• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0
  • Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Alles wat u moet weten over membraanpompen

Werking, voordelen en toepassingen

Membraampompen zijn een belangrijk onderdeel van moderne waterbehandelingssystemen en worden wereldwijd gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, van agrarische en industriële waterbehandeling tot huishoudelijk gebruik. Deze pompen werken door middel van membraantechnologie en zijn ontworpen om water op een efficiënte en duurzame manier te bewegen, terwijl ze tegelijkertijd de kwaliteit van het water verbeteren.

Een belangrijk voordeel van membraampompen is dat ze zeer nauwkeurig kunnen werken, en hierdoor kunnen ze precies de juiste hoeveelheid water leveren voor elke specifieke toepassing. Dit maakt ze uitermate geschikt voor precisie-irrigatie, waarbij de juiste hoeveelheid water op de juiste tijd op de juiste plaats wordt geleverd. Bovendien zijn membraampompen zeer energie-efficiënt, wat betekent dat ze de kosten voor waterbehandeling aanzienlijk kunnen verlagen.

Een ander groot voordeel van membraampompen is dat ze extreem duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn. De membraantechnologie waarop ze gebaseerd zijn, is uitermate slijtvast en kan jarenlang probleemloos functioneren zonder dat er veel onderhoud nodig is. Dit betekent dat membraampompen een zeer waardevolle investering zijn voor bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar duurzame oplossingen voor hun waterbehandeling.

Vrijblijvend

Contact opnemen

Overzicht van de diverse soorten membraampompen

Er zijn verschillende soorten membraampompen, waaronder reverse osmose-pompen, nanofiltratie-pompen, ultrafiltratie-pompen en microfiltratie-pompen. Elke soort membraampomp is ontworpen voor specifieke toepassingen en heeft unieke eigenschappen en voordelen.

Reverse osmose-pompen worden bijvoorbeeld veel gebruikt voor zuivering van brak tot zeer brak water, terwijl nanofiltratie-pompen zijn ontworpen om bepaalde soorten stoffen uit water te verwijderen. Ultrafiltratie-pompen worden veel gebruikt voor de verwijdering van bacteriën en virussen uit water, terwijl microfiltratie-pompen worden ingezet voor de verwijdering van fijnere deeltjes en verontreinigingen.

Membraampompen worden aangedreven door elektriciteit, en er zijn verschillende soorten aandrijvingen beschikbaar, waaronder centrale en decentraliseerde systemen. Bovendien zijn er ook verschillende bedieningsopties beschikbaar, waaronder handbediening, automatische bediening en telemetrische bediening.

Op zoek naar de juiste membraanpomp?

De Industrial Pump Group is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige en betrouwbare pompen en het bieden van deskundig advies aan klanten in verschillende sectoren, waaronder de waterbehandelingsindustrie. Onze experts hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen en selecteren van de beste pompen voor specifieke toepassingen, en ze hebben uitgebreide kennis van de nieuwste technologieën en innovaties in de industrie.

Hulp bij het selecteren van de juiste pomp nodig? De experts van IPG zitten voor u klaar, neem vrijblijvend contact op via: (0251) 222 566 of info@industrialpumps.nl.

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

Membraanpompen

Meest gestelde vragen

Naar boven