• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0
  • Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Toepassingen van mixed flow pompen

Efficiënte water- verplaatsing

Mixed flow pompen zijn ontworpen om grote hoeveelheden water te verplaatsen tegen relatief lage drukken. Deze pompen worden veel gebruikt in verschillende industrieën, waaronder landbouw, bouw, waterbehandeling, HVAC en brandbeveiliging. Door hun unieke ontwerp bieden mixed flow pompen een combinatie van hoge efficiëntie en prestaties, waardoor ze een kosteneffectieve en duurzame oplossing zijn voor waterverplaatsing. Van irrigatie tot drainagesystemen, deze pompen kunnen worden afgestemd op verschillende toepassingen en bieden betrouwbare en efficiënte prestaties. De keuze voor de juiste mixed flow pomp voor een bepaalde toepassing is belangrijk om optimale prestaties te garanderen en energiekosten te minimaliseren.

Een combinatie van efficiëntie en betrouwbaarheid

Mixed flow pompen zijn ontworpen om grote hoeveelheden water te verplaatsen tegen relatief lage drukken, wat resulteert in een hoge efficiëntie en betrouwbaarheid. Ze combineren de kenmerken van centrifugaalpompen en axiale pompen en worden vaak gebruikt in de landbouw, bouw, waterbehandeling, HVAC en brandbeveiliging. Dankzij hun prestaties en duurzaamheid zijn mixed flow pompen een goede keuze voor toepassingen waar grote hoeveelheden water moeten worden verplaatst tegen lage drukken. Het is echter belangrijk om de juiste pomp te kiezen voor uw toepassing en advies te vragen aan een pompexpert, zoals IPG.

Voordelen van mixed flow pompen

Mixed flow pompen bieden een aantal voordelen ten opzichte van andere typen pompen. Ze zijn ontworpen om grote hoeveelheden water te verplaatsen tegen relatief lage drukken, wat resulteert in een hoge efficiëntie en betrouwbaarheid. Bovendien zijn mixed flow pompen meestal compacter en lichter dan andere pomptypes, wat de installatie en het onderhoud vereenvoudigt. Dankzij hun prestaties en duurzaamheid worden mixed flow pompen vaak gebruikt in een breed scala aan toepassingen, van irrigatie tot brandbeveiliging. Overweegt u een mixed flow pomp voor uw toepassing? Raadpleeg een professional om u te helpen de juiste pomp te kiezen en u te adviseren over onderhoud en operationele kosten.

Vrijblijvend

Contact opnemen

welke te kiezen voor uw toepassing?

Mixed flow pompen vs. andere typen pompen

Mixed flow pompen zijn slechts één type pomp tussen vele andere pomptypes, zoals centrifugaalpompen, verdringerpompen en axiale pompen. Bij het kiezen van een pomp voor een bepaalde toepassing, is het belangrijk om te weten welke pomp het beste past bij de vereisten van de toepassing en wat de voor- en nadelen zijn van elke pomp. Bijvoorbeeld, centrifugaalpompen zijn over het algemeen geschikt voor hogere drukken, terwijl mixed flow pompen beter presteren bij hogere debieten en lagere drukken.

Het kiezen van de juiste pomp voor uw toepassing kan een groot verschil maken in de efficiëntie van uw systeem en de algehele operationele kosten. Het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de vereiste druk, debiet, viscositeit van de vloeistof, de omgevingscondities en de operationele kosten van de pomp.

Als u niet zeker weet welk type pomp het beste past bij uw toepassing, is het raadzaam om advies te vragen aan een professionele pompfabrikant of -leverancier. Zij kunnen u helpen bij het bepalen van de juiste pomp voor uw toepassing en u voorzien van informatie over de kosten, onderhoudsvereisten en prestaties van elke pomp.

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

DUURZAAM EN EFFICIËNT

Laat uw pomp reviseren

Mixed flow pompen

Meest gestelde vragen

Naar boven