Cursus: Inspectie en onderhoud aan pompen

Pomprevisie Industrial PumpsOm stilstand te voorkomen is het van belang dat de pompen in een installatie regelmatig geïnspecteerd worden, hier kunnen diverse slijtages aan het licht komen waardoor dure, ingrijpende revisies kunnen worden voorkomen. Door goed en regelmatig onderhoud is de levensduur van de pomp langer en het systeem betrouwbaarder.

Deze vooral theoretische cursus is er op ingericht om de cursisten juist te informeren en te adviseren over hoe een inspectieronde goed te plannen is. Waar op gelet dient te worden, maar ook gedeeltelijk waar aan gedacht moet worden bij het in- en uitbouwen van pompen.

Tijdens de cursus zullen er veel type pompen aan bod komen, van wormpompen tot centrifugaalpompen. Niet onbelangrijk is de nodige kennis die gedeeld wordt wat betreft pomponderdelen, op tijd vervangen van de slijtende delen kan een hoop kosten en stilstand van een bedrijfsproces voorkomen. In de cursus wordt onder andere verteld hoe slijtage en aan welke delen dit vooral te herkennen is.

Inhoud van deze cursus:

 • Uit- en inbouw van pompen: plaatsing, opstarten en uitlijning.
 • Onderhoud, reparatie van slijtdelen: asafdichting, lagers, waaier, pakkingen, etc.
 • Waar op te letten bij demontage en montage?
 • Storing zoeken en storingsdiagnose: herkennen en beoordelen van schade patronen.
 • Conditie monitoring.

Deze cursus is bestemd voor:

 • Personen die het onderhoud aan pompen en/of storingen aan pompen moeten oplossen.
 • Operators die verantwoordelijk zijn voor het eerstelijns onderhoud aan pompen.
 • Inkopers, zodat ze begrijpen wat onderhoud precies inhoudt en ze daardoor een goed vergelijk kunnen maken in geval van reparaties.

Cursus voor uw organisatie

Bij de cursussen van de Industrial Pump Group is het gebruikelijk dat de organisatie deze cursus organiseert voor haar werknemers. De cursusleider van IPG zal op locatie langkomen om de cursus in een of meerdere dagen te geven. Andere mogelijkheden zijn ook denkbaar, zo ook een cursus 1 op 1 met de cursusleider. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem hier onder contact met ons op!

Meer informatie over de mogelijkheden of inschrijven? Neem contact met ons op

  Naam:

  E-mail:

  Bericht: