• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0
  • Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Voordelen en toepassingen

Kunststof- pompen in de Industrie

Kunststofpompen zijn ontworpen voor corrosieve en abrasieve toepassingen in de industrie. De pompen zijn gemaakt van chemisch resistente materialen zoals polypropyleen, PVC, PVDF, Teflon en andere polymeren. Hierdoor zijn ze bestand tegen corrosie, hitte en chemische aanvallen. Bovendien zijn ze licht van gewicht, eenvoudig te installeren en hebben ze weinig onderhoud nodig. Kunststofpompen worden vaak gebruikt in de chemische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie, evenals in de waterbehandeling en de galvanische industrie. Dankzij hun betrouwbaarheid, efficiëntie en duurzaamheid zijn kunststofpompen een belangrijke component in veel industriële toepassingen.

Alles wat u moet weten over industriële kunststofpompen

Industriële kunststofpompen zijn ontworpen voor toepassingen waarbij corrosie en slijtage een grote rol spelen. Ze zijn gemaakt van duurzame en chemisch resistente materialen, zoals polypropyleen, PVC, PVDF, Teflon en andere polymeren. Deze materialen bieden uitstekende weerstand tegen corrosie, hoge temperaturen en chemische aanvallen. Bovendien zijn kunststofpompen licht van gewicht, gemakkelijk te installeren en hebben ze weinig onderhoud nodig.

Kunststofpompen worden veel gebruikt in de chemische, farmaceutische, voedingsmiddelenindustrie, evenals in de waterbehandeling, galvanische industrie en andere industrieën waar corrosieve vloeistoffen worden verpompt. In deze toepassingen bieden kunststofpompen betrouwbare, efficiënte en duurzame prestaties. Het is echter belangrijk om de juiste kunststofpomp te kiezen voor de specifieke toepassing en om de pomp regelmatig te onderhouden om de levensduur en prestaties te optimaliseren.

Onderhoud

Om de prestaties van kunststofpompen te optimaliseren is regelmatig onderhoud vereist. Het is belangrijk om de pomp te inspecteren, schoon te maken en eventuele slijtage of beschadigingen te repareren. Door het uitvoeren van regelmatig onderhoud kan de levensduur van de pomp worden verlengd en kunnen storingen worden voorkomen.

Vrijblijvend

Contact opnemen

De bijdrage van kunststofpompen

Efficiëntie, duurzaamheid en veiligheid

Industriële kunststofpompen spelen een belangrijke rol in het verbeteren van de efficiëntie, duurzaamheid en veiligheid van industriële processen. Deze pompen zijn ontworpen voor toepassingen waarbij corrosieve vloeistoffen worden verpompt, en zijn gemaakt van chemisch resistente materialen zoals polypropyleen, PVC, PVDF en Teflon. Door het gebruik van deze materialen kunnen kunststofpompen een lange levensduur bieden, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden.

Kunststofpompen worden veel gebruikt in de chemische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie, evenals in de waterbehandeling, galvanische industrie en andere industrieën waar corrosieve vloeistoffen worden verpompt. In deze toepassingen bieden kunststofpompen betrouwbare, efficiënte en duurzame prestaties. Door het verminderen van stilstandtijd en het minimaliseren van onderhoudskosten kunnen kunststofpompen ook de efficiëntie van industriële processen verbeteren.

Naast het verbeteren van de efficiëntie, kunnen kunststofpompen ook bijdragen aan de duurzaamheid en veiligheid van industriële processen. Door het verminderen van de impact op het milieu en het minimaliseren van het risico op lekkages en schade aan de apparatuur, kunnen kunststofpompen een veiligere en duurzamere werkomgeving bieden.

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

DUURZAAM EN EFFICIËNT

Laat uw pomp reviseren

Kunststofpompen

Meest gestelde vragen

Naar boven