• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0
  • Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

efficiëntie, veelzijdigheid en geschiktheid voor viskeuze en verontreinigde vloeistoffen

Voordelen en toepassingen van lobbenpompen

Lobbenpompen zijn een type positieve afsluitingpomp die worden gebruikt voor het verplaatsen van vloeistoffen. Ze worden vaak gekozen vanwege hun uitstekende vermogens en prestaties in een verscheidenheid aan toepassingen. De unieke constructie van lobbenpompen maakt ze bijzonder geschikt voor het verplaatsen van vloeistoffen met een hoge viscositeit, en voor het verpompen van vloeistoffen die verontreinigd zijn met stolsels of deeltjes.

Lobbenpompen zijn beschikbaar in verschillende maten en ontwerpen, waaronder enkele- of meerstages ontwerpen, en met of zonder interne aandrijving. Ze kunnen worden gebruikt in verschillende industrieën, zoals olie- en gaswinning, petrochemische industrie, voedingsmiddelen- en drankenindustrie, en papier- en pulpindustrie.

Een van de voordelen van lobbenpompen is dat ze zeer efficiënt zijn, met weinig energieverbruik en een lange levensduur. Bovendien zijn ze gemakkelijk te onderhouden, met eenvoudige en snelle toegang tot de belangrijkste onderdelen voor inspectie en onderhoud.

Krachtige en veelzijdige verdringerpompen

Lobbenpompen bestaan uit een behuizing en twee of meer draaiende lobben die vloeistof door de pomp bewegen. Lobbenpompen zijn zeer geschikt voor het verpompen van vloeistoffen met een hoge viscositeit en voor het verpompen van vloeistoffen die verontreinigd zijn met stolsels of deeltjes. Dit komt omdat de lobben in de behuizing draaien en zo de vloeistof verplaatsen zonder dat er wrijving ontstaat tussen de pomp en de vloeistof.

De pompen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en ontwerpen, en kunnen worden aangedreven door een interne of externe motor. Ze worden vaak gebruikt in de olie- en gaswinning, petrochemische industrie, voedingsmiddelen- en drankenindustrie, en de papier- en pulpindustrie. Lobbenpompen hebben een lange levensduur en vereisen weinig onderhoud, wat ze zeer kosteneffectief maakt. Ze zijn ook zeer efficiënt en verbruiken weinig energie, waardoor ze een duurzame optie zijn voor het verplaatsen van vloeistoffen.

De werking en voordelen van lobbenpompen

Lobbenpompen zijn een type positieve verdringerpomp dat vloeistoffen verplaatst door draaiende lobben in een behuizing. Ze zijn bijzonder geschikt voor het verpompen van vloeistoffen met een hoge viscositeit en verontreinigingen, en worden gebruikt in verschillende industrieën. Een van de voordelen van lobbenpompen is dat ze zeer efficiënt zijn en weinig energie verbruiken. Bovendien zijn ze duurzaam en hebben ze een lange levensduur. Lobbenpompen zijn ook gemakkelijk te onderhouden, met snelle toegang tot belangrijke onderdelen voor inspectie en onderhoud. Hun veelzijdigheid en efficiëntie maken lobbenpompen een populaire keuze voor het verpompen van vloeistoffen in verschillende toepassingen.

Vrijblijvend

Contact opnemen

veelzijdige en efficiënte positieve verdringerpompen

Alles wat u moet weten over lobbenpompen

Lobbenpompen zijn een type positieve verdringerpomp die vloeistoffen verplaatsen door draaiende lobben in een behuizing. Ze worden veel gebruikt in de olie- en gasindustrie, de petrochemische industrie, de voedingsmiddelenindustrie en de papier- en pulpindustrie. De unieke constructie van lobbenpompen maakt ze bijzonder geschikt voor het verpompen van vloeistoffen met een hoge viscositeit en voor het verpompen van vloeistoffen die verontreinigd zijn met stolsels of deeltjes.

Lobbenpompen zijn beschikbaar in verschillende maten en ontwerpen, waaronder enkel- of meertraps ontwerpen en met of zonder interne aandrijving. De pompen zijn zeer efficiënt en verbruiken weinig energie, waardoor ze kosteneffectief zijn. Ze hebben een lange levensduur en zijn gemakkelijk te onderhouden, met eenvoudige en snelle toegang tot de belangrijkste onderdelen voor inspectie en onderhoud.

Een van de voordelen van lobbenpompen is dat ze een hoge mate van nauwkeurigheid bieden bij het doseren van vloeistoffen. Ze zijn ook in staat om te werken bij hoge drukken en kunnen vloeistoffen verplaatsen met hoge debieten. Bovendien zijn lobbenpompen in staat om zowel vloeibare als vaste stoffen te verwerken, wat ze geschikt maakt voor het verpompen van slurries en pasta's.

Het gebruik van lobbenpompen heeft ook voordelen op het gebied van duurzaamheid. Ze hebben een lage CO2-uitstoot en vereisen weinig onderhoud, waardoor ze een milieuvriendelijke optie zijn voor het verplaatsen van vloeistoffen. Al met al bieden lobbenpompen veel voordelen en zijn ze een betrouwbare keuze voor het verplaatsen van vloeistoffen in verschillende toepassingen.

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

Lobbenpompen

Meest gestelde vragen

Naar boven