• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0
  • Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Wat zijn het en hoe werken ze?

Hydrofoor sets

Een hydrofoor unit is een pompsysteem dat gebruikt wordt om de waterdruk in gebouwen te regelen en te verhogen. Het systeem bestaat uit een pomp, een drukvat en een besturingssysteem dat automatisch aan- en uitschakelt. Wanneer de waterdruk in het systeem onder een bepaald niveau zakt, wordt de pomp geactiveerd en wordt er water in het drukvat gepompt. Zodra het drukvat vol is, wordt de pomp uitgeschakeld en kan het water in het gebouw worden gebruikt zonder verlies van druk.

Hydrofoor units worden vaak gebruikt in gebouwen met meerdere verdiepingen, waar de waterdruk lager is dan gewenst. Ze zijn ook handig in gebieden waar de watervoorziening onbetrouwbaar is, omdat ze wateropslag bieden voor gebruik in geval van een waterstoring. Het onderhoud van hydrofoor units is belangrijk om optimale prestaties te behouden, en bestaat uit regelmatige inspectie en schoonmaak van de pomp en het drukvat.

De voordelen en werking van hydrofoor units in de waterdistributie

Hydrofoor units zijn pompsystemen die worden gebruikt om de waterdruk te verhogen en te reguleren in gebouwen met meerdere verdiepingen of in gebieden met een lage waterdruk. Het systeem bestaat uit een pomp, een drukvat en een besturingssysteem voor automatische aan/uit-regeling.

Een van de belangrijkste voordelen van hydrofoor units is dat ze de waterdruk in gebouwen en huishoudens verhogen, waardoor het gebruik van water efficiënter en comfortabeler wordt. Dit verhoogt ook de levensduur van apparatuur die afhankelijk is van een constante waterdruk, zoals boilers en wasmachines.

Het drukvat is een belangrijk onderdeel van de hydrofoor unit, omdat het fungeert als een buffer tussen de pomp en het leidingnetwerk. Wanneer de pomp wordt geactiveerd, wordt er water in het drukvat gepompt, waardoor de druk toeneemt. Wanneer het drukvat vol is, wordt de pomp automatisch uitgeschakeld en kan het water in het gebouw worden gebruikt zonder verlies van druk.

Hydrofoor units zijn ook nuttig in gebieden waar de watervoorziening onbetrouwbaar is, omdat ze wateropslag bieden voor gebruik in geval van een waterstoring. Het onderhoud van hydrofoor units is belangrijk om optimale prestaties te behouden, en bestaat uit regelmatige inspectie en schoonmaak van de pomp en het drukvat. Het is ook belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie van het drukvat om bacteriegroei te voorkomen.

Het belang van hydrofoor units in gebouwen met een hoog waterverbruik

Hydrofoor units zijn van groot belang in gebouwen met een hoog waterverbruik, zoals kantoorgebouwen, ziekenhuizen, hotels en appartementencomplexen. Deze gebouwen hebben vaak meerdere verdiepingen en een grote waterbehoefte, waardoor de waterdruk kan afnemen. Een hydrofoor unit zorgt voor een constante waterdruk, waardoor het watergebruik efficiënter en comfortabeler wordt. Het is daarom van belang dat hydrofoor units regelmatig worden geïnspecteerd en onderhouden om optimale prestaties te behouden en ongemakken te voorkomen.

Vrijblijvend

Contact opnemen

efficiëntie en comfort

Hydrofoor units toegepast in de HVAC

Hydrofoor units worden veelvuldig toegepast in HVAC-systemen (Heating, Ventilation, Air Conditioning) om de waterdruk te regelen en te verhogen. Dit is vooral belangrijk in gebouwen waar grote hoeveelheden water nodig zijn voor koeling of verwarming, zoals ziekenhuizen, kantoorgebouwen en hotels. Door het gebruik van een hydrofoor unit wordt de waterdruk constant gehouden, wat zorgt voor een efficiënter en comfortabeler gebruik van het HVAC-systeem.

Een goed ontworpen hydrofoor systeem kan ook helpen bij het verminderen van energieverbruik en onderhoudskosten. Dit kan bereikt worden door bijvoorbeeld gebruik te maken van frequentiegestuurde pompen en een juiste dimensionering van het systeem.

Het is belangrijk om te kiezen voor een hydrofoor unit die past bij de specifieke behoeften van het HVAC-systeem en die voldoet aan de nodige normen en eisen. Regelmatig onderhoud en inspectie van de hydrofoor unit is ook van belang om optimale prestaties en veiligheid te behouden.

LEES MEER OVER

SAER pompen

LEES MEER OVER

Lowara pompen

LEES MEER OVER

Grundfos pompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

Op zoek naar de juiste hydrofoor unit?

De Industrial Pump Group is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige en betrouwbare pompen en het bieden van deskundig advies aan klanten in verschillende sectoren, waaronder de waterbehandelingsindustrie. Onze experts hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen en selecteren van de beste pompen voor specifieke toepassingen, en ze hebben uitgebreide kennis van de nieuwste technologieën en innovaties in de industrie.

Hulp bij het selecteren van de juiste pomp nodig? De experts van IPG zitten voor u klaar, neem vrijblijvend contact op via: (0251) 222 566 of info@industrialpumps.nl.

Hydrofoor units

Meest gestelde vragen

Naar boven