• Merkonafhankelijk pompadvies
 • + 30 jaar ervaring
 • Officieel dealer van topmerken
 • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0
 • Merkonafhankelijk pompadvies
 • + 30 jaar ervaring
 • Officieel dealer van topmerken
 • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Het Transporteren van Gevaarlijke Vloeistoffen

Canned motor pumps

Canned motor pompen zijn een revolutionaire oplossing voor het veilig en efficiënt transporteren van gevaarlijke vloeistoffen, zoals brandbare, explosieve en giftige stoffen. In tegenstelling tot traditionele pompen, die een aparte sealing en as afdichting nodig hebben, bevat de canned motor pomp alles in één geïntegreerd systeem. Dit maakt het risico op lekkage en ongevallen sterk verminderd.

Eigenschappen Canned Motor Pumps

Canned motor pompen zijn een soort centrale as pompen waarbij de motor en de pomp geïntegreerd zijn in één behuizing. De motor is gevat in de zogenaamde "blikken" die ook dienen als afdichting, waardoor er geen afzonderlijke afdichtingen nodig zijn. Dit betekent dat er minder onderdelen zijn die kunnen lekken of falen, wat resulteert in een hogere betrouwbaarheid en een lager risico op ongevallen.

Toepassingen van Canned Motor Pompen Canned motor pompen zijn ideaal voor gebruik in verschillende industrieën, waaronder de petrochemische, chemische en farmaceutische industrie. Ze worden ook gebruikt voor het transporteren van gevaarlijke stoffen in de scheepvaart en de nucleaire industrie.

Canned motor pompen bieden diverse voordelen, waaronder een hogere betrouwbaarheid en veiligheid dankzij het ontbreken van afzonderlijke afdichtingen. Dit maakt ze ideaal voor toepassingen in verschillende industrieën, waaronder de petrochemische, chemische en farmaceutische industrie. Bovendien worden deze pompen vaak gebruikt in de scheepvaart en de nucleaire industrie, waar het transporteren van gevaarlijke stoffen vereist is.

In de petrochemische industrie worden canned motor pompen gebruikt voor het verpompen van brandstoffen en chemicaliën. Door de compacte behuizing zijn ze uitermate geschikt voor installaties met beperkte ruimte en kunnen ze eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande systemen. In de farmaceutische industrie worden deze pompen gebruikt voor het verpompen van gevoelige vloeistoffen, waarbij steriliteit en nauwkeurigheid essentieel zijn.

In de scheepvaart en de nucleaire industrie worden canned motor pompen gebruikt voor het transporteren van gevaarlijke stoffen, zoals radioactief afval en chemicaliën. Dankzij de hermetisch afgesloten behuizing zijn ze veiliger en betrouwbaarder dan traditionele pompen met afzonderlijke afdichtingen.

Vrijblijvend

Contact opnemen

Sterk op meerdere vlakken

Voordelen van Canned Motor Pumps

 • Veiliger dan traditionele pompen: De afwezigheid van aparte afdichtingen en asafdichtingen vermindert het risico op lekkage en ongevallen.
 • Efficiënter en energiezuiniger: Het geïntegreerde ontwerp zorgt voor een hogere efficiëntie en een lager energieverbruik.
 • Langer levensduur: De canned motor pomp is bestand tegen slijtage en corrosie, waardoor de levensduur langer is dan die van traditionele pompen.
 • Gemakkelijk te onderhouden: Het compacte ontwerp maakt het gemakkelijk om onderhoud uit te voeren en eventuele reparaties uit te voeren.

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

Canned motor pumps

Meest gestelde vragen

Naar boven