• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0
  • Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

efficiënte oplossing voor het transporteren van vloeistoffen

END-SUCTION POMPEN

End-suction pompen zijn een veelgebruikt type pompen die worden gebruikt voor het transporteren van vloeistoffen in verschillende industrieën. Met een eenvoudig ontwerp en een gebruiksvriendelijke installatie, zijn end-suction pompen een efficiënte en betrouwbare oplossing voor het transporteren van vloeistoffen.

Een end-suction pomp is opgebouwd uit een zuigkanaal, een impeller en een afvoerkanaal. De impeller trekt het medium in het zuigkanaal aan en stuwt het vervolgens door het afvoerkanaal naar de uitlaat. Dit proces verhoogt de druk van het medium, waardoor het verder kan worden getransporteerd.

End-suction pompen: veelzijdig, efficiënt en onderhoudsarm

End-suction pompen zijn zeer veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan vloeistoffen, waaronder water, chemische stoffen en gevaarlijke vloeistoffen. Bovendien zijn ze energie-efficiënt, waardoor ze een kosteneffectieve oplossing zijn voor het transporteren van vloeistoffen.

Een andere belangrijke voordelen van end-suction pompen is hun eenvoudige en gemakkelijke installatie. Dankzij het horizontale ontwerp kunnen end-suction pompen op de grond worden geplaatst en aangesloten op de buisleidingen. Dit maakt de installatie veel sneller en eenvoudiger dan die van andere types pompen.

End-suction pompen zijn ook onderhoudsarmer dan andere types pompen. De eenvoudige constructie betekent dat er minder bewegende delen zijn die kunnen verslijten of stuk gaan, wat leidt tot minder onderhoudskosten en een langere levensduur van de pomp. Bovendien zijn ze gemakkelijk te repareren en te vervangen, waardoor ze nog steeds efficiënt kunnen werken als er onderhoud nodig is.

End-suction pompen kunnen ook worden gebruikt in een breed scala aan temperaturen en drukken. Dankzij hun robuuste constructie kunnen ze werken onder extreme omstandigheden, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor veeleisende toepassingen.

Vrijblijvend

Contact opnemen

Waarvoor worden ze gebruikt?

Wat zijn end-suction pompen

End-suction pompen, ook wel eind-aanzuigpompen genoemd, zijn een veelgebruikt type centrifugaalpomp dat voornamelijk wordt gebruikt voor het verpompen van vloeistoffen met een laag tot gemiddeld viscositeit. Ze zijn ontworpen met een enkelwaaierig ontwerp waarbij de zuigmond zich aan het einde van de pomp bevindt, waardoor de vloeistof door de pomp wordt aangezogen en vervolgens in de pompkamer wordt gedrukt.

End-suction pompen zijn populair vanwege hun eenvoudige ontwerp, betrouwbaarheid en veelzijdigheid in verschillende toepassingen, waaronder water- en afvalwaterbehandeling, HVAC-systemen, de chemische en voedingsmiddelenindustrie en de landbouw.

Deze pompen hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten centrifugaalpompen, zoals een lagere aanschafprijs, eenvoudiger onderhoud en een lager energieverbruik. Daarnaast zijn end-suction pompen vaak compact van formaat, waardoor ze makkelijker te installeren zijn in krappe ruimtes.

Echter, het is belangrijk om de juiste type end-suction pomp te kiezen voor een specifieke toepassing, aangezien er verschillende configuraties en materialen beschikbaar zijn die geschikt zijn voor verschillende vloeistoffen en omgevingsfactoren. Ook moeten end-suction pompen correct worden geïnstalleerd en onderhouden om hun efficiëntie en levensduur te garanderen.

Belangrijke factoren bij het selecteren van een end-suction pomp

Bij het kiezen van een end-suction pomp zijn er verschillende belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zoals de stroomsnelheid, druk, vloeistofviscositeit, omgevingstemperatuur en chemische compatibiliteit van de materialen. Ook is het belangrijk om te kijken naar de pompcurve, efficiëntie en levensduur van de pomp. Het raadplegen van een ervaren professional kan helpen bij het kiezen van de juiste end-suction pomp voor een specifieke toepassing.

End-suction pompen vs. split case pompen: wat zijn de verschillen?

End-suction pompen en split case pompen zijn beide centrifugaalpompen, maar hebben verschillende ontwerpen en toepassingen. End-suction pompen hebben een enkelwaaierig ontwerp met de zuigmond aan het einde van de pomp, terwijl split case pompen een dubbelwaaierig ontwerp hebben met de zuigmond in het midden van de pomp. Dit resulteert in verschillende prestatiekenmerken, zoals een hogere capaciteit en hogere druk bij split case pompen, maar ook hogere aanschaf- en onderhoudskosten. De keuze tussen end-suction en split case pompen hangt af van de specifieke toepassing, de stroomsnelheid, druk en andere omgevingsfactoren. Het raadplegen van een professionele pompenleverancier kan helpen bij het kiezen van de juiste pomp voor een specifieke toepassing.

LEES MEER OVER

Lowara pompen

LEES MEER OVER

SAER pompen

LEES MEER OVER

Grundfos pompen

LEES MEER OVER

Ebara pompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

OP ZOEK NAAR DE JUISTE END-SUCTION POMP?

De Industrial Pump Group is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige en betrouwbare pompen en het bieden van deskundig advies aan klanten in verschillende sectoren, waaronder de waterbehandelingsindustrie. Onze experts hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen en selecteren van de beste pompen voor specifieke toepassingen, en ze hebben uitgebreide kennis van de nieuwste technologieën en innovaties in de industrie.

Hulp bij het selecteren van de juiste pomp nodig? De experts van IPG zitten voor u klaar, neem vrijblijvend contact op via: (0251) 222 566 of info@industrialpumps.nl.

End-suction pompen

Meest gestelde vragen

Naar boven