• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

Volgens de chemienormen

Pompen voor chemische toepassing

De chemische industrie is een belangrijk en veeleisend segment van de industrie, waar het transporteren van chemische stoffen en producten van cruciaal belang is. Chemie pompen spelen hierbij een belangrijke rol in het efficiënt en veilig vervoeren van deze materialen.

Er zijn verschillende soorten pompen die worden toegepast in de chemische industrie, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en voordelen. Enkele van de meest populaire typen chemie pompen zijn onder meer centrifugaalpompen, zuigpompen, dosiervolumepompen en progressieve caviteitpompen.

Een greep uit de diverse typen chemie pompen

Centrifugaalpompen worden vaak gebruikt voor het transporteren van vloeibare stoffen met een laag viscositeitsniveau, zoals water en chemicaliën met een laag viscositeitsniveau. Zuigpompen zijn geschikt voor het vervoeren van stoffen met een hoog viscositeitsniveau, zoals oliën en dikke chemicaliën.

Dosiervolumepompen worden gebruikt voor het precies doseren van kleine hoeveelheden chemische stoffen, terwijl progressieve caviteitpompen worden ingezet voor het vervoeren van stoffen met een hoog viscositeitsniveau en een hoge druk.

De meest geschikte chemie pomp

Bij de keuze van de juiste chemie pompen voor de chemische industrie is het belangrijk om rekening te houden met de chemische samenstelling van de stoffen die worden vervoerd, de temperatuur en de druk. Het is ook belangrijk om te kiezen voor een pomp die bestand is tegen corrosie en slijtage, en die voldoet aan de veiligheidsvoorschriften en normen in de chemische industrie.

In de chemische industrie zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid van groot belang, en de keuze van de juiste chemie pompen is hierbij cruciaal. Door te kiezen voor hoogwaardige en geschikte pompen, kunnen bedrijven in de chemische industrie hun productieproces optimaliseren, de betrouwbaarheid verhogen en de kosten verlagen.

Chemische industrie | Industrial Pump Group

Vrijblijvend

Contact opnemen

Ik ben opzoek naar chemie pompen

Welke info is benodigd?

Er zijn nog enkele factoren waar bedrijven in de chemische industrie rekening mee moeten houden bij de keuze van de juiste pomp. Hieronder vindt u enkele belangrijke overwegingen:

  1. Chemische weerstand: Het is belangrijk om te kiezen voor chemie pompen die bestand zijn tegen de chemische stoffen die worden vervoerd en geen reactie veroorzaakt met deze stoffen.
  2. Temperatuur: Sommige chemicaliën hebben specifieke temperaturen waarbij ze het beste kunnen worden vervoerd. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een chemie pomp die geschikt is voor deze temperaturen.
  3. Druk: De druk die nodig is om de chemische stoffen efficiënt te vervoeren varieert afhankelijk van de stof en de toepassing. Het is belangrijk om te kiezen voor een pomp die voldoet aan de specifieke drukvereisten.
  4. Installatie- en onderhoudsvereisten: Sommige chemie pompen vereisen meer installatie- en onderhoudsinspanningen dan andere. Bedrijven in de chemische industrie moeten hier rekening mee houden bij de keuze van de juiste pomp.
  5. Veiligheid: De chemische industrie is gereguleerd door specifieke veiligheidsvoorschriften en normen. Het is belangrijk om te kiezen voor een pomp die aan deze normen voldoet om het vervoeren van chemische stoffen veiliger te maken.
Kunstpompen voor de chemische industrie | IPG

LEES MEER OVER

Kunststofpompen

Canned motor pompen voor de chemische industrie | IPG

LEES MEER OVER

Canned motor pumps

ISO pompen voor de chemische industrie | IPG

LEES MEER OVER

ISO pompen

API pompen voor de chemische industrie | IPG

LEES MEER OVER

API pompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

waarom elke toepassing specifieke eisen stelt

De chemische industrie is een veeleisende omgeving waarin de juiste keuze van een pomp van groot belang is. Elke toepassing binnen de chemische industrie heeft zijn eigen specifieke eisen en uitdagingen. Het is daarom noodzakelijk om voor elke toepassing een apart type pomp te kiezen, zodat deze aan de specifieke vereisten voldoet.

CAT pompen voor chemische industrie

Chemie pompen

Meest gestelde vragen

DOWNLOAD GRATIS ONZE BROCHURE
Naar boven
Cookies

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.