• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen
0
0
  • Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen
0
0

Onze klanten zeggen 8,6   Op basis van 136 reviews

Wat zijn inline pompen en

Hoe werken ze?

Inline pompen zijn centrifugaalpompen die ontworpen zijn om vloeistoffen te verplaatsen in een rechte lijn, waarbij de inlaat en uitlaat op dezelfde lijn liggen. In tegenstelling tot traditionele pompen met een gebogen inlaat- en uitlaatpijp, worden inline pompen direct in de pijpleiding geïnstalleerd, waardoor ze gemakkelijker te monteren en te onderhouden zijn.

De werking van een inline pomp is vergelijkbaar met die van een centrifugaalpomp: een rotor draait binnenin een behuizing en creëert een zuigkracht die de vloeistof door de inlaat zuigt. De vloeistof wordt vervolgens naar buiten geduwd door middel van centrifugale kracht en stroomt door de uitlaatpijp.

Inline pompen worden veel gebruikt in industriële toepassingen zoals waterbehandeling, chemische verwerking en HVAC-systemen. Door hun eenvoudige installatie, hoge betrouwbaarheid en efficiëntie zijn ze een populaire keuze voor het verplaatsen van grote hoeveelheden vloeistof in verschillende industrieën.

De veelzijdigheid van (industriële) inline pompen

Industriële inline pompen zijn een belangrijk onderdeel van veel industriële processen. Deze pompen zijn ontworpen om vloeistoffen te verplaatsen in een rechte lijn, waarbij de inlaat en uitlaat op dezelfde lijn liggen. Ze zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van waterbehandeling en koelwatercirculatie tot chemische verwerking en olie- en gaswinning.

Een van de belangrijkste voordelen van inline pompen is hun compacte formaat en eenvoudige installatie. Ze kunnen direct in de pijpleiding worden geïnstalleerd, waardoor er geen extra ruimte nodig is voor de installatie van de pomp. Dit maakt inline pompen bijzonder geschikt voor toepassingen waar ruimte beperkt is.

Andere voordelen zijn onder meer hun hoge efficiëntie, betrouwbaarheid en lage onderhoudskosten. Inline pompen zijn ook gemakkelijk te onderhouden omdat ze toegankelijk zijn zonder de pijpleiding te hoeven demonteren.

Kortom, industriële inline pompen zijn een veelzijdige en betrouwbare oplossing voor het verplaatsen van vloeistoffen in verschillende industriële toepassingen. Hun compacte formaat, efficiëntie en lage onderhoudskosten maken ze een populaire keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een kosteneffectieve en betrouwbare manier om vloeistoffen te verplaatsen.

Het belang van regelkleppen in inline pompsystemen

Regelkleppen spelen een cruciale rol in inline pompsystemen. Deze kleppen worden gebruikt om de doorstroming van vloeistoffen te regelen en te reguleren, wat essentieel is voor een goede werking van het systeem. Regelkleppen kunnen worden gebruikt om de druk, temperatuur en stroomsnelheid van vloeistoffen te regelen, waardoor de prestaties van het pompsysteem kunnen worden geoptimaliseerd.

Een goed ontworpen regelklepsysteem kan de efficiëntie van een inline pompsysteem verbeteren en de levensduur van de pompen verlengen. Regelkleppen helpen om de druk en temperatuur van de vloeistof in het systeem te beheersen, waardoor de kans op schade aan de pompen en andere apparatuur wordt verminderd. Bovendien kunnen regelkleppen worden gebruikt om de stroomsnelheid van vloeistoffen aan te passen aan de specifieke eisen van het proces, waardoor de prestaties van het systeem worden geoptimaliseerd.

Uitmuntende en toegankelijke klantondersteuning bij elk contactmoment!

Inzet is perfect en zeer dienstverlenend. Zowel telefonisch, tijdens geplande realisatie en ongeplande storingen.

Projectleider RGR bij afvalwerker in Nederland. 

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Uitstekende ervaring met IPG: professionaliteit, kwaliteit en proactieve probleemoplossing!

Als werkvoorbereider ervaar ik IPG als zeer professioneel. Ze streven naar kwaliteit, denken mee over verbeteringen en verhelpen storingen snel om stilstand te minimaliseren.

Werkvoorbereider storingen bij een waterschap.  

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Een betrouwbare partner met uitmuntende service en klantgerichte adviezen!

Ik ervaar IPG als een zeer goede partner, een bedrijf die service hoog in de vaandel heeft staan, en met de klanten meedenkt en adviseert.

Werkvoorbereider Technische Dienst bij afvalverwerker in Nederland.

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐ 4/5

Vrijblijvend

Contact opnemen

HVAC-systemen

De voordelen van het gebruik van inline pompen

Inline pompen worden vaak gebruikt in HVAC-systemen voor het verplaatsen van koel- en verwarmingsvloeistoffen. Ze zijn een efficiënte en betrouwbare oplossing voor het verplaatsen van grote hoeveelheden vloeistof door een gebouw.

Een van de belangrijkste voordelen van inline pompen in HVAC-systemen is hun compacte formaat en eenvoudige installatie. Ze kunnen direct in de pijpleiding worden geïnstalleerd, waardoor er geen extra ruimte nodig is voor de installatie van de pomp. Dit maakt inline pompen bijzonder geschikt voor toepassingen waar ruimte beperkt is.

Andere voordelen zijn onder meer hun hoge efficiëntie, betrouwbaarheid en lage onderhoudskosten. Inline pompen zijn ook gemakkelijk te onderhouden omdat ze toegankelijk zijn zonder de pijpleiding te hoeven demonteren.

Bovendien zijn inline pompen vaak voorzien van variabele snelheidsregeling, waardoor het energieverbruik van het HVAC-systeem kan worden geoptimaliseerd en kosten worden bespaard. Dit maakt ze een populaire keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar energiebesparende oplossingen.

LEES MEER OVER

SAER pompen

LEES MEER OVER

Lowara pompen

LEES MEER OVER

Grundfos pompen

LEES MEER OVER

Wilo pompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

Op zoek naar de juiste inline pomp?

De Industrial Pump Group is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige en betrouwbare pompen en het bieden van deskundig advies aan klanten in verschillende sectoren, waaronder de waterbehandelingsindustrie. Onze experts hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen en selecteren van de beste pompen voor specifieke toepassingen, en ze hebben uitgebreide kennis van de nieuwste technologieën en innovaties in de industrie.

Hulp bij het selecteren van de juiste pomp nodig? De experts van IPG zitten voor u klaar, neem vrijblijvend contact op via: (0251) 222 566 of info@industrialpumps.nl.

Inline pompen

Meest gestelde vragen

Naar boven