• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0
  • Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

De essentiële rol van slurrypompen

Zware industriële toepassingen

Slurrypompen zijn zware industriële pompen die zijn ontworpen om vloeistoffen met hoge dichtheid en harde deeltjes, ook wel slurry genoemd, te vervoeren. Deze pompen worden vaak gebruikt in de mijnbouw, cementproductie, afvalwaterbehandeling en andere processen waar harde en abrasieve stoffen worden vervoerd.

Slurrypompen werken door middel van centrifugale kracht en zijn speciaal ontworpen om hoge druk en hoge dichtheid materialen te vervoeren zonder slijtage en verstoppingen. Deze pompen zijn vervaardigd met hoogwaardige materialen, zoals roestvrij staal en speciale legeringen, die bestand zijn tegen de harde en abrasieve omgevingen waarin ze werken.

Voordelen slurrypompen

De voordelen van slurrypompen zijn talrijk, waaronder hun duurzaamheid, betrouwbaarheid en efficiëntie. Deze pompen zijn in staat om grote hoeveelheden slurry snel en efficiënt te vervoeren, waardoor bedrijven hun productieproces kunnen verbeteren en verspilling kunnen voorkomen.

Bovendien bieden slurrypompen de mogelijkheid om specifieke stoffen te vervoeren, zoals giftige of brandbare stoffen, zonder verontreiniging van andere materialen. Dit maakt deze pompen uitermate geschikt voor gebruik in gevoelige en milieuvriendelijke processen.

Echter, zoals bij elk type pomp, zijn er ook enkele nadelen verbonden aan slurrypompen. Een van deze nadelen is de kosten voor aanschaf en onderhoud, die relatief hoger zijn dan andere types pompen. Bovendien zijn slurrypompen soms gevoeliger voor verstoppingen en slijtage, waardoor regelmatig onderhoud en inspectie vereist is.

 

Efficiënt vervoeren van abrasieve vloeistoffen met slurrypompen

Slurrypompen spelen een belangrijke rol in industriële processen waarbij het vervoeren van abrasieve vloeistoffen met hoge dichtheid en harde deeltjes noodzakelijk is. Deze pompen zijn speciaal ontworpen om deze taak efficiënt en zonder verstoppingen uit te voeren. Ze werken op basis van centrifugale kracht en zijn vervaardigd met hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen de harde omgevingen waarin ze werken. Slurrypompen worden vaak gebruikt in de mijnbouw, cementproductie, afvalwaterbehandeling en andere toepassingen waarbij het transporteren van slurry essentieel is. Dankzij hun robuuste constructie en betrouwbaarheid zijn slurrypompen onmisbaar in deze zware industriële processen.

Vrijblijvend

Contact opnemen

Van mijnbouw tot afvalwaterbehandeling

De veelzijdigheid van slurrypompen in industriële processen

Slurrypompen zijn essentiële apparaten in verschillende zware industriële toepassingen, zoals mijnbouw, cementproductie en afvalwaterbehandeling. Ze zijn speciaal ontworpen om vloeistoffen met hoge dichtheid en harde deeltjes, ook wel slurry genoemd, efficiënt en zonder verstoppingen te vervoeren. De centrifugale kracht waarmee deze pompen werken, in combinatie met hun robuuste constructie en hoogwaardige materialen, maakt hen de ideale keuze voor deze processen.

In de mijnbouw worden slurrypompen bijvoorbeeld gebruikt om erts en afvalstoffen te vervoeren, terwijl ze in de cementproductie worden gebruikt om grondstoffen te mengen en te vervoeren. In afvalwaterbehandeling spelen slurrypompen een belangrijke rol bij het transporteren van slib. Slurrypompen zijn niet alleen essentieel in deze processen, maar ook betrouwbaar en duurzaam. Hun veelzijdigheid maakt ze een waardevolle investering voor elk industrieel bedrijf dat met abrasieve vloeistoffen werkt.

LEES MEER OVER

Düchting pompen

LEES MEER OVER

Flygt pompen

LEES MEER OVER

Sulzer pompen

LEES MEER OVER

Grindex pompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

Op zoek naar de juiste slurrypomp?

De Industrial Pump Group is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige en betrouwbare pompen en het bieden van deskundig advies aan klanten in verschillende sectoren, waaronder de waterbehandelingsindustrie. Onze experts hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen en selecteren van de beste pompen voor specifieke toepassingen, en ze hebben uitgebreide kennis van de nieuwste technologieën en innovaties in de industrie.

Hulp bij het selecteren van de juiste pomp nodig? De experts van IPG zitten voor u klaar, neem vrijblijvend contact op via: (0251) 222 566 of info@industrialpumps.nl.

Slurrypompen

Meest gestelde vragen

Naar boven