• Merkonafhankelijk pompadvies
 • + 30 jaar ervaring
 • Officieel dealer van topmerken
 • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0
 • Merkonafhankelijk pompadvies
 • + 30 jaar ervaring
 • Officieel dealer van topmerken
 • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

de meest efficiënte manier van waterpompen

Blokpompen

Blokpompen (ook wel close-coupled pumps) zijn een populaire en efficiënte manier om water op te pompen. Deze pompen maken gebruik van een enkele cilinder en hebben een compact ontwerp, wat betekent dat ze gemakkelijk te installeren en te onderhouden zijn. Bovendien zijn ze energiezuiniger dan veel andere soorten pompen, waardoor ze de ideale keuze zijn voor toepassingen waarbij water op grote hoogte moet worden opgepompt.

Efficiënt en veelzijdig

Blokpompen zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder irrigatie, waterbevoorrading en brandbestrijding. Ze kunnen ook worden gebruikt in de industrie voor het verplaatsen van vloeistoffen en het reinigen van tanks en leidingen. Door hun efficiënte ontwerp en hoge capaciteit, zijn blokpompen een uitstekende keuze voor commerciële en industriële toepassingen.

Bij het kiezen van een blokpomp is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke eisen van uw toepassing. Er zijn verschillende soorten blokpompen beschikbaar, waaronder horizontale en verticale pompen, en elk type is geschikt voor bepaalde toepassingen. Bovendien moet u ook de capaciteit en druk van de pomp overwegen, evenals de aansluitingen en het voltage.

Als u op zoek bent naar een efficiënte en betrouwbare manier om water op te pompen, dan is een blokpomp de juiste keuze voor u. Of u nu een kleine tuin wilt irrigeren of een industriële installatie moet aansturen, er is altijd een blokpomp die aan uw behoeften voldoet. Bovendien zijn blokpompen gemakkelijk te onderhouden en hebben ze een lange levensduur, waardoor ze de ideale keuze zijn voor zowel particulieren als bedrijven.

Een greep uit onze klanten

Vrijblijvend

Contact opnemen

Welke blokpomp is geschikt voor mijn toepassing?

De verschillende types blokpompen

Er zijn verschillende types blokpompen, waaronder:

 1. Horizontale blokpompen: deze pompen zijn geschikt voor hoge capaciteit toepassingen en hebben een horizontaal geplaatste cilinder.
 2. Verticale blokpompen: deze pompen hebben een verticale cilinder en zijn geschikt voor toepassingen waarbij beperkte ruimte beschikbaar is.
 3. Enkelzijdige blokpompen: deze pompen hebben slechts één zijde voorzien van aandrijving, wat ze geschikt maakt voor gebruik in smalle ruimten.
 4. Dubbelzijdige blokpompen: deze pompen hebben aandrijving aan beide zijden van de cilinder en zijn geschikt voor toepassingen met hoge druk en capaciteit.
 5. Geïntegreerde blokpompen: deze pompen hebben de motor en de pomp geïntegreerd in één compact ontwerp, waardoor ze eenvoudig te installeren en te onderhouden zijn.

Het is belangrijk om te overwegen welk type blokpomp het beste past bij de specifieke eisen van uw toepassing. Hierbij moeten factoren zoals capaciteit, druk, aansluitingen en voltage worden overwogen.

LEES MEER OVER

SAER pompen

LEES MEER OVER

Lowara pompen

LEES MEER OVER

Ebara pompen

LEES MEER OVER

Grundfos pompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

Op zoek naar de juiste blokpomp?

De Industrial Pump Group is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige en betrouwbare pompen en het bieden van deskundig advies aan klanten in verschillende sectoren, waaronder de waterbehandelingsindustrie. Onze experts hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen en selecteren van de beste pompen voor specifieke toepassingen, en ze hebben uitgebreide kennis van de nieuwste technologieën en innovaties in de industrie.

Hulp bij het selecteren van de juiste pomp nodig? De experts van IPG zitten voor u klaar, neem vrijblijvend contact op via: (0251) 222 566 of info@industrialpumps.nl.

Blokpompen

Meest gestelde vragen

Naar boven