• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

de kracht achter het verwijderen van slib en bagger

Baggerpompen

Baggerpompen zijn onmisbare machines in de bagger- en slibverwijderingsindustrie. Ze worden gebruikt om slib, modder en andere materialen van de bodem van rivieren, meren en havens te verwijderen. Baggerpompen kunnen grote hoeveelheden materialen verplaatsen en zijn daarom essentieel voor het verbeteren van de waterkwaliteit en het bevorderen van de nautische veiligheid.

Soorten baggerpompen

Er zijn verschillende soorten baggerpompen, waaronder centrifugaalpompen, zuig-perspompen en schroefpompen. Centrifugaalpompen zijn geschikt voor het verplaatsen van grote hoeveelheden water met weinig fijnstof. Zuig-perspompen zijn efficiënter bij het verplaatsen van dikkere en vaster stoffen, zoals modder en slib. Schroefpompen zijn weer geschikt voor het verplaatsen van grote hoeveelheden materialen met een hoge dichtheid.

Waarom kiezen voor een baggerpomp van hoge kwaliteit?

Het kiezen van een baggerpomp van hoge kwaliteit is van groot belang voor het verbeteren van de efficiëntie en betrouwbaarheid van het verwijderingsproces. Een hoogwaardige baggerpomp heeft een langere levensduur en vereist minder onderhoud, waardoor de kosten op de lange termijn lager zijn. Bovendien garandeert een hoogwaardige baggerpomp een efficiëntere verwerking en vermindert het de kans op storingen en uitval.

Kies voor kwaliteit en betrouwbaarheid met een baggerpomp van topmerken

Bij het kiezen van een baggerpomp is het belangrijk om te kiezen voor een merk dat bekend staat om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid. Merken zoals Xylem, Grundfos en KSB bieden een uitgebreide selectie hoogwaardige baggerpompen.

Toepassingen van baggerpompen

Baggerpompen worden breed toegepast in de bagger- en slibverwijderingsindustrie, maar ook in andere sectoren, zoals waterbehandeling en de mijnbouw. Ze worden gebruikt voor het verplaatsen van slib, modder en zand uit rivieren, meren en havens, maar ook voor het verpompen van mijnafval en tailings. Baggerpompen zijn ook geschikt voor het verplaatsen van grondwater en het verwijderen van overstortwater uit waterkeringen en dammen.

Voordelen van baggerpompen

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van baggerpompen. Ten eerste verbeteren ze de waterkwaliteit door het verwijderen van slib, modder en andere verontreinigende stoffen. Dit is belangrijk voor het bevorderen van de nautische veiligheid en het verbeteren van de leefomgeving voor planten en dieren. Bovendien zijn baggerpompen efficiënt en snel, waardoor ze een groot aantal verwijderingsprojecten kunnen afwerken in een korte tijd. Ten slotte zijn ze flexibel en kunnen ze op verschillende locaties worden ingezet, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn aan het verwijderingsproces.

Soorten baggerpompen | Industrial Pump Group

Vrijblijvend

Contact opnemen

IPG kan ondersteunen bij het selecteren van de juiste pomp

Welke gegevens zijn benodigd?

Bij het kiezen van de juiste baggerpomp is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de omvang van het verwijderingsproject, de dichtheid van het materiaal en de gewenste verplaatsingssnelheid. Het is daarom aan te raden om een specialist in te schakelen bij het kiezen van de juiste baggerpomp. Zij kunnen u helpen bij het bepalen van de juiste pomp voor uw specifieke verwijderingsproject en uw keuze onderbouwen met technische gegevens en prestatie-analyses.

Dompelpompen voor de baggerindustrie | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Dompelpompen

Slurrypompen voor de baggerindustrie | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Slurrypompen

Duchting pompen voor de baggerindustrie | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Düchting pompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

 

 

Baggerpompen | Industrial Pump Group

Baggerpompen

Meest gestelde vragen

DOWNLOAD GRATIS ONZE BROCHURE
Naar boven
Cookies

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.