• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen
0
0
  • Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen
0
0

Onze klanten zeggen 8,6   Op basis van 136 reviews

een onmisbare rol in het omzetten van zeewater in drinkwater

Desalinatie pompen

Desalinatiepompen zijn van onschatbare waarde voor de wereldwijde inspanningen om te voorzien in de groeiende vraag naar zoetwater. Deze pompen spelen een belangrijke rol bij het omzetten van zeewater in drinkwater door zout en andere onzuiverheden te verwijderen. Dit proces van desalinatie is vooral relevant in droge gebieden waar zoetwater schaars is en de beschikbaarheid van zeewater veel hoger is.

Deze pompen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen corrosie en slijtage door de zoute omgeving waarin ze werken. Ze worden meestal gemaakt van materialen zoals titanium, brons of roestvrij staal en zijn uitgerust met speciale afdichtingen en coatings om de levensduur te verlengen. Het gebruik van deze pompen vermindert niet alleen de afhankelijkheid van zoetwaterbronnen, maar vermindert ook de druk op het milieu door minder grond- en oppervlaktewater te gebruiken voor menselijke consumptie en irrigatie.

Belangrijke kenmerken van desalinatiepompen

Desalinatiepompen hebben enkele belangrijke kenmerken die cruciaal zijn voor hun werking en betrouwbaarheid. Ten eerste moeten deze pompen bestand zijn tegen corrosie en erosie, omdat ze worden blootgesteld aan zout en andere corrosieve stoffen. Daarnaast moeten ze een hoge capaciteit hebben om grote hoeveelheden water te kunnen verwerken. Het is ook belangrijk dat deze pompen energie-efficiënt zijn, omdat de energiekosten een belangrijk onderdeel zijn van de operationele kosten van desalinatie-installaties. Ten slotte moeten deze pompen betrouwbaar zijn en weinig onderhoud vereisen, omdat storingen en onderhoud tot aanzienlijke kosten kunnen leiden.

De rol van desalinatiepompen in de olie- en gasindustrie.

Desalinatiepompen spelen een belangrijke rol in de olie- en gasindustrie. Deze pompen worden gebruikt voor het ontzouten van water dat wordt geproduceerd tijdens olie- en gaswinning. Het water dat uit de putten komt bevat vaak grote hoeveelheden zout, waardoor het onbruikbaar is voor menselijke consumptie en landbouw. Door middel van desalinatie kunnen deze zouten worden verwijderd en kan het water worden hergebruikt voor de productie van olie en gas.

Desalinatiepompen zijn ook nodig voor het injecteren van water in olie- en gasvelden om de druk te handhaven en de productie te stimuleren. Het gebruik van geïnjecteerd water is een cruciaal onderdeel van het olie- en gaswinningproces, aangezien dit het verlies van druk in het reservoir kan verminderen en de productie kan verhogen.

Desalinatiepompen | Industrial Pump Group

Robert van IPG: onmisbare ondersteuning voor waterzuiveringsprojecten.

Als projectleider waardeer ik de deskundige ondersteuning van Robert van IPG, zijn inzet voor waterzuiveringsprojecten en snelle respons bij storingen zijn van onschatbare waarde. Met Robert hebben we een pomptechnologie-expert en betrouwbare advisieur voor onze operaties. 

Projectleider bij een waterzuiveringsfabriek. 

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

IPG: Een betrouwbare partner in inkoop en optimalisatie!

Als inkoopmanager waardeer ik IPG als een partner die onze behoeften begrijpt en snel levert. Hun expertise en advies hebben onze processen geoptimaliseerd.

Inkoopmanager bij een voedingsmiddelenproducent.  

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐ 4/5

IPG is een onmisbare partner voor productie-efficiëntie!

Als productiemanager waardeer ik IPG als onmisbare partner voor efficiënte en uptime. Hun deskundige team heeft ons geholpen met de jusite pompen en sevice voor productieconsistentie.

Projectleider bij een papierfabriek.

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Vrijblijvend

Contact opnemen

trends en ontwikkelingen

De toekomst van desalinatie(pompen)

De wereldwijde vraag naar zoetwater blijft groeien en de druk op bestaande zoetwaterbronnen neemt toe door verstedelijking, klimaatverandering en economische groei. Desalinatie wordt daarom steeds belangrijker als een duurzame oplossing om te voorzien in de groeiende vraag naar zoetwater. In dit opzicht is de toekomst van desalinatiepompen van groot belang.

Een van de belangrijkste trends in de desalinatie-industrie is de ontwikkeling van energiezuinigere pompen. Omdat desalinatie een zeer energie-intensief proces is, is het belangrijk om de energie-efficiëntie van desalinatiepompen te verhogen. Hierdoor kunnen desalinatiebedrijven de energiekosten verlagen en hun koolstofvoetafdruk verminderen.

Een andere trend is de ontwikkeling van pompen die beter bestand zijn tegen zware zoutconcentraties en deeltjes in het water. Dit zal de levensduur van de pompen verlengen en de kosten van onderhoud en reparatie verlagen.

Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar nieuwe materialen voor desalinatiepompen, zoals koolstofvezel, keramiek en nanotechnologie. Deze materialen zijn sterker en lichter dan traditionele materialen en kunnen de prestaties van desalinatiepompen verbeteren.

Meertrapspompen - desalinatiepompen | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Meertrapspompen

Centrifugaalpompen - desalinatiepompen | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Centrifugaalpompen

Sulzer desalinatiepompen | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Sulzer pompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

 

 

Desalinatiepompen op zee | Industrial Pump Group

Desalinatiepompen

Meest gestelde vragen

Naar boven