afvalwater, slibhoudend water en rioolwater

Grundfos SL Serie

Onderwaterpompen voor afvalwaterpompen

Grundfos TP, TPE Serie

Eentraps, in-line pompen met een mechanische asafdichting

Grundfos Unilift AP / CC / KP Serie

Dompelpompen series

Staat uw Grundfos pomp hier niet tussen?

Onze pomp-experts helpen u graag met het vinden/leveren van uw benodigde pomp of onderdelen

Vrijblijvend

Contact opnemen

Jaarlijkse productie van 16 miljoen betrouwbare pompen

Diverse toepassingen

De productie van Grundfos pompen is enorm, er worden jaarlijks meer dan 16 miljoen pompunits gemaakt. Deze pompen zijn circulatie pompen voor verwarming en airco maar ook zeker centrifugaalpompen voor industrie, watervoorziening en afvalwater. Hier door is de kans groot dat u ook een pomp van dit merk heeft staan, als er voor deze pomp onderdelen of revisie benodigd is dan bent u bij IPG aan het juiste adres.

Grundfos produceert naast standaard motoren ook onderwatermotoren en heeft eigen technologieën voor het maken van druk- en frequentie- regelaars.

Jarenlange ervaring in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van hoog kwalitatieve pompen is een van de raakvlakken tussen de Industrial Pump Group en Grundfos. Niet dat IPG zelf pompen produceert, maar wij streven wel naar de beste oplossing voor de klant en de applicatie. Heeft u een uitdaging voor ons of advies nodig? Neem dan contact met ons op.

GRUNDFOS DRAAGT BIJ AAN EEN BETER KLIMAAT

Een klimaatcrisis is aanstaande en er is veel nodig om dit tegen te gaan. Grundfos gaat deze uitdaging niet uit de weg en wilt met haar intelligente oplossingen en concrete acties invloed hebben op de wereldwijde water- en klimaatuitdagingen. In de strategie verteld het Deense bedrijf dat het in 2025 de koolstofvoetafdruk wilt verminderen met 50% ten opzichte van die in 2008. Tevens heeft Grundfos de ambitie om in dat zelfde jaar het eigen waterverbruik met 50% te verminderen ten opzichte van 2008.

Tegen het jaar 2030 wordt het echt serieus als Grundfos wenst om 300 miljoen mensen van water te voorzien, die vandaag de dag hier geen toegang toe hebben. Maar ook door intelligent waterbeheer waar 50 miljard m3 zoet water bespaard wordt.

GRUNDFOS POMPONDERDELEN

Voor revisie aan pompen zijn onderdelen benodigd, het is aan te raden dan de originele onderdelen te gebruiken voor het onderhoud. De onderdelen van de fabrikant Grundfos zijn te leveren door IPG, als officiële dealer kunnen de pomp-experts u voorzien van een gratis offerte voor uw onderdelen aanvraag. Tevens voor onderdelentekeningen en pomp advies bent u bij ons aan het juiste adres.

De onderdelen kunnen afhankelijk van het te verpompen medium geleverd worden in diverse materialen. Welk materiaal onderdeel benodigd is hangt af van het medium maar is vaak ook te achterhalen op basis van het serienummer dat op het typeplaatje staat. Dat is vaak de reden waarom er gevraagd wordt naar dit typeplaatje.

Diverse voordelen

WAAROM KIEZEN VOOR GRUNDFOS POMPEN?

Grundfos heeft een breed scala aan industriële pompen voor verschillende toepassingen, waaronder watervoorziening, afvalwaterbehandeling. Het merk maakt ook onderwatermotoren en biedt geavanceerde technologieën voor druk- en frequentieregelaars.

DOMPELPOMPEN

Grundfos is op het gebied van dompelpompen een van de betere fabrikanten, ze zijn een van de beste van de wereld. De door Grundfos gefabriceerde dompelpompen zijn uiterst efficiënt en duurzaam. De Unilift pomp is een populair model en heeft voor diverse toepassingen een uitvoering van de pomp. Zo is er een Unilift voor het leeg pompen van uw kelder maar ook een voor het verpompen van vuilwater. De pomp is van hoogwaardige kwaliteit en makkelijk te installeren door de kwaliteitseisen van de fabrikant.

BRONPOMPEN

Deze hoogwaardige, soepele bronpompen zijn ontwikkeld met het oog op laag energieverbruik en de beste prestaties. Deze pompen staan aan de top van de markt en is wereldwijd ontzettend populair, dit komt mede door de brede expertise binnen de professionele watervoorziening van de Deense fabrikant. De bronpompen zijn uitgevoerd in hoogwaardig materiaal en is mede hierom een product van hoge kwaliteit dat jaren mee kan.

MEERTRAPSPOMPEN

Diverse series van Grundfos bestaan uit meertrapspompen, denk hierbij aan de populaire CR serie: deze verticale meertrapspompen zijn gemakkelijk in te bouwen tussen 2 leidingen en daarom ook heel handzaam in het onderhoud. Deze pompen hebben een hoog rendement en leveren als alle pompen van het Deense merk betrouwbare prestaties. Deze serie bestaat uit diverse pompen, welke elk een eigen configuratie zodat deze pompen voor vele toepassingen beschikbaar zijn.

GRUNDFOS DOOR DE JAREN HEEN

Om u te informeren over het enorme bedrijf dat Grundfos is nemen wij u kort mee door de historie van het Deense bedrijf.

1944: Het bedrijf wordt opgericht in Bjerringbro als Bjerringbro Pressestøberi og Maskinfabrik (Bjerringbro Die-casting Foundry and Machine Factory) .
1945: Het bedrijf gaat haar eerste pompen produceren.
1947: Eerste bronpomp geproduceerd.
1949: Het bedrijf gaat haar pompen exporteren, in dit jaar beginnen ze naar Noorwegen, 4 jaar later volgt Zweden. Anno nu lever Grundfos wereldwijd pompen.
1952: Multistage pomp wordt geïntroduceerd ander de naam CR, die kennen wij nog als een van de meest succesvolle pompseries van het bedrijf.
1960: De naam Grundfoss, toen nog met dubbel S op het eind wordt ingebruik genomen.
1967: De populaire bronpompen-serie: SP wordt in RVS uitgevoerd en geproduceerd.
1973: Een grote stap in het wereldwijde succes van Grundfos, het bedrijf gaat naar de Verenigde Staten.
1976: Begonnen met het produceren van eigen motoren.
1989: Grundfos is de eerste pompfabrikant ter wereld met een ISO certificaat.
1990: Een ‘technology center’ wordt geopend, mede hierdoor is het Deense bedrijf nog altijd vooruitstrevend.
1991: De ‘Intelligente pomp’ wordt op de markt gebracht.
2000: De komende jaren zal Grundfos zich vooral richten op het digitaliseren van pompen en diverse innovatieve pompen toevoegen aan haar gamma.

Naar boven