• Merkonafhankelijk pompadvies
 • + 30 jaar ervaring
 • Officieel dealer van topmerken
 • Just in time leveringen
0
0
 • Merkonafhankelijk pompadvies
 • + 30 jaar ervaring
 • Officieel dealer van topmerken
 • Just in time leveringen
0
0

Onze klanten zeggen 8,6   Op basis van 136 reviews

betrouwbare en veelzijdige oplossingen

Dompelpompen

Dompelpompen zijn krachtige pompen die ondergedompeld worden in water om het efficiënt en effectief te verpompen. Ze worden veel gebruikt voor het verpompen van afvalwater en rioolwater, maar zijn ook geschikt voor huishoudelijk gebruik, zoals het leegpompen van een kelder of zwembad. Dompelpompen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en vermogens, afhankelijk van de toepassing en het soort water dat verpompt moet worden. Ze zijn doorgaans zeer betrouwbaar en kunnen grote hoeveelheden water in korte tijd verpompen. Bij de keuze van een dompelpomp is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de grootte van de te verpompen hoeveelheid water, de maximale opvoerhoogte en de gewenste snelheid van het verpompen.

Waarom een dompelpomp?

 • Geen problemen bij het aanzuigen
 • Produceert weinig geluid
 • Simpele installatie
 • Verstoppingsvrij

Dompelpompen voor schone en vervuilde vloeistoffen

Naast het uitbrengen van advies kan Industrial Pump Group Nederland u ook beleveren met diverse dompelpompen: van pompen voor schone vloeistoffen als (drink)water, industrieel water en effluent tot vervuilde vloeistoffen als influent en fecaliën. De uitvoering van de pompen en waaiers varieert van volledig gesloten waaiers, half open waaiers en volledig open waaiers tot vortex waaiers en één of meerkanaal waaiers.

Bij de selectie van de juiste waaier houden we rekening met uw applicatie zodat de meest effectieve waaiervorm wordt ingezet voor maximaal resultaat. Of het nu een verstoppingsvrije werking betreft of een installatie voor maximaal pomprendement. Daarnaast kan ook de samenstelling van het medium ertoe leiden dat er gekeken moet worden naar speciale materialen.

Bij chemisch verontreinigd water zal het toe te passen materiaal corrosie bestendig moeten zijn en zal de keuze op roestvaststaal 316 of Duplex vallen. Wanneer het medium abrasief (slijtend) is zal er een materiaal legering gekozen worden welke slijtvast is waardoor de standtijd van de pomp navenant zal zijn. Een correcte keuze verzekerd u van een probleemloze werking tegen de laagst mogelijke energiekosten.

Opstelling dompelpomp

Kleinere varianten kunnen direct op het oppervlak worden geplaatst. Industriële dompelpompen voorzien wij van een ‘driepoot’ of een ‘voetbochtkoppeling’.

a. Ondergedompelde installatie

b. Portable installatie

c. Verticale droge installatie

d. Horizontale droge installatie

Uitmuntende en toegankelijke klantondersteuning bij elk contactmoment!

Inzet is perfect en zeer dienstverlenend. Zowel telefonisch, tijdens geplande realisatie en ongeplande storingen.

Projectleider RGR bij afvalwerker in Nederland. 

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Uitstekende ervaring met IPG: professionaliteit, kwaliteit en proactieve probleemoplossing!

Als werkvoorbereider ervaar ik IPG als zeer professioneel. Ze streven naar kwaliteit, denken mee over verbeteringen en verhelpen storingen snel om stilstand te minimaliseren.

Werkvoorbereider storingen bij een waterschap.  

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Een betrouwbare partner met uitmuntende service en klantgerichte adviezen!

Ik ervaar IPG als een zeer goede partner, een bedrijf die service hoog in de vaandel heeft staan, en met de klanten meedenkt en adviseert.

Werkvoorbereider Technische Dienst bij afvalverwerker in Nederland.

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ 4/5

Vrijblijvend

Contact opnemen

Meer informatie

Wat is een dompelpomp?

Een dompelpomp is een pomp die, ondergedompeld in het te verpompen medium, gebruikt wordt om schoon of vervuild water weg te pompen. De dompelpompen zijn één van de meest gebruikte pompen en het aanbod is zeer groot. Het is daarom van belang de selectie criteria waar uw pomp aan moet voldoen goed in kaart te brengen. De belangrijkste zaken zetten wij voor op een rij:

Betreft het te verpompen medium schoon of vervuild water? Moet er een percentage zand of andere vaste bestanddelen verpompt worden?

Wat is de benodigde capaciteit van uw applicatie: hoeveel m3/uur of liter/sec moeten er verpompt worden?

Wat is de opvoerhoogte ook wel druk genoemd: dit is de maximale hoogte in meters welke de pomp moet kunnen verpompen. Bevindt de pomp zich in een put van 2 meter diep en ligt het lozingspunt 6 meter hoger dan heeft u een pomp nodig die minimaal 8 meter hoog moet kunnen verpompen

Wat is de lengte en diameter van de persleiding en is bekend hoeveel bochten er gemonteerd zitten.

Hoe wilt u de pomp installeren en schakelen. Men kan doormiddel van een vlotterschakelaar de pomp automatisch laten schakelen wat als bijkomend voordeel heeft dat de pomp niet droog kan draaien.

Qua installatie of opstellingswijze zijn er legio mogelijkheden zoals droogopgesteld met koelmantel, vrijstaand op een standring aan een starre of flexibele persleiding of conventioneel aan een geleidebuis installatie. Over al deze mogelijkheden willen wij u graag adviseren.

Dompelpomp met snij-inrichting

Wanneer het medium vaste en langvezelige materialen bevat (papier, stro, bladeren) kan een pomp met snij-inrichting worden toegepast. De pompen zijn dan voorzien van een snij-inrichting voor de intrede flens (zuigflens). Deze verkleint alle vaste delen tot verpompbare delen.

Sommige vuilwater pompen zijn standaard voorzien van een snij-inrichting op beide dichtingsringen, aan de voorzijde en achterzijde van de waaier. Bij de open waaiers hebben sommige pompen een slijtplaat met standaard snij-groeven, die zorgen voor een verstoppingsvrije werking.

Verstoppingsvrij

Onze pompen zijn voorzien van een snij-inrichting voor de intrede flens (zuigflens). Deze verkleint alle vaste delen tot verpompbare delen. Sommige vuilwater pompen zijn standaard voorzien van een snij-inrichting op beide dichtingsringen, aan de voorzijde en achterzijde van de waaier. Bij de open waaiers hebben sommige pompen een slijtplaat met standaard snij-groeven, die zorgen voor een verstoppingsvrije werking.

ATEX

De ATEX richtlijn is van toepassing op alle plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen. De richtlijn heeft een breed werking gebied en omvat naast gasexplosie ook stofexplosiegevaar. ATEX staat voor ATmosphères EXplosives.

ATEX pompen certificering geldt voor de gehele pompunit, dus voor zowel de ATEX dompelpomp als de ATEX motor. De dompelpompen kunnen met een ATEX certificering geleverd worden.

Afhankelijk van de zone waarin de pompen staan opgesteld, kunnen wij u informeren over het beheersen van het explosiegevaar.

Voor het uitwerken van een ATEX aanvraag zullen wij u ten alle tijden vragen voor welke zone de pomp geschikt moet zijn en welk medium er verpompt gaat worden.

LEES MEER OVER

Lowara pompen

LEES MEER OVER

Flygt pompen

LEES MEER OVER

Grindex pompen

LEES MEER OVER

Homa pompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

Toepassingen

Een dompelpomp is een ruim inzetbare pomp, wanneer de pomp is uitgerust met een vlotter is deze ook meteen beveiligt tegen het droog lopen van de pomp. Een dompelpomp wordt veel gebruikt als bouw of rioolwaterpompen. Dat omdat de pompen (afhankelijk van het typepomp) over het algemeen slijtbestendig en verstoppingsvrij zijn. Tevens wordt de dompelpomp vaak gebruikt voor huishoudelijk gebruik bij het leeg pompen van een kelder. Dit omdat de pompen compact zijn.

Bouw en rioolwaterpomp

Dompelpompen zijn er in vele soorten en maten, daarom ook voor diverse toepassingen. In de bouw wordt er bijvoorbeeld vaak een robuuste dompelpomp met een grotere vrije doorlaat gebruikt. Deze pomp kunnen vaak zand of zelfs slib verpompen. Een goed voorbeeld van dit soort pompen zijn die van Grindex en Flygt.

Flygt maakt tevens diverse dompelpompen welke geschikt zijn voor een toepassing waar rioolwater verpompt dient te worden.

Huishoudelijk gebruik

In sommige gevallen worden er dompelpompen gebruikt voor huishoudelijk gebruik, dat kan zijn voor bijvoorbeeld het leegpompen van een kelder. Wanneer de pomp moet aanslaan op een specifiek waterpeil kan er gebruik gemaakt worden van een vlotter. Onder andere Lowara en Ebara verkopen dit soort dompelpompen.

Hoog rendement

De door ons geleverde pompen beschikken allemaal over een bijzonder hoog rendement, waardoor de energieopname gering blijft. Onze hoog rendement dompelmotoren zijn zelfs geschikt voor hogere temperaturen.

Dompelpompen

Meest gestelde vragen

Naar boven