• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen
0
0
  • Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen
0
0

Onze klanten zeggen 8,6   Op basis van 136 reviews

Koelwaterpompen zijn essentieel

Koeling van machines en systemen

Koelwaterpompen zijn essentieel voor het koelen van machines en systemen in verschillende industrieën, zoals de energie-, chemische, voedingsmiddelen- en automobielindustrie. Deze pompen zorgen voor de circulatie van koelwater door het koelsysteem, waarbij warmte wordt afgevoerd en de temperatuur op een veilig niveau wordt gehouden. Dit voorkomt schade aan de machines en verhoogt de efficiëntie en levensduur ervan.

Er zijn verschillende soorten koelwaterpompen, zoals centrifugaalpompen, schroefpompen en membraanpompen, elk met hun eigen toepassingen en voordelen. Het kiezen van de juiste pomp is afhankelijk van de specifieke toepassing en de eisen van het systeem.

Naast het koelen van machines worden koelwaterpompen ook gebruikt voor koeling van apparatuur in datacenters en serverruimtes, en voor koeling van motoren in schepen en boten.

Het belang van koelwater in industriële toepassingen

Koelwater is een vloeistof die wordt gebruikt om machines en apparatuur af te koelen en hun optimale werking te behouden. Het koelwater wordt door een koelsysteem gepompt om de warmte af te voeren die door de werking van de machine wordt gegenereerd.

Koelwater wordt gebruikt in verschillende industriële toepassingen, zoals de productie van elektriciteit, de chemische en petrochemische industrie, de voedselverwerkende industrie en de farmaceutische industrie. Bij de productie van elektriciteit wordt koelwater gebruikt in energiecentrales om de hitte af te voeren die wordt geproduceerd bij het opwekken van energie.

In de chemische en petrochemische industrie wordt koelwater gebruikt om de temperaturen van verschillende processen te regelen en te koelen. In de voedselverwerkende industrie wordt koelwater gebruikt om de temperatuur van productieprocessen te regelen en om de kwaliteit van het eindproduct te waarborgen.

Type koelwaterpompen

Er zijn verschillende soorten koelwaterpompen beschikbaar, waaronder centrifugaalpompen en positieve verdringerpompen. Centrifugaalpompen zijn het meest voorkomende type en worden gebruikt in veel industriële toepassingen vanwege hun hoge capaciteit en efficiëntie. Positieve verdringerpompen zijn geschikt voor toepassingen met een lagere capaciteit en hoge druk.

De prestaties van koelwaterpompen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de capaciteit, de druk, de stroomsnelheid en het type vloeistof dat wordt gebruikt. Bij het selecteren van een koelwaterpomp is het belangrijk om rekening te houden met deze factoren om ervoor te zorgen dat de pomp geschikt is voor de toepassing.

Koeling van machines en systemen | Industrial Pump Group

Een greep uit onze klanten

Betrouwbare en proactieve service van IPG!

Als hoofd TD waardeer ik de betrouwbaarheid van IPG's merkonafhankelijkheid en proactieve aanpak. Hun snelle service is cruciaal in onze industrie waar elke minuut stilstand telt.

Hoofd Technische Dienst bij een chemische fabriek. 

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

IPG is een betrouwbare partner in inkoop en optimalisatie!

Als inkoopmanager waardeer ik IPG als een partner die onze behoeften begrijpt en snel levert. Hun expertise en advies hebben onze processen geoptimaliseerd.

Inkoopmanager bij een voedingsmiddelenproducent.  

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ 4/5

IPG is een onmisbare partner voor productie-efficiëntie!

Als productiemanager waardeer ik IPG als onmisbare partner voor efficiëntie en uptime. Hun deskundige team heeft ons geholpen met de jusite pompen en sevice voor productieconsistentie.

Projectleider bij een papierfabriek.

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Jeroen van IPG is een cruciale partner voor onze zorgkwaliteit!

Als facilitair manager waardeer ik Jeroen van IPG als cruciale steunpilaar voor het onderhouden van onze pompsystemen, wat resulteert in functionele en efficiënte systemen die onze zorgkwaliteit versterken.

Facilitair Manager bij een ziekenhuis.

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Vrijblijvend

Contact opnemen

Het belang van

Regelmatig onderhoud van koelwaterpompen

Het regelmatig onderhouden van koelwaterpompen is essentieel om de optimale werking van deze pompen te waarborgen en ongeplande stilstand en reparatiekosten te voorkomen. Tijdens het gebruik van koelwaterpompen kan er vuil en afzettingen zich ophopen, wat de werking van de pomp kan belemmeren en de prestaties kan verminderen. Het niet regelmatig onderhouden van koelwaterpompen kan leiden tot oververhitting van apparatuur en het falen van het koelsysteem.

Het onderhoud van koelwaterpompen omvat het regelmatig inspecteren van de pomp, het controleren van de afvoerleidingen, het reinigen van de pomp en de leidingen, en het vervangen van versleten onderdelen. Door het regelmatig vervangen van versleten onderdelen, zoals lagers en afdichtingen, kan de levensduur van de pomp worden verlengd en de prestaties van de pomp worden verbeterd.

Industrial Pump Group Nederland (IPG) is de ideale partner voor revisie en onderhoud van koelwaterpompen. Met onze jarenlange ervaring en expertise op het gebied van pomptechnologie en ons uitgebreide serviceaanbod, kunnen wij zorgen voor efficiënt en professioneel onderhoud van koelwaterpompen om de levensduur en prestaties van de pompen te verbeteren.

Centrifugaal pompen - koelwaterpompen | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Centrifugaalpompen

Meertrapspompen - koelwaterpompen | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Meertrapspompen

Splitcase pompen - koelwaterpompen | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Splitcase pompen

Verticale turbinepompen - koelwaterpompen | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Verticale turbinepompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

DUURZAAM EN EFFICIËNT

Laat uw pomp reviseren

Koelwaterpompen | Industrial Pump Group

Koelwaterpompen

Meest gestelde vragen

Naar boven