• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0
  • Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Alles wat je moet weten

Boiler feed pompen

Boiler feed pompen spelen een essentiële rol in het functioneren van een boilerinstallatie. Het zijn centrifugaalpompen die gebruikt worden om water van lage druk naar een hogere druk te verpompen, om zo de ketel te voeden met water. Dit proces is van cruciaal belang voor de efficiënte werking van de boiler en het verlengen van de levensduur van de apparatuur.

 
Boiler feed pompen zijn onmisbaar in de industrie en het is belangrijk om de juiste pomp te selecteren en te onderhouden voor een efficiënte en veilige werking van de boilerinstallatie.

De sleutel tot een efficiënte werking van boilers

Er zijn verschillende soorten boiler feed pompen beschikbaar, waaronder enkeltraps- en meertraps pompen. Enkeltraps pompen worden gebruikt voor lage druk toepassingen, terwijl meertraps pompen nodig zijn voor hogere drukken. Het is belangrijk om de juiste pomp te kiezen op basis van de gewenste drukverhoging en de stroomsnelheid.

Een belangrijk aspect van het gebruik van boiler feed pompen is het onderhoud van de pompen en het monitoren van de prestaties. Regelmatig onderhoud is essentieel om ervoor te zorgen dat de pomp op de juiste manier functioneert en om onnodige slijtage te voorkomen. Prestatiemonitoring kan worden uitgevoerd met behulp van technieken zoals trillingsanalyse, thermografie en ultrasoon testen.

Er zijn verschillende industrieën waar boiler feed pompen worden gebruikt, waaronder de voedingsmiddelenindustrie, de farmaceutische industrie en de energieopwekkingssector. In deze industrieën is de veiligheid en efficiëntie van groot belang en zijn boiler feed pompen onmisbaar voor de goede werking van de boilers.

De voordelen van een boiler feed pomp

Boiler feed pompen bieden verschillende voordelen voor de efficiënte werking van boilers. Ten eerste helpen ze de levensduur van de apparatuur te verlengen door het voeden van de boiler met water van de juiste druk en temperatuur. Dit voorkomt oververhitting en waterschade aan de apparatuur en vermindert de kans op onverwachte uitval.

Een ander voordeel van het gebruik van boiler feed pompen is dat het de efficiëntie van de boiler verhoogt. Dit komt omdat de pompen water van de juiste druk en temperatuur naar de boiler voeden, waardoor de boiler minder energie verbruikt om het water op de juiste temperatuur te krijgen. Dit bespaart niet alleen energie, maar vermindert ook de uitstoot van schadelijke stoffen en verlaagt de kosten.

Boiler feed pompen zijn ook een veiligheidsmaatregel. Door het regelmatig onderhouden en monitoren van de prestaties van de pompen, wordt de kans op storingen en onverwachte uitval geminimaliseerd. Dit is vooral belangrijk in de industrieën waar boiler feed pompen worden gebruikt, waar de veiligheid en efficiëntie van groot belang zijn.

Een greep uit onze klanten

Vrijblijvend

Contact opnemen

Een cruciale rol in energie-efficiëntie en duurzaamheid

Boiler feed pompen in warmteterugwinningssystemen

Boiler feed pompen spelen een cruciale rol in het warmteterugwinningssysteem omdat ze helpen om het warme water dat uit de boiler komt te verpompen en efficiënt te gebruiken in andere delen van het productieproces. Het warme water kan bijvoorbeeld worden gebruikt om andere apparatuur te verwarmen, waardoor het energieverbruik van de fabriek wordt verminderd en er kosten worden bespaard.

Om het warme water op de juiste druk te houden en efficiënt te verplaatsen, wordt een boiler feed pomp gebruikt. Deze pompen zijn ontworpen om water te verpompen bij hoge temperaturen en drukken, waardoor ze ideaal zijn voor het verplaatsen van warm water uit de boiler naar andere delen van het proces.

In het warmteterugwinningssysteem wordt het warme water eerst door de boiler feed pomp geleid voordat het naar de warmtewisselaar gaat. De warmtewisselaar gebruikt het warme water om andere apparatuur te verwarmen, waardoor het energieverbruik van de fabriek wordt verminderd. Na het verlaten van de warmtewisselaar, gaat het afgekoelde water terug naar de boiler, waar het opnieuw wordt verwarmd en het proces wordt herhaald.

Door het gebruik van een boiler feed pomp in het warmteterugwinningssysteem kan het warme water op de juiste druk worden gehouden en efficiënt worden gebruikt, waardoor de productie-efficiëntie en de energie-efficiëntie van de fabriek worden verbeterd. Bovendien kan het gebruik van een dergelijk systeem bijdragen aan de vermindering van de ecologische voetafdruk van de fabriek, aangezien er minder energie nodig is om de apparatuur te verwarmen.

Meertrapspompen - Boiler Feed pompen | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Meertrapspompen

Blacke dürr pompen - Boiler Feed pompen | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Balcke Dürr pompen

Lowara Boiler Feed pompen | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Lowara pompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

Duurzaam en efficiënt

Laat uw pomp reviseren

Meest gestelde vragen over de Boiler feed pompen | Industrial Pump Group

Boiler feed pompen

Meest gestelde vragen

Naar boven