• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0
  • Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Waternorm

Pompen volgens de normering

Waternormpompen zijn essentiële hulpmiddelen voor het verpompen van water uit putten, reservoirs en andere waterbronnen. Deze pompen zijn ontworpen om aan specifieke normen en voorschriften te voldoen om veilig en efficiënt water te kunnen pompen. In deze titel wordt uitgebreid ingegaan op de verschillende soorten waternormpompen, waaronder centrifugaalpompen, dompelpompen en jetpompen. Ook wordt aandacht besteed aan de belangrijkste kenmerken en voordelen van waternormpompen, evenals aan de factoren die van invloed zijn op de prestaties van deze pompen. Of je nu op zoek bent naar een betrouwbare pomp voor een privéwaterput of een professionele pomp voor een grotere waterbron, deze titel geeft je de informatie die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken.

Wanneer komen centrifugaalpompen in aanmerking voor de waternorm normering?

Centrifugaalpompen zijn een van de meest voorkomende soorten waternormpompen en worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen. Om in aanmerking te komen voor de waternorm nomering, moeten centrifugaalpompen voldoen aan een aantal specifieke eisen en normen op het gebied van materialen, afmetingen, prestaties en veiligheid. Dit omvat bijvoorbeeld de maximale opvoerhoogte, de doorstroomsnelheid en de efficiëntie van de pomp. Door te voldoen aan deze eisen, kunnen centrifugaalpompen worden gecertificeerd en in aanmerking komen voor gebruik in drinkwaterinstallaties en andere toepassingen waarbij de kwaliteit van het water van essentieel belang is. Het is daarom belangrijk om bij het kiezen van een centrifugaalpomp te letten op deze waternorm normering en te zorgen dat deze geschikt is voor de gewenste toepassing.

Waarop moet je letten bij het kiezen van een waternormpomp voor thuisgebruik?

belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je de juiste pomp kiest. Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoeveel water je nodig hebt en wat de diepte van je put of reservoir is. Dit is belangrijk omdat niet alle pompen geschikt zijn voor alle dieptes en waterbehoeften.

Daarnaast is het van belang om te kijken naar de waterkwaliteit en of de pomp geschikt is voor het pompen van bijvoorbeeld brak water of water met een hoog ijzergehalte. Ook is het verstandig om te kijken naar het energieverbruik van de pomp en of deze voldoet aan de energie-efficiëntienormen. Daarnaast is de geluidsproductie van de pomp een belangrijke overweging als deze in de buurt van woonruimtes geïnstalleerd wordt.

Vrijblijvend

Contact opnemen

Alles wat u moet weten

Normen voor drinkwaterinstallaties en pompen

De waternorm is een reeks voorschriften en richtlijnen die zijn opgesteld om de kwaliteit en veiligheid van drinkwaterinstallaties te waarborgen. Deze normen hebben betrekking op verschillende aspecten van drinkwaterinstallaties, waaronder materialen, ontwerp, installatie en onderhoud. De waternorm is van toepassing op alle drinkwaterinstallaties, inclusief die voor privégebruik en commerciële toepassingen.

In deze titel wordt uitgebreid ingegaan op de belangrijkste aspecten van de waternorm en de normen die van toepassing zijn op drinkwaterinstallaties. Hierbij wordt onder meer aandacht besteed aan de verschillende soorten waternormen, zoals de NEN 1006 en de Waterwerkbladen. Daarnaast wordt ingegaan op de eisen die worden gesteld aan materialen en componenten van drinkwaterinstallaties, evenals aan de richtlijnen voor ontwerp en installatie.

Ook worden de normen voor onderhoud en beheer van drinkwaterinstallaties besproken, inclusief de regels voor periodiek onderhoud en de verantwoordelijkheden van eigenaren en beheerders van installaties. Door deze aspecten van de waternorm te begrijpen en na te leven, kan worden gezorgd voor een veilige en betrouwbare drinkwaterinstallatie.

LEES MEER OVER

SAER pompen

LEES MEER OVER

Lowara pompen

LEES MEER OVER

Grundfos pompen

LEES MEER OVER

Sulzer pompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

Op zoek naar een waternormpomp?

De Industrial Pump Group is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige en betrouwbare pompen en het bieden van deskundig advies aan klanten in verschillende sectoren, waaronder de waterbehandelingsindustrie. Onze experts hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen en selecteren van de beste pompen voor specifieke toepassingen, en ze hebben uitgebreide kennis van de nieuwste technologieën en innovaties in de industrie.

Hulp bij het selecteren van de juiste pomp nodig? De experts van IPG zitten voor u klaar, neem vrijblijvend contact op via: (0251) 222 566 of info@industrialpumps.nl.

Waternormpompen

Meest gestelde vragen

Naar boven