• Merkonafhankelijk pompadvies
 • + 30 jaar ervaring
 • Officieel dealer van topmerken

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

waarom het belangrijk is en hoe het werkt

De essentie van water- behandeling

Waterbehandeling is een essentieel proces om water veilig en schoon te maken voor menselijke consumptie, industriële processen en landbouw. Onbehandeld water kan namelijk verontreinigingen bevatten zoals bacteriën, virussen, metalen en chemische stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid van mens en dier. Industriële pompen voor waterbehandeling zijn de oplossing voor het verschonen van water.

Er zijn verschillende methoden voor waterbehandeling, afhankelijk van de bron en het doel van het water. Bij de behandeling van drinkwater worden bijvoorbeeld vaak mechanische filters en chemische processen zoals flocculatie en desinfectie gebruikt om verontreinigingen te verwijderen. Voor industrieel gebruik wordt vaak gezuiverd water gebruikt dat vrij is van minerale afzettingen en schadelijke stoffen.

Een andere belangrijke toepassing van waterbehandeling is het hergebruiken van afvalwater. Door afvalwater te behandelen en te zuiveren kan het worden hergebruikt voor irrigatie, koeling of als proceswater in de industrie. Dit vermindert de druk op schaars waterbronnen en helpt om de watercyclus te sluiten.

Mixers en voortstuwers en hun rol binnen de waterbehandeling

Mixers en voortstuwers zijn machines die een belangrijke rol spelen bij de waterbehandeling. Deze apparaten worden gebruikt om water te mengen en om de stroomsnelheid te verhogen, wat kan bijdragen aan een betere waterkwaliteit.

Mixers worden gebruikt om verschillende stoffen in het water te mengen, zoals chemicaliën of zuurstof. Deze stoffen kunnen worden toegevoegd om het water te desinfecteren, te zuiveren of om de pH-waarde van het water aan te passen. Mixers kunnen ook worden gebruikt om de temperatuur van het water te reguleren, wat vooral belangrijk is in industriële processen waarbij de temperatuur van het water een cruciale factor is.

Voortstuwers, ook wel bekend als pompen, worden gebruikt om de stroomsnelheid van het water te verhogen. Dit kan bijdragen aan een betere waterkwaliteit door de verspreiding van stoffen te bevorderen. Het verhogen van de stroomsnelheid kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat zuurstof beter wordt opgenomen in het water, wat gunstig is voor vissen en andere waterorganismen. Voortstuwers kunnen ook worden gebruikt om sedimenten en andere ongewenste stoffen uit het water te verwijderen, wat de waterkwaliteit verder verbetert.

De onmisbare rol van Industriële pompen voor waterbehandeling

Industriële pompen voor waterbehandeling zijn onmisbaar bij de waterbehandeling en spelen een cruciale rol bij het verplaatsen van water en het verhogen van de stroomsnelheid. Waterbehandeling pompen worden gebruikt in diverse toepassingen binnen de waterbehandeling, zoals bij het transporteren van water, het verpompen van chemicaliën en het mengen van water en lucht.

In waterzuiveringsinstallaties worden pompen gebruikt om afvalwater vanuit de rioolstelsels naar de zuiveringsinstallatie te verpompen. Ook worden waterbehandeling pompen ingezet bij het transport van schoon water naar de consumenten en bedrijven. Daarnaast spelen industriële pompen voor waterbehandeling een belangrijke rol bij het mengen van chemicaliën in het water, om het water te desinfecteren en te zuiveren.

Ook in industriële processen is de rol van industriële pompen voor waterbehandeling van groot belang. In de voedingsmiddelenindustrie worden industriële pompen voor waterbehandeling bijvoorbeeld gebruikt voor het verpompen van vloeibare ingrediënten en het transporteren van afvalwater. In de chemische industrie worden pompen gebruikt om chemische stoffen te verpompen en te mengen.

Mixers en voorstuwers waterbehandeling | Industrial Pump Group

Een greep uit onze klanten

Vrijblijvend

Contact opnemen

Waterbehandeling

Alles wat u verder nog moet weten

Waterbehandeling is een essentiële stap in het proces om veilig en schoon drinkwater te produceren. Het proces van waterbehandeling omvat verschillende stappen, zoals filtratie, ontsmetting en desinfectie, om ervoor te zorgen dat het water veilig is voor menselijke consumptie. Hieronder vindt u een overzicht van alles wat u moet weten over waterbehandeling.

 1. Waarom is waterbehandeling belangrijk?
  Waterbehandeling is belangrijk omdat het water uit natuurlijke bronnen verontreinigingen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Verontreinigingen zoals bacteriën, virussen, chemicaliën en zware metalen kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

 2. De verschillende stappen in waterbehandeling
  De stappen in waterbehandeling zijn afhankelijk van het type water dat behandeld moet worden, maar in het algemeen omvat het proces de volgende stappen: voorbehandeling, coagulatie, flocculatie, sedimentatie, filtratie, desinfectie en distributie.

 3. Soorten waterbehandeling
  Er zijn verschillende soorten waterbehandeling, zoals drinkwaterbehandeling, afvalwaterbehandeling, proceswaterbehandeling en koelwaterbehandeling. Elk type behandeling heeft zijn eigen specifieke doel en vereisten.

 4. Technologieën die worden gebruikt in waterbehandeling
  Waterbehandeling maakt gebruik van verschillende technologieën, zoals membraanfiltratie, omgekeerde osmose, ionenwisseling, actieve koolfiltratie en UV-desinfectie. De keuze van technologie is afhankelijk van het type water dat moet worden behandeld en de verontreinigingen die erin aanwezig zijn.

 5. Waterbehandeling in de toekomst
  Waterbehandeling blijft zich ontwikkelen en er worden steeds meer innovatieve technologieën ontwikkeld om de efficiëntie en de kwaliteit van waterbehandeling te verbeteren. Dit omvat nieuwe ontwikkelingen op het gebied van membraantechnologie, nanotechnologie en geavanceerde oxidatieprocessen.

 6. De rol van wet- en regelgeving
  Wet- en regelgeving spelen een belangrijke rol bij het waarborgen van de veiligheid van drinkwater en het beschermen van het milieu. Regelgeving zorgt ervoor dat waterbehandelingsbedrijven zich houden aan de normen en richtlijnen voor waterkwaliteit en emissies.

Mixers / voortstuwers voor de waterindustrie | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Mixers / voortstuwers

Wormpompen voor de waterindustrie | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Wormpompen

Dompelpompen voor de waterindustrie | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Dompelpompen

Afvalwaterpompen voor de waterindustrie | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Afvalwater pompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

Laten we samen naar uw toepassing kijken

De Industrial Pump Group is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige en betrouwbare industriële pompen voor waterbehandeling en het bieden van deskundig advies aan klanten in verschillende sectoren, waaronder de waterbehandelingsindustrie. Onze experts hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen en selecteren van de beste pompen voor specifieke toepassingen, en ze hebben uitgebreide kennis van de nieuwste technologieën en innovaties in de industrie.

Hulp bij het selecteren van de industriële pompen voor waterbehandeling nodig? De experts van IPG zitten voor u klaar, neem vrijblijvend contact op via: (0251) 222 566 of info@industrialpumps.nl.

Meest gestelde vragen over de waterbehandeling | Industrial Pump Group

Waterbehandeling

Meest gestelde vragen

DOWNLOAD GRATIS ONZE BROCHURE
Naar boven
Cookies

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.