• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0
  • Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

toepassingen, voordelen en werking

Splitcase pompen

Splitcase pompen zijn centrifugale pompen die worden gebruikt voor het verpompen van grote hoeveelheden vloeistoffen in diverse industrieën en toepassingen. Ze zijn geschikt voor hoge capaciteit en hoge druktoepassingen en worden vaak gebruikt in de waterbehandeling, irrigatie, brandbestrijding, chemische productie, petrochemische industrie, papier- en pulpindustrie, en mijnbouw.

Het ontwerp van splitcase pompen maakt het mogelijk om de pomp in twee helften te splitsen, waardoor het eenvoudiger wordt om onderhoud uit te voeren. Deze pompen bieden ook hogere efficiëntie, lagere onderhoudskosten en minder trillingen. Splitcase pompen kunnen worden aangedreven door elektromotoren of dieselmotoren en kunnen worden geleverd met verschillende materialen en coatings, afhankelijk van de toepassing.

Industriële splitcase pompen: efficiënt en betrouwbaar in diverse industrieën

Industriële splitcase pompen zijn centrifugale pompen die zijn ontworpen voor gebruik in zware industriële omgevingen. Ze zijn geschikt voor hoge capaciteit en hoge druktoepassingen en worden vaak gebruikt in de chemische, petrochemische, voedingsmiddelen- en drankenindustrie, mijnbouw en olie- en gasindustrie.

Het ontwerp van splitcase pompen maakt het mogelijk om de pomp in twee helften te splitsen, waardoor het eenvoudiger wordt om onderhoud uit te voeren en downtime te minimaliseren. Deze pompen bieden ook hogere efficiëntie, lagere onderhoudskosten en minder trillingen, wat de betrouwbaarheid verhoogt. Industriële splitcase pompen kunnen worden aangedreven door elektromotoren of dieselmotoren en kunnen worden geleverd met verschillende materialen en coatings, afhankelijk van de toepassing en de te verpompen vloeistof.

Met hun efficiëntie en betrouwbaarheid zijn industriële splitcase pompen een belangrijk onderdeel geworden van de productieprocessen in diverse industrieën en dragen ze bij aan de veiligheid en efficiëntie van deze processen.

 

Splitcase pompen vs end-suction pompen

Splitcase pompen en end-suction pompen zijn beide centrifugale pompen, maar hebben verschillende ontwerpen en toepassingen. End-suction pompen zijn over het algemeen geschikt voor lagere capaciteiten en drukken, terwijl splitcase pompen worden gebruikt voor hogere capaciteiten en drukken. End-suction pompen hebben meestal maar één zuigmond, terwijl splitcase pompen twee zuigmonden hebben, wat zorgt voor een gelijkmatige stroming en minder werveling.

Het grootste verschil tussen deze twee pomptypes is het ontwerp en de manier waarop ze zijn geconstrueerd. Splitcase pompen hebben een gesplitste behuizing die eenvoudiger te onderhouden is en minder trillingen en geluid produceert, terwijl end-suction pompen een eenvoudiger ontwerp hebben en minder ruimte innemen. Het kiezen van de juiste pomp hangt af van de toepassing en de vereiste capaciteit en druk.

Vrijblijvend

Contact opnemen

gedetailleerde uitleg

Hoe werken splitcase pompen?

Splitcase pompen zijn centrifugale pompen die worden gebruikt voor het verpompen van grote hoeveelheden vloeistoffen in diverse industrieën en toepassingen. Het ontwerp van splitcase pompen maakt het mogelijk om de pomp in twee helften te splitsen, waardoor het eenvoudiger wordt om onderhoud uit te voeren.

De werking van splitcase pompen is gebaseerd op de centrifugale kracht die wordt opgewekt wanneer de rotor van de pomp ronddraait. De vloeistof wordt opgevangen door de zuigmonden en naar het midden van de pomp gebracht, waar het door de rotor wordt opgevangen en naar buiten wordt geduwd via de uitlaat. Het ontwerp van splitcase pompen zorgt voor een gelijkmatige stroming en minder werveling, wat zorgt voor een hogere efficiëntie en betrouwbaarheid.

Lees meer over

SAER pompen

LEES MEER OVER

Flygt pompen

LEES MEER OVER

Sulzer pompen

LEES MEER OVER

Handol pompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

DUURZAAM EN EFFICIËNT

Laat uw pomp reviseren

Splitcase pompen

Meest gestelde vragen

Naar boven