• Merkonafhankelijk pompadvies
 • + 30 jaar ervaring
 • Officieel dealer van topmerken
 • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0
 • Merkonafhankelijk pompadvies
 • + 30 jaar ervaring
 • Officieel dealer van topmerken
 • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Efficiënte en flexibele oplossing voor vloeistoftransport

Insteek pompen

Insteekpompen zijn een soort centrifugaalpompen die ontworpen zijn om in putten of reservoirs te worden geplaatst om water omhoog te pompen. Deze pompen zijn uiterst betrouwbaar en efficiënt en worden veel gebruikt in de watervoorziening, irrigatie en industriële toepassingen.

Het grote voordeel van insteekpompen is dat ze een hogere opvoerhoogte kunnen bereiken dan traditionele oppervlaktepompen. Bovendien zijn ze minder gevoelig voor cavitatie, wat kan optreden bij oppervlaktepompen wanneer de druk daalt en luchtbellen ontstaan in de pomp.

Insteekpompen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, afhankelijk van de toepassing en de samenstelling van het te pompen medium. Ze kunnen ook worden uitgerust met verschillende soorten motoren, zoals elektrische, dieselmotoren of hydraulische motoren.

Voordelen van insteekpompen

 • Eenvoudige installatie: Insteekpompen kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd door ze in een bestaande pijpleiding te steken, waardoor ze een snelle en gemakkelijke oplossing bieden voor vloeistoftransport.
 • Hoge efficiëntie: Insteekpompen zijn ontworpen om hoge efficiëntie te garanderen en worden aangedreven door energiezuinige motoren.
 • Flexibiliteit: Insteekpompen kunnen worden gebruikt voor verschillende soorten vloeistoffen, waaronder water, brandstoffen, chemicaliën en meer, en kunnen worden aangepast aan de specifieke eisen van de toepassing.
 • Lage kosten: Insteekpompen zijn betaalbaar en vereisen weinig onderhoud, waardoor ze een zeer economische oplossing zijn.

Toepassingsgebieden van insteekpompen

Insteekpompen worden gebruikt in verschillende industrieën en toepassingen, zoals:

 • Waterbehandeling: Insteekpompen worden gebruikt voor het transporteren van water in waterzuiveringsinstallaties.
 • Industriële processen: Ze worden gebruikt voor het verplaatsen van chemicaliën, brandstoffen en andere vloeistoffen in industriële processen.
 • Landbouw: Insteekpompen worden gebruikt voor het irrigeren van landbouwgronden en voor het transporteren van water naar vee-drinkbakken.
 • Huishoudelijke toepassingen: Ze kunnen worden gebruikt voor het verpompen van water uit kelders en zwembaden.

Vrijblijvend

Contact opnemen

Wat zijn insteekpompen

Hoe werken ze en waarvoor worden ze gebruikt?

Insteekpompen zijn een speciaal type centrifugaalpompen dat wordt gebruikt om water omhoog te pompen vanuit diepe putten, reservoirs of andere ondergrondse bronnen. Ze zijn ontworpen om te worden geïnstalleerd in de put of het reservoir zelf, waardoor ze beter geschikt zijn voor diepere bronnen en hogere opvoerhoogtes dan traditionele oppervlaktepompen.

Het werkingsprincipe van insteekpompen is vergelijkbaar met dat van centrifugaalpompen: het water wordt in de pomp gebracht door een inlaat aan de onderkant van de pomp, waar het wordt versneld door een draaiende waaier. De centrifugale kracht die wordt gegenereerd door de waaier duwt het water naar buiten en omhoog door de pompuitlaat.

Er zijn veel verschillende toepassingen voor insteekpompen, waaronder het leveren van drinkwater aan afgelegen gebieden, irrigatie van landbouwgrond, het pompen van water voor industrieel gebruik en het leegpompen van putten en reservoirs. Insteekpompen worden ook vaak gebruikt in mijnbouw- en bouwtoepassingen, waar ze kunnen worden gebruikt om water te verwijderen uit ondergrondse mijnen, tunnels en bouwputten.

Insteekpompen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, afhankelijk van de toepassing en de samenstelling van het te pompen medium. Ze kunnen ook worden uitgerust met verschillende soorten motoren, zoals elektrische, dieselmotoren of hydraulische motoren. De keuze van de juiste insteekpomp voor een bepaalde toepassing hangt af van factoren zoals de diepte van de put, de opvoerhoogte die nodig is en de hoeveelheid water die moet worden gepompt.

LEES MEER OVER

Lowara pompen

LEES MEER OVER

Grundfos pompen

LEES MEER OVER

Handol pompen

LEES MEER OVER

Sulzer pompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

Op zoek naar de juiste insteek pomp?

De Industrial Pump Group is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige en betrouwbare pompen en het bieden van deskundig advies aan klanten in verschillende sectoren, waaronder de waterbehandelingsindustrie. Onze experts hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen en selecteren van de beste pompen voor specifieke toepassingen, en ze hebben uitgebreide kennis van de nieuwste technologieën en innovaties in de industrie.

Hulp bij het selecteren van de juiste pomp nodig? De experts van IPG zitten voor u klaar, neem vrijblijvend contact op via: (0251) 222 566 of info@industrialpumps.nl.

Insteek pompen

Meest gestelde vragen

Naar boven