• Merkonafhankelijk pompadvies
 • + 30 jaar ervaring
 • Officieel dealer van topmerken
 • Just in time leveringen
0
0
 • Merkonafhankelijk pompadvies
 • + 30 jaar ervaring
 • Officieel dealer van topmerken
 • Just in time leveringen
0
0

Onze klanten zeggen 8,6   Op basis van 136 reviews

cruciale rol van industriële pompen

De behandeling van afvalwater

Afvalwaterbehandeling is een belangrijk proces voor de bescherming van ons milieu en het behoud van schoon water. In veel industriële processen wordt afvalwater geproduceerd en het is van groot belang om dit op een verantwoorde manier te behandelen. Hier komen industriële pompen in beeld.

Industriële pompen spelen een belangrijke rol in de afvalwaterbehandeling. Ze worden gebruikt om het afvalwater te transporteren en te filteren. Hierdoor kan het schonere water terug in de natuur worden gebracht of hergebruikt worden in het productieproces.

Effectief

Submersible en progressieve caviteitspompen zijn effectief in het verplaatsen van afvalwater met hoge concentraties aan verontreinigingen en hoge viscositeiten.

Efficiëntie

Afvalwaterpompen kunnen zeer efficiënt en verantwoord zijn in het verpompen van vloeistoffen.

Veelzijdigheid

Ze kunnen worden gebruikt voor het verpompen van verschillende soorten vloeistoffen, variërend van water tot chemicaliën en zelfs abrasieve materialen.

Complete behandelingsproces

Deze pompen spelen een cruciale rol in voorbehandeling en afsluiting, wat zorgt voor een efficiënte en complete oplossing voor afvalwaterbeheer

Diverse pompen geschikt als afvalwaterpomp

Er zijn verschillende soorten industriële pompen die gebruikt kunnen worden in afvalwaterbehandeling. Hieronder een overzicht van de meest gebruikte:

 1. Centrifugaalpompen: Deze pompen zijn geschikt voor het transporteren van grote hoeveelheden water en zijn efficiënt in het verplaatsen van vloeistoffen met weinig verontreinigingen.
 2. Submersible pompen: Deze pompen zijn speciaal ontworpen voor gebruik onder water en zijn effectief in het verplaatsen van afvalwater met hoge concentraties aan verontreinigingen.
 3. Progressieve caviteitspompen: Deze pompen zijn geschikt voor het transporteren van vloeistoffen met hoge viscositeiten en zijn effectief in het verwijderen van hardnekkige verontreinigingen.
 4. Drukpompen: Deze pompen zijn geschikt voor het transporteren van vloeistoffen met een hoge druk en zijn effectief in het verwijderen van verontreinigingen uit afvalwater.

Bij de keuze van de juiste industriële pomp is het van belang om rekening te houden met de specifieke eisen en uitdagingen van het afvalwaterbehandelingsproces. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat het afvalwater op een verantwoorde manier wordt behandeld en dat het milieu en het schone water beschermd worden.

Naast het transporteren van afvalwater, spelen industriële pompen ook een rol in andere aspecten van de afvalwaterbehandeling, zoals voorbehandeling en afsluiting.

Een greep uit onze klanten

Uitmuntende en toegankelijke klantondersteuning bij elk contactmoment!

Inzet is perfect en zeer dienstverlenend. Zowel telefonisch, tijdens geplande realisatie en ongeplande storingen.

Projectleider RGR bij afvalwerker in Nederland. 

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Uitstekende ervaring met IPG: professionaliteit, kwaliteit en proactieve probleemoplossing!

Als werkvoorbereider ervaar ik IPG als zeer professioneel. Ze streven naar kwaliteit, denken mee over verbeteringen en verhelpen storingen snel om stilstand te minimaliseren.

Werkvoorbereider storingen bij een waterschap.  

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Een betrouwbare partner met uitmuntende service en klantgerichte adviezen!

Ik ervaar IPG als een zeer goede partner, een bedrijf die service hoog in de vaandel heeft staan, en met de klanten meedenkt en adviseert.

Werkvoorbereider Technische Dienst bij afvalverwerker in Nederland.

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐ 4/5

Vrijblijvend

Contact opnemen

meer weten over afvalwater

Diverse processen bij afvalwater

Voorbehandeling is het proces waarbij het afvalwater wordt voorbereid voor verdere behandeling. Hierbij worden de verontreinigingen verwijderd en wordt het afvalwater voorbereid voor filtratie. In dit proces kunnen verschillende soorten industriële pompen gebruikt worden, afhankelijk van de specifieke eisen en uitdagingen van het afvalwaterbehandelingsproces.

Afsluiting is het proces waarbij het behandelde afvalwater wordt afgevoerd. Hierbij wordt ervoor gezorgd dat het afvalwater niet terugvloeit in het milieu en dat het op een verantwoorde manier wordt afgevoerd. Industriële pompen spelen hierbij een belangrijke rol in het transporteren van het behandelde afvalwater naar de juiste locatie voor afvoer.

Naast de rol in de afvalwaterbehandeling, kunnen industriële pompen ook worden gebruikt in andere toepassingen, zoals waterbehandeling en waterdistributie. Hierdoor is het belangrijk om te investeren in kwalitatief hoogwaardige industriële pompen, om zo een efficiënte en verantwoorde verwerking van water te waarborgen.

Dompelpompen voor Afvalwater | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Dompelpompen

Wormpompen voor Afvalwater | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Wormpompen

Slurrypompen voor Afvalwater | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Slurrypompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

Meest gesteld vragen over afvalwaterpompen | Industrial Pump Group

afvalwater pompen

Meest gestelde vragen

Naar boven