• Merkonafhankelijk pompadvies
 • + 30 jaar ervaring
 • Officieel dealer van topmerken
 • Just in time leveringen
0
0
 • Merkonafhankelijk pompadvies
 • + 30 jaar ervaring
 • Officieel dealer van topmerken
 • Just in time leveringen
0
0

Onze klanten zeggen 8,6   Op basis van 136 reviews

optimale prestaties in uw systeem

Multistage pompen

De meertrapscentrifugaalpomp bestaat uit meerdere trappen met een centrifugaal waaier en diffuser. Het aantal trappen en motortoerental bepalen het werkpunt van dit type pomp dat in hogedruktoepassingen wordt gebruikt.

De trappen zijn onderling verbonden waarbij de eerste trap de volgende voedt en zo verder, waardoor de druk met iedere trap verhoogd wordt. De meest toegepaste uitvoering is de uitvoering waarbij de pompas wordt gelagerd met behulp van kogellagers in een lagerstoel buiten het vloeistofgedeelte van de pomp. Tussen de waaier en de lagering zorgt de asafdichting voor een vloeistof- en luchtdichte doorvoer van de as in het pomphuis.

De pomp kan zowel horizontaal als verticaal worden uitgevoerd. Daarnaast zijn er diverse materiaal opties voor zowel het waaierpakket als de seals leverbaar. Zoals voor elke pomp geldt dat de systeem parameters bepalen welke pomp het best inzetbaar is in uw systeem: debiet en samenstelling van het medium zijn enkele vereisten om tot een goede selectie te komen en wij kunnen u daarbij met raad en daad bijstaan.

Uitvoeringen verticale meertrapspompen

 • Lage NPSH meertrapspompen
 • Insteek meertraps pomp voor koelmiddel of snij-olie
 • Standaard verticale en horizontale meertraps pompen
 • Meertrapspompen en boosterpompen voor hoge temperatuur
 • Condensaat pompen, deepwell pompen en ketelvoedingspompen

Horizontale en verticale boosterpompen

Alle pompen zijn uitvoerbaar in horizontale en verticale meertrapspompen. Afhankelijk van de gewenste constructie passen wij de gehele pomp aan. De standaard pomp kunnen we verticaal plaatsen door het aanleveren van speciale pompsteunen.

Lage NPSH of hoge tempratuur

De pompen die wij leveren kunnen wij speciaal aanpassen aan hogere temperaturen. Ook kunnen wij de pompen laten uitvoeren voor zeer lage NPSHa waarden. Door het toepassen van speciale omloopdeksels en waaiers of door het plaatsen van een speciale inducer in de zuig van de pomp, krijgen we dit voor elkaar. Wij kunnen hierdoor een cavitatie vrije boosterpomp of meertrapspomp garanderen voor bijvoorbeeld condensaatsystemen, ketelcoedingsystemen en deepwell systemen.

Pluspunten van een meertrapspomp

 • Creëert hoge druk, mede hierdoor geschikt voor zware toepassingen
 • Geschikt voor diverse aandrijvingen
 • Leverbaar in diverse materialen en met verschillende seals, voor iedere toepassing
 • Weinig onderhoud

Een greep uit onze klanten

Robert van IPG: onmisbare ondersteuning voor waterzuiveringsprojecten.

Als projectleider waardeer ik de deskundige ondersteuning van Robert van IPG, zijn inzet voor waterzuiveringsprojecten en snelle respons bij storingen zijn van onschatbare waarde. Met Robert hebben we een pomptechnologie-expert en betrouwbare advisieur voor onze operaties. 

Projectleider bij een waterzuiveringsfabriek. 

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

IPG: Een betrouwbare partner in inkoop en optimalisatie!

Als inkoopmanager waardeer ik IPG als een partner die onze behoeften begrijpt en snel levert. Hun expertise en advies hebben onze processen geoptimaliseerd.

Inkoopmanager bij een voedingsmiddelenproducent.  

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐ 4/5

IPG is een onmisbare partner voor productie-efficiëntie!

Als productiemanager waardeer ik IPG als onmisbare partner voor efficiënte en uptime. Hun deskundige team heeft ons geholpen met de jusite pompen en sevice voor productieconsistentie.

Projectleider bij een papierfabriek.

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Vrijblijvend

Contact opnemen

Meertrapspompen

Hoe werken we?

In de basis is het pompprincipe van een meertrapspomp gelijk aan een enkel waaier centrifugaalpomp. Het verschil zit in de uitvoer of perszijde van deze welke bij een eentrapspomp direct bij de persflens plaatsvindt. Bij een meertrapspomp gaat deze uitvoer naar de zuig van de opvolgende waaier. Dit zorgt er voor dat de druk wordt verhoogd.

Als de waaier bij een bepaalde capaciteit een druk van 2 bar zou genereren dan kan een pomp met vijf waaiers 5 x 2 bar genereren. De druk van deze meertrapspomp zal 10 bar zijn. Echter vindt er drukverlies plaats. Bij elke opvolgende waaier zal er een groter drukverlies zijn.

LEES MEER OVER

Lowara pompen

LEES MEER OVER

SAER pompen

LEES MEER OVER

Grundfos pompen

LEES MEER OVER

Düchting pompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

Onderhoud en revisie

Ondanks het feit dat een meertrapspomp een gemiddeld langere levensduur heeft, omdat de slijtage van de pomp verdeelt wordt over alle aanwezige waaiers, is het van belang dat pompen regelmatig geïnspecteerd worden en er voldoende onderhoud uitgevoerd wordt.

Onderhoud en revisie is van belang voor alle pompen. Mocht u hier advies in willen of de revisie willen uitbesteden? Neem dan contact op met het revisie team van IPG.

Meertrapspompen

Meest gestelde vragen

Naar boven