• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken

inzetbaar voor diverse toepassingen

Pompen voor de landbouw

Er zijn verschillende soorten pompen beschikbaar voor irrigatie. Sommige van hen zijn speciaal ontworpen voor een bepaalde behoefte aan irrigatie in de landbouw. Landbouw waterpompen spelen een fundamentele rol in de landbouw als ze water pompen van de bron naar de landbouwvelden. Er is een groot belang van waterpompen in de landbouw omdat ze de eerste apparaten zijn om irrigatie te bieden aan de gewassen. Soorten pompen gebruikt in de landbouw zijn gebaseerd op het type van irrigatie methode, zoals druppelen, oppervlakte-irrigatie, sprinkler en nog veel meer.

Elektrische waterpomp voor de landbouw

Elektrische waterpompen voor de landbouw bieden een hoger rendement en genereren geen koolstofemissies in vergelijking met dieselmotor aangedreven pompen die 20-35% rendement bieden (Toch worden diesel IC motor aangedreven waterpompen gebruikt in sommige speciale irrigatietoepassingen).

Sommige irrigatiesystemen staan onder druk. In dergelijke gevallen zijn hogedrukwaterpompen voor de landbouw nodig voor het verpompen van de vloeistof.

Membraanpompen worden hoofdzakelijk gebruikt in de landbouw voor besproeiing en onkruidbestrijding en voor de behandeling van boomgaarden, wijngaarden en olijfgaarden. Hogedrukpompen voor sproeiers.

Centrifugale irrigatiepomp

Centrifugaalpompen worden gewoonlijk gebruikt bij oppervlaktewaterbronnen (meren, rivieren, tanks) of ondiepe grondwaterbronnen. Zij moeten echter met zorg worden gebruikt. De zuigleiding en de pomp moeten worden gevuld met water.

Pompen voor de landbouw | Industrial Pump Group

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

afhankelijk van de applicatie

Meest voorkomende pompen in de agro

- Centrifugaalpompen
- Bronpompen
- Dompelpompen
- Schroefpompen

Centrifugaal pompen voor de landbouw | IPG

LEES MEER OVER

Centrifugaalpompen

Centrifugaalpompen verplaatsen vloeistof door rotatie en drukverhoging

Bronpompen voor de landbouw | IPG

LEES MEER OVER

BRONPOMPEN

Boreholepompen halen grondwater op uit een bron

Dompelpompen voor de landbouw | IPG

Lees meer over

Dompelpompen

pompt uit een diepe put of vijver door het onderdompelen van de pomp in de vloeistof.

meest verkochte agro pompen

Bekijk de hardlopers uit onze webshop in de categorie agro
 

M 80

M 80

€297,66

BGM3/A

BGM3/A

€664,29

IR40-125 SB

IR40-125 SB

€1.148,29

DOMO 20T/B

DOMO 20T/B

€1.798,06

Meest gestelde vragen over agro pompen | IPG

Agro pompen

Meest gestelde vragen

Brochure agropompen | Industrial Pump Group
DOWNLOAD GRATIS ONZE BROCHURE
Naar Boven
Cookies

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.