• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen
0
0

De toekomst van duurzaamheid

Energiezuinige pompen

In een wereld waar duurzaamheid en technologische vooruitgang hand in hand gaan, spelen energiezuinige pompen een cruciale rol. Naarmate de focus op milieuvriendelijke technologieën toeneemt, is het van essentieel belang dat ook de pomptechnologieën bijdragen aan een duurzamere toekomst. Pompen vormen een significant onderdeel van industriële en huishoudelijke systemen en kunnen aanzienlijke energiebesparingen opleveren.

Energieverbruik en besparingspotentieel van pompen

Pompen zijn verantwoordelijk voor ongeveer 10% van het wereldwijde elektriciteitsverbruik. In de Europese Unie wordt geschat dat pompen jaarlijks ongeveer 160 TWh aan elektriciteit verbruiken. Dit betekent dat er een enorm potentieel is voor energiebesparing. Volgens de Europese Commissie kunnen efficiëntere pompen en systemen leiden tot energiebesparingen van 20-30%. Dit zou neerkomen op een besparing van 32 tot 48 TWh per jaar, wat gelijk staat aan de jaarlijkse elektriciteitsproductie van ongeveer 8-12 middelgrote kolencentrales.

ERP en MEI-Normeringen: Verplicht en Vooroplopend in de EU

In de Europese Unie zijn de ErP (Energy-related Products) en MEI (Minimum Efficiency Index) normeringen verplicht voor pompen. Deze regelgeving is ontworpen om het energieverbruik te verminderen en de efficiëntie van pompen te verbeteren. Grote fabrikanten zoals Xylem en Grundfos lopen voorop in de naleving van deze normen door innovatieve en energiezuinige pompen te ontwikkelen. De ErP-richtlijn stelt minimum efficiëntie-eisen voor pompen, waardoor fabrikanten worden gestimuleerd om te investeren in technologieën die het energieverbruik verminderen en de prestaties verbeteren.

Slimme Pompen: Efficiëntie en Innovatie

Slimme pompen worden steeds populairder vanwege hun lage energieverbruik en hoge efficiëntie. Deze pompen werken vaak op een laag toerental en passen zich automatisch aan de behoefte aan, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen. Een uitstekend voorbeeld van een slimme pomp zijn de pompen uitgevoerd met de Flygt Concertor. Deze pompen bevatten een volledig geïntegreerd systeem dat zorgt voor hoge operationele flexibiliteit en optimale prestaties.

Flygt Concertor

De Flygt Concertor is een slimme pomp die gebruik maakt van geavanceerde technologie om het energieverbruik te minimaliseren. Deze pomp combineert een volledig geïntegreerd besturingssysteem met IE4 motorrendement, state-of-the-art N-hydrauliek en intelligente functionaliteit. Dankzij de ingebouwde intelligentie kan de Flygt Concertor zich automatisch aanpassen aan veranderende bedrijfsomstandigheden, wat resulteert in lagere operationele kosten en minder onderhoud. De pomp vermindert de totale kosten gedurende de gehele levensduur van de installatie en biedt tegelijkertijd betrouwbare en hoogwaardige prestaties.

Pomprevisie is tevens duurzaam en circulair

Naast de aanschaf van nieuwe energiezuinige pompen, kan pomprevisie een duurzame en circulaire keuze zijn voor bedrijven. Door bestaande pompen te reviseren, kunnen bedrijven niet alleen kosten besparen maar ook hun ecologische voetafdruk verkleinen. Industrial Pump Group (IPG) is met meer dan 35 jaar ervaring een ideale partner voor pomprevisie. Onze expertise en toewijding aan kwaliteit zorgen ervoor dat uw pompen weer als nieuw presteren, terwijl u bijdraagt aan een duurzamere wereld.

De sleutel tot een duurzame toekomst

In een tijd waarin duurzaamheid centraal staat, is het essentieel dat we alle mogelijke maatregelen nemen om ons energieverbruik te verminderen. Energiezuinige pompen spelen hierbij een sleutelrol. Of het nu gaat om het implementeren van slimme pompen zoals de Flygt Concertor, of het reviseren van bestaande pompen, de mogelijkheden voor energiebesparing en duurzaamheid zijn enorm. Bij IPG staan we klaar om u te ondersteunen bij uw streven naar een duurzamere toekomst met onze hoogwaardige pompoplossingen en revisiediensten.

Naar boven