• Merkonafhankelijk pompadvies
 • + 30 jaar ervaring
 • Officieel dealer van topmerken
 • Just in time leveringen
0
0
 • Merkonafhankelijk pompadvies
 • + 30 jaar ervaring
 • Officieel dealer van topmerken
 • Just in time leveringen
0
0

Onze klanten zeggen 8,6   Op basis van 136 reviews

Enige uitleg over de

Olie- en gasindustrie

De olie- en gasindustrie is een van de grootste industriële sectoren ter wereld wat betreft het genereren van inkomsten. De olie- en gasindustrie wordt onderverdeeld in drie segmenten: upstream, midstream en downstream.

Upstream = Exploratie & Productie van olie (opsporen van oliereserves en boren voor winning)
Midstream = transport van de bronnen naar de raffinaderijen.
Downstream = raffinage en verkoop van de eindproducten (benzine, diesel, vliegtuigbrandstof, enz.).

De winstgevendheid van de olie- en gasindustrie is ongeëvenaard, sommige van de grootste en herkenbare multinationals ter wereld komen uit de olie- en gasindustrie, zoals ARAMCO, BP, CNPC, Chevron, Exxon Mobil, TOTAL en Shell.

Essentieel voor productie- en transportprocessen

Pompen spelen een cruciale rol in elke fase van de olie- en gasproductie, van winning tot transport naar raffinaderijen en eindgebruikers.

Veelzijdigheid in pompsoorten

Verschillende pompen, zoals centrifugaalpompen, positieve verdringerpompen en jetpompen, bieden oplossingen voor diverse toepassingen, van het verplaatsen van grote vloeistofvolumes tot het creëren van vacuüm.

Betrouwbaar onder extreme omstandigheden

Deze pompen zijn ontworpen om te functioneren onder hoge druk, hoge temperaturen en corrosieve omgevingen, wat essentieel is voor de veeleisende olie- en gasindustrie.

Pompen voor de olie- en gasindustrie

Pompen voor de olie- en gas industrie zijn een onmisbaar onderdeel van de productie- en transportprocessen. Pompen worden gebruikt om vloeistoffen en gassen te verplaatsen, zoals ruwe olie, aardgas, water en chemische oplossingen.

Er zijn verschillende soorten pompen die worden gebruikt in de olie- en gasindustrie, waaronder centrifugaalpompen, positieve verdringerpompen, en jetpompen. Centrifugaalpompen zijn de meest voorkomende pompen in de olie- en gasindustrie en worden gebruikt voor het verplaatsen van grote hoeveelheden vloeistof met een relatief lage druk. Positieve verdringerpompen worden daarentegen gebruikt voor het verplaatsen van hogere drukken en viscositeiten, terwijl jetpompen worden gebruikt voor het creëren van vacuüm of het mengen van vloeistoffen.

Pompen voor de olie- en gas industrie worden gebruikt in elke fase van de olie- en gasproductie, vanaf het winnen van olie- en gas uit de grond tot het transporteren ervan naar raffinaderijen en andere verwerkingsfaciliteiten. In de exploratiefase worden pompen gebruikt om water, modder en andere vloeistoffen in de boorput te injecteren om de druk te verhogen en de olie- of gasstroom te bevorderen.

Tijdens de productiefase worden pompen gebruikt om de ruwe olie- en aardgas vanuit de boorputten naar het oppervlak te pompen. Dit kan zowel door middel van een natuurlijke drukverschil als door middel van pompinstallaties. Na het winnen van de olie- en gas moeten deze worden getransporteerd naar verwerkingsfaciliteiten, raffinaderijen en uiteindelijk naar de eindgebruikers. Pompen voor de olie- en gas industrie spelen hierbij een belangrijke rol om de vloeistoffen en gassen door de pijpleidingen te verplaatsen.

Pompen zijn niet alleen belangrijk voor de olie- en gasproductie en het transport ervan, maar ook voor het veilig houden van de installaties. Ze worden gebruikt om het afvalwater en andere bijproducten van de productie af te voeren, evenals om koel- en smeeroliën naar de machines te transporteren die betrokken zijn bij de productie.

Een ander belangrijk aspect van pompen in de olie- en gasindustrie is het onderhoud ervan. Aangezien pompen vaak worden blootgesteld aan extreme omstandigheden, zoals hoge temperaturen, hoge druk en corrosie, moeten ze regelmatig worden onderhouden om hun prestaties te optimaliseren en storingen te voorkomen. Dit kan variëren van regelmatige inspecties tot vervanging van onderdelen of volledige pompen.

Pompen in de olie- en gasindustrie | Industrial Pump Group

Een greep uit onze klanten

Betrouwbare en proactieve service van IPG!

Als hoofd TD waardeer ik de betrouwbaarheid van IPG's merkonafhankelijkheid en proactieve aanpak. Hun snelle service is cruciaal in onze industrie waar elke minuut stilstand telt.

Hoofd Technische Dienst bij een chemische fabriek. 

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

IPG: Een betrouwbare partner in inkoop en optimalisatie!

Als inkoopmanager waardeer ik IPG als een partner die onze behoeften begrijpt en snel levert. Hun expertise en advies hebben onze processen geoptimaliseerd.

Inkoopmanager bij een voedingsmiddelenproducent.  

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐ 4/5

IPG is een onmisbare partner voor productie-efficiëntie!

Als productiemanager waardeer ik IPG als onmisbare partner voor efficiënte en uptime. Hun deskundige team heeft ons geholpen met de jusite pompen en sevice voor productieconsistentie.

Projectleider bij een papierfabriek.

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Vrijblijvend

Contact opnemen

Ik ben opzoek naar een pomp voor de olie- en gasindustrie

Welke info is benodigd?

Om de juiste pomp te selecteren voor de olie- en gasindustrie, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Hieronder zijn vijf punten opgesomd waarover informatie benodigd is om de juiste pompen voor de olie- en gas industrie te selecteren:

 1. Type vloeistof of gas: Het is belangrijk om te weten welk type vloeistof of gas wordt verplaatst door de pomp, omdat dit bepaalt welk type pomp het meest geschikt is voor de toepassing. Sommige pompen voor de olie- en gas industrie zijn beter geschikt voor het verplaatsen van viskeuze vloeistoffen, terwijl andere beter werken met gas of vloeistoffen met lage viscositeit.

 2. Debiet: Het debiet of de stroomsnelheid van de vloeistof of het gas is een belangrijke factor bij het selecteren van de juiste pomp. Het debiet kan variëren afhankelijk van de toepassing en kan invloed hebben op de grootte van de pomp die nodig is.

 3. Druk: De benodigde druk voor de toepassing is ook belangrijk om te weten. Sommige toepassingen vereisen hoge drukken, terwijl andere een lagere druk nodig hebben. De pompen voor de olie- en gas industrie moeten in staat zijn om de vereiste druk te leveren.

 4. Temperatuur: De temperatuur van de vloeistof of het gas dat wordt verplaatst, is belangrijk omdat sommige pompen niet goed werken bij hoge temperaturen. De materialen waaruit de pomp is vervaardigd, moeten bestand zijn tegen de hoge temperaturen en eventuele corrosie.

 5. Omgevingsfactoren: Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met de omgevingsfactoren waaronder de pomp zal worden gebruikt. De omgevingstemperatuur, luchtdruk en vochtigheid kunnen invloed hebben op de prestaties van de pomp en het type pomp dat nodig is. Ook de beschikbare ruimte, de elektrische voeding en het benodigde onderhoud zijn factoren die een rol spelen bij de selectie van de juiste pomp.

Wormpompen voor de olie- en gasindustrie | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Wormpompen

Koelwaterpompen voor de olie- en gasindustrie | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Koelwaterpompen

ISO pompen voor de olie- en gasindustrie | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

ISO pompen

API pompen voor de olie- en gasindustrie | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

API pompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

waarom elke toepassing specifieke eisen stelt

Elke toepassing binnen de olie- en gasindustrie stelt eigen specifieke eisen omdat de vloeistoffen en gassen die worden verwerkt, verschillende eigenschappen hebben en worden gebruikt in verschillende omgevingen. Dit vereist specifieke pompen voor de olie- en gas industrie met verschillende materialen, constructies en prestaties om de vloeistoffen en gassen op de juiste manier te verplaatsen en de veiligheid en efficiëntie van het proces te waarborgen.

pompen voor de olie- en gasindustrie | Industrial Pump Group

Olie- en gasindustrie pompen

Meest gestelde vragen

Naar boven