• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0
  • Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Voordelen en toepassingen

Complete pompsystemen

Total pump units zijn een populair alternatief voor traditionele pompen omdat ze verschillende voordelen bieden, waaronder efficiëntie, betrouwbaarheid en eenvoudig onderhoud. Deze complete pompsystemen zijn ontworpen om de integriteit en prestaties van industriële processen te verbeteren en bieden een geïntegreerde oplossing voor het verpompen van vloeistoffen en gassen. Door het gebruik van een totaaloplossing kunnen bedrijven kosten besparen op de aanschaf en het onderhoud van afzonderlijke componenten en de operationele efficiëntie verhogen. Total pump units zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder waterbehandeling, voedingsmiddelen- en drankenindustrie, petrochemie en meer.

Complete pompsets

Naast dat de Industrial Pump Group diverse type pompen levert van verschillende merken kan IPG u ook voorzien van complete pompsets.
Deze sets kunnen worden geleverd door een van de fabrikanten waarmee IPG een goede relatie mee heeft of door de pompexperts in een van onze werkplaatsen worden samengebouwd. Deze sets worden geselecteerd en gebouwd naar wensen en specificaties die de klant door geeft.

Pompsets zijn tot tegenstelling van losse pompen complete units welke op locatie enkel aangesloten dienen te worden, deze units zijn compleet voorzien van pomp maar ook alle toebehoren en het benodigde leidingwerk. Wanneer de pompset op maat wordt gemaakt voor de klant kan deze meteen op het huidige leiding werk worden aangesloten.

De aandrijving is vaak ook onderdeel van het geheel.

  • Complete installatie, meer dan alleen een pomp
  • Aan te sluiten op huidig (of nieuw te bouwen) ontwerp
  • Gebouwd op basis van de wensen van de klant

Waar uit bestaat een pompset?

Hier boven is beschreven dat een complete pompset bestaat uit een pomp met diverse toebehoren, onder deze toebehoren spreekt men vaak over een zuig- en pers manifolt, afsluiters / terugslagkleppen / compensatoren / regelapparatuur enzovoorts. Het grote voordeel is dat u een compleet pakket krijgt aangeleverd, waarbij u de tekeningen alleen hoeft te koppelen aan uw ontwerptekeningen.

Op zoek naar een ervaren partner voor uw pompset?

De pompexperts van IPG hebben meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van industriële pompen. Zij adviseren wat benodigd is voor het behalen van de gewenste specificaties en kunnen helpen bij het samenbouwen of aanpassen van de gewenste pompset. Daarnaast kan er gekeken worden of een van de fabrikanten van IPG kan helpen bij het leveren van de gewenste pompset.

Vrijblijvend

Contact opnemen

Zekerheid van total pump units

Total pump units zijn complete pompsystemen die bestaan uit een pomp, motor, leidingwerk en regelapparatuur, ontworpen om de integriteit en prestaties van industriële processen te verbeteren. Deze totaaloplossing biedt verschillende voordelen, waaronder eenvoudig onderhoud, een hogere efficiëntie en een hogere betrouwbaarheid. Total pump units zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals waterbehandeling, voedingsmiddelen- en drankenindustrie, petrochemie en meer. Door het gebruik van een totaaloplossing kunnen bedrijven kosten besparen op de aanschaf en het onderhoud van afzonderlijke componenten en de operationele efficiëntie verhogen.

Total pump units worden geleverd met alle benodigde onderdelen, inclusief een motor die is afgestemd op de vereisten van de pomp. Dit zorgt voor een efficiënte en betrouwbare werking, waarbij de prestaties van de pomp optimaal worden benut. Bovendien zorgt het gebruik van een totaaloplossing voor een hogere betrouwbaarheid en veiligheid, omdat alle componenten zijn ontworpen om naadloos samen te werken. Door te kiezen voor een totaaloplossing, kunnen bedrijven de downtime minimaliseren en de operationele kosten verlagen.

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

Total pump units

Meest gestelde vragen

Naar boven