• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen
0
0
  • Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen
0
0

Onze klanten zeggen 8,6   Op basis van 136 reviews

Betrouwbare watertoevoer

Pompen voor fire fighting

Brandbluspompen zijn cruciale componenten in industriële omgevingen waar de risico's van brand hoog zijn. Deze pompen zijn ontworpen om grote hoeveelheden water, schuim of andere blusmiddelen te leveren om snel een brand te kunnen blussen. De pompen worden geïnstalleerd in strategische gebieden en worden vaak gekoppeld aan brandalarmsystemen. De meeste industriële brandbluspompen werken op diesel of elektriciteit en hebben een hoge capaciteit om grote hoeveelheden water of schuim te pompen. Het is essentieel om deze pompen regelmatig te onderhouden en te testen om hun werking te garanderen in geval van een noodsituatie.

Snelle en effectieve brandbestrijding

Levert snel water, schuim of andere blusmiddelen in noodsituaties, essentieel voor brandveiligheid in industriële omgevingen. 

Flexibele installatie

Geschikt voor diverse locaties, zoals gebouwen, fabrieken, en luchthavens, ontworpen om grote hoeveelheden blusmiddel over lange afstanden en hoogteverschillen te pompen.

Automatische activatie

Koppeling aan brandalarmsystemen voor automatische activering bij noodsituaties, zorgt voor onmiddelijke reactie bij brand. 

Eenvoudig onderhoud

Met toegankelijke onderdelen en een gebruiksvriendelijk ontwerp kunnen ze gemakkelijk worden onderhouden

Brandblus-sets: belangrijke componenten voor effectieve brandbestrijding

Brandbluspomp-sets zijn essentiële componenten voor de brandveiligheid in verschillende industriële omgevingen. Ze bestaan uit een motor, een pomp, een besturingssysteem en een aanzuigleiding. Het doel van een brandbluspomp-set is om snel en effectief water, schuim of andere blusmiddelen te leveren in het geval van een brand.

Brandbluspomp-sets worden geïnstalleerd in gebouwen, fabrieken, magazijnen, olieraffinaderijen, luchthavens, schepen en andere locaties waar de risico's van brand hoog zijn. Ze zijn ontworpen om grote hoeveelheden water of schuim te pompen over lange afstanden en hoogteverschillen. De pompen kunnen ook worden gekoppeld aan brandalarmsystemen, zodat ze automatisch worden geactiveerd in geval van een noodsituatie.

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud en inspecties uit te voeren op brandbluspomp-sets om hun werking te garanderen in geval van een noodsituatie. Onderhoudswerkzaamheden omvatten het testen van de pomp, het vervangen van onderdelen indien nodig en het zorgen voor een goede werking van het besturingssysteem.

Het is ook belangrijk om de juiste brandbluspomp-set te kiezen voor de specifieke locatie en risico's. Bij het kiezen van een brandbluspomp-set moet rekening worden gehouden met factoren zoals de grootte van het gebouw, de aanwezigheid van brandbare stoffen en de afstand tot de dichtstbijzijnde brandweerkazerne.

Brandblus pompen | Industrial Pump Group

Een greep uit onze klanten

Uitmuntende en toegankelijke klantondersteuning bij elk contactmoment!

Inzet is perfect en zeer dienstverlenend. Zowel telefonisch, tijdens geplande realisatie en ongeplande storingen.

Projectleider RGR bij afvalwerker in Nederland. 

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Uitstekende ervaring met IPG: professionaliteit, kwaliteit en proactieve probleemoplossing!

Als werkvoorbereider ervaar ik IPG als zeer professioneel. Ze streven naar kwaliteit, denken mee over verbeteringen en verhelpen storingen snel om stilstand te minimaliseren.

Werkvoorbereider storingen bij een waterschap.  

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Een betrouwbare partner met uitmuntende service en klantgerichte adviezen!

Ik ervaar IPG als een zeer goede partner, een bedrijf die service hoog in de vaandel heeft staan, en met de klanten meedenkt en adviseert.

Werkvoorbereider Technische Dienst bij afvalverwerker in Nederland.

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐ 4/5

Vrijblijvend

Contact opnemen

Het belang van brandbluspompen in de brandveiligheid

Brandbluspompen zijn een essentieel onderdeel van de brandbestrijdingsuitrusting in verschillende sectoren, waaronder de industrie, scheepvaart en bouw. Deze pompen zijn ontworpen om grote hoeveelheden water, schuim of andere blusmiddelen te leveren om snel een brand te kunnen blussen. Ze kunnen handmatig worden bediend of worden geactiveerd door een brandmeldsysteem.

Brandbluspompen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en maten, afhankelijk van de toepassing en de grootte van de locatie. Het is belangrijk om de juiste brandbluspomp te kiezen voor de specifieke locatie en risico's, om een snelle en effectieve reactie op een brand te garanderen.

Lees meer over

End-suction pompen

LEES MEER OVER

Splitcase pompen

Lees meer over

Meertrapspompen

Lees meer over

Verticale turbinepompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

Brandbluspompen selecteren, hulp nodig?

Het selecteren van de juiste brandbluspomp is belangrijk omdat het de effectiviteit van het blussen van een brand bepaalt, evenals de veiligheid van de mensen die betrokken zijn bij de blusoperatie. De juiste pomp kan ervoor zorgen dat er voldoende waterdruk en -volume is om de brand te blussen, terwijl een verkeerde keuze kan leiden tot een ontoereikende bluscapaciteit of zelfs gevaarlijke situaties. Andere factoren die moeten worden overwogen bij het selecteren van de juiste brandbluspomp zijn onder meer de grootte en het type brand, de locatie en het beschikbare waterbronnen.

Hulp bij het selecteren van de juiste pomp nodig? De experts van IPG zitten voor u klaar, neem vrijblijvend contact op via: (0251) 222 566 of info@industrialpumps.nl.

Meest gestelde vragen over brandblus pompen | Industrial Pump Group

Brandbluspompen

Meest gestelde vragen

Naar boven