• Merkonafhankelijk pompadvies
 • + 30 jaar ervaring
 • Officieel dealer van topmerken

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

hygiënische pompen

Pompen voor de voedingsmiddelen industrie

De voedings- en drankindustrie maakt gebruik van een grote verscheidenheid aan pomptypes voor diverse verwerkingstoepassingen. De industriele pompen voor de voedingsmiddelenindustrie zijn onderworpen aan verschillende nationale en internationale productie- en hygiënenormen. Een goed voorbeeld is FDA (Food and Drug Administration) in de Verenigde Staten, die normen vaststelt voor pompmateriaal, bijvoorbeeld materiaal van hoge kwaliteit RVS en smeermiddelen van voedselkwaliteit voor de smering van industriele pompen voor de voedingsmiddelenindustrie. In Europa worden de eisen vastgesteld door de instantie EHEDG.

De juiste pomp voor deze toepassing

Afhankelijk van de grootte van de installatie en de toepassingen, zijn de soorten industriele pompen voor de voedingsmiddelenindustrie worden gebruikt de volgende;

Centrifugaalpompen
Gebruikt voor het verpompen van minder viskeuze vloeistoffen wanneer hoge debieten vereist zijn, meestal voor het overbrengen van melk van de ene bestemming naar de andere. Het is het meest gebruikte type pomp in de zuivelindustrie.  Waar voor de behandeling van hoog viskeuze vloeistoffen, waar de productconsistentie een prioriteit is, zoals fruit Yoghurt, hebben de positieve verplaatsingspompen van de pulpvloeistof de voorkeur.

Lobbenpompen / Wormpompen
Dit type industriele pompen voor de voedingsmiddelenindustrie produceert niet te veel kracht op het product dat wordt verpompt, daarom is het het best geschikt wanneer de productconsistentie moet worden gehandhaafd, waar een centrifugaalpomp wegens zijn hoge snelheid de consistentie het product zou veranderen. Roterende lobbenpompen nemen minder ruimte in beslag en bieden ook nog eens goede Cleaning in place / Steam in place eigenschappen voor reinigingsdoeleinden aan dan progressieve caviteitspompen. Maar wormpompen worden gebruikt wanneer hoge afvoerdrukken vereist zijn en voor de behandeling van hogere druk.

 

Enkele andere soorten industriele pompen voor de voedingsmiddelenindustrie worden gebruikt zijn

 • Luchtbediende dubbel membraan
 • Verdringerpompen

Vrijblijvend

Contact opnemen

Eisen van industriele pompen voor de voedingsmiddelenindustrie

 • Moet geschikt zijn voor steriel en hygiënisch gebruik
 • Gemaakt van chemisch bestendig materiaal
 • Kan zeer viskeuze vloeistoffen verwerken
 • Onderhoudsvriendelijk

Type industriele pompen voor de voedingsmiddelenindustrie

 • Centrifugaalpompen
 • Lobbenpompen
 • Membraanpompen
 • Wormpompen
Centrifugaal pompen voor de voedingsindustrie

LEES MEER OVER

Centrifugaalpompen

Membraanpompen voor de voedingsindustrie

LEES MEER OVER

Membraanpompen

Wormpompen voor de voedingsindustrie

LEES MEER OVER

Wormpompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

Niet zeker welke pomp benodigd is?

Wij zijn er om te helpen!

De Industrial Pump Group is de specialist als het gaat om pomptoepassingen, wij hebben meer dan 30 jaar ervaring in de branche. IPG is officieel dealer en heeft sterke banden met diverse fabrikanten van industriële pompen, wij kunnen de juiste industriele pompen voor de voedingsmiddelenindustrie leveren, maar ook bieden wij gespecialiseerd onderhoud diensten voor de bestaande industriele pompen voor de voedingsmiddelenindustrie.

Voor vragen over de pomptoepassingen in de voedings- en drankindustrie of een offerte kunt u vrijblijvend contact opnemen met IPG via: (0251) 222 566 of info@industrialpumps.nl.

Pompen in de voedingsindustrie

Voedings- en drankindustrie pompen

Meest gestelde vragen

DOWNLOAD GRATIS ONZE BROCHURE
Naar boven
Cookies

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.