• Merkonafhankelijk pompadvies
 • + 30 jaar ervaring
 • Officieel dealer van topmerken
 • Just in time leveringen
0
0
 • Merkonafhankelijk pompadvies
 • + 30 jaar ervaring
 • Officieel dealer van topmerken
 • Just in time leveringen
0
0

Onze klanten zeggen 8,6   Op basis van 136 reviews

Betrouwbaarheid en duurzaamheid

Pompen in de staal en zware industrie

Industriële pompen spelen een belangrijke rol in de metaalindustrie, waar ze worden gebruikt om vloeistoffen en gassen te verplaatsen, zoals koelvloeistoffen, smeermiddelen, hydraulische vloeistoffen en perslucht. Industriele pompen worden ook gebruikt voor het verwerken van metalen, zoals bij het transporteren van smeltmetaal. De keuze van de juiste pomp is afhankelijk van factoren zoals viscositeit, temperatuur en druk. Bovendien moeten industriële pompen in de metaalindustrie bestand zijn tegen agressieve chemicaliën en corrosie om een langere levensduur en betrouwbaarheid te garanderen.

Industriële pompen: Een onmisbaar onderdeel van de metaalindustrie

Industriële ompen zijn een onmisbaar onderdeel van de metaalindustrie en spelen een cruciale rol bij het transporteren van vloeistoffen en gassen die nodig zijn voor diverse processen. In de metaalindustrie worden pompen bijvoorbeeld gebruikt voor het koelen van machines, het verwarmen van materialen en het verminderen van wrijving. Door het gebruik van de juiste industriële pompen kunnen productiekosten worden verlaagd en de efficiëntie worden verhoogd.

Bovendien moeten industriële pompen in de metaalindustrie bestand zijn tegen agressieve chemicaliën en corrosie om een lange levensduur en betrouwbaarheid te garanderen. Om deze reden worden vaak hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal, titanium en kunststoffen gebruikt bij het ontwerp van deze pompen.

Vele toepassingen

Naast het koelen en verwarmen van materialen en het verminderen van wrijving, worden pompen in de metaalindustrie ook gebruikt voor het transporteren van vloeistoffen en gassen tussen verschillende delen van de fabriek. Dit omvat bijvoorbeeld het vervoeren van koelvloeistoffen naar verspanende machines, het verplaatsen van hydraulische vloeistoffen naar hydraulische persen en het transporteren van gas naar las- en snijmachines.

Pompen voor de metaalindustrie | Industrial Pump Group

Een greep uit onze klanten

Uitmuntende en toegankelijke klantondersteuning bij elk contactmoment!

Inzet is perfect en zeer dienstverlenend. Zowel telefonisch, tijdens geplande realisatie en ongeplande storingen.

Projectleider RGR bij afvalwerker in Nederland. 

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Uitstekende ervaring met IPG: professionaliteit, kwaliteit en proactieve probleemoplossing!

Als werkvoorbereider ervaar ik IPG als zeer professioneel. Ze streven naar kwaliteit, denken mee over verbeteringen en verhelpen storingen snel om stilstand te minimaliseren.

Werkvoorbereider storingen bij een waterschap.  

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Een betrouwbare partner met uitmuntende service en klantgerichte adviezen!

Ik ervaar IPG als een zeer goede partner, een bedrijf die service hoog in de vaandel heeft staan, en met de klanten meedenkt en adviseert.

Werkvoorbereider Technische Dienst bij afvalverwerker in Nederland.

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐ 4/5

Vrijblijvend

Contact opnemen

Efficiëntie en precisie

De toepassingen van diverse industriële pompen binnen de metaalindustrie

Industriële pompen spelen een belangrijke rol in de metaalindustrie, waar ze worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals het transporteren van vloeistoffen en gassen, het koelen van machines, het verwarmen van materialen en het verminderen van wrijving. Hieronder bespreken we enkele veelvoorkomende pomptoepassingen binnen de metaalindustrie.

 1. Centrifugaalpompen
  Centrifugaalpompen zijn een van de meest gebruikte industriële pompen in de metaalindustrie. Ze werken door middel van een draaiende waaier die de vloeistof of gas naar buiten duwt, waardoor er druk ontstaat. Dit type industriële pompen wordt vaak gebruikt voor het verplaatsen van koelvloeistoffen en smeermiddelen, waardoor de machines kunnen werken zonder oververhit te raken of te veel wrijving te veroorzaken.

 2. Verdringerpompen
  Verdringerpompen zijn ook veelvoorkomende industriële pompen binnen de metaalindustrie. Ze werken door middel van een roterende of lineaire beweging die een vloeistof of gas verplaatst. Dit type pomp wordt vaak gebruikt voor het transporteren van viskeuze vloeistoffen en materialen, zoals metalen of additieven.

 3. Vacuümpompen
  Vacuümpompen worden vaak gebruikt in de metaalindustrie om materialen te verwijderen of lucht te verplaatsen. Dit type pomp creëert een vacuüm in een kamer, waardoor er lucht of materiaal kan worden opgezogen en verwijderd.

 4. Magneetgedreven pompen
  Magneetgedreven pompen zijn speciaal ontworpen om gevaarlijke of agressieve vloeistoffen te verwerken, zoals bijtende zuren of basen. Dit type pomp maakt gebruik van magneten om de rotor te draaien in plaats van een traditionele as. Hierdoor ontstaat er geen contact tussen de vloeistof en de rotor, waardoor er geen lekkages ontstaan.

 5. Roterende lobbenpompen
  Roterende lobbenpompen zijn ontworpen voor hoge druk en viskeuze vloeistoffen. Ze hebben een draaiende rotor met lobben die de vloeistof langs de wand van het pomphuis verplaatsen. Dit type pomp wordt vaak gebruikt voor het transporteren van stroperige vloeistoffen zoals polymeren of metalen.

 6. Hydraulische pompen
  Hydraulische pompen worden vaak gebruikt in de metaalindustrie voor het besturen van machines en gereedschappen, zoals persen of zagen. Dit type industriële pompen maakt gebruik van vloeistofdruk om beweging en kracht te creëren.

De keuze van de juiste pomp is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de aard van de vloeistof of het gas dat moet worden verplaatst, de gewenste druk en stroom, de omgevingstemperatuur en het soort proces waarvoor de pomp wordt gebruikt.
De Industrial Pump Group kunt u helpen adviseren en selecteren van de juiste pomp, neem hier voor vrijblijvend contact op.

Verticale turbine pompen voor de metaalindustrie | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Verticale turbinepompen

End-sunction pompen voor de metaalindustrie | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

End-suction pompen

Koelwaterpompen voor de metaalindustrie | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Koelwaterpompen

Firefight pompen voor de metaalindustrie | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Firefight pompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

waarom elke toepassing specifieke eisen stelt

Industriële pompen worden in de metaalindustrie gebruikt om verschillende soorten vloeistoffen te verpompen, zoals koelvloeistoffen, smeermiddelen, zuren, basen en andere chemische stoffen. Om ervoor te zorgen dat deze industriële pompen veilig en effectief kunnen worden gebruikt in deze toepassingen, moeten ze aan specifieke eisen voldoen.

Hulp bij het selecteren van de juiste pomp nodig? De experts van IPG zitten voor u klaar, neem vrijblijvend contact op via: (0251) 222 566 of info@industrialpumps.nl.

Meest gestelde vragen over Pompen voor de metaalindustrie | Industrial Pump Group

Industriële pompen in de metaalindustrie

Meest gestelde vragen

Naar boven