• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen
0
0
  • Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken
  • Just in time leveringen
0
0

Onze klanten zeggen 8,6   Op basis van 136 reviews

Het hart van het productieproces

Papierindustrie en Pompen

De papierindustrie is een van de grootste en meest invloedrijke sectoren ter wereld. Van dagbladen tot verpakkingsmateriaal, papier speelt een belangrijke rol in onze dagelijkse levens. Maar achter de productie van papier, ligt een complex en technisch productieproces, waarin pompen voor de papierindustrie een cruciaal onderdeel zijn.

Papier wordt vervaardigd uit cellulose, een natuurlijk materiaal afkomstig uit hout, en door middel van een reeks chemische en fysieke stappen, verandert cellulose in papier. In dit productieproces zijn pompen nodig om vloeistoffen, pulp en water te vervoeren en te verwerken.

Specifieke pompen voor elke toepassing

Er zijn verschillende soorten pompen voor de papierindustrie, elk met specifieke toepassingen. Hieronder worden enkele van de meest gebruikte pompen voor de papierindustrie besproken.

Centrifugaalpompen:
Centrifugaalpompen worden gebruikt om water en andere vloeistoffen door het productieproces te vervoeren. Ze zijn robuust en energie-efficiënt, en kunnen tegen hoge druk werken.

Schroefpompen:
Schroefpompen zijn ideaal voor het vervoeren van dikke en viscositeit vloeistoffen, zoals pulp. Ze zijn zeer efficiënt en kunnen grote hoeveelheden materiaal verplaatsen.

Diaphragmapompen:
Diaphragmapompen worden gebruikt voor het transporteren van vloeistoffen die gevoelig zijn voor beschadiging, zoals chemicaliën. Ze zijn rustig en energie-efficiënt.

In het papierproductieproces is het belangrijk om te zorgen voor een constante stroom van vloeistoffen en pulp. Pompen voor de papierindustrie zijn dus onmisbaar voor een efficiënte productie en het garanderen van de kwaliteit van het eindproduct.

Bovendien moeten de pompen voor de papierindustrie betrouwbaar en duurzaam zijn om te garanderen dat het productieproces continu verloopt. Daarom is het belangrijk om te investeren in hoogwaardige pompen, die voldoen aan de specifieke eisen van de papierindustrie.

Pompen voor de papierindustrie | Industrial Pump Group

Betrouwbare en proactieve service van IPG!

Als hoofd TD waardeer ik de betrouwbaarheid van IPG's merkonafhankelijkheid en proactieve aanpak. Hun snelle service is cruciaal in onze industrie waar elke minuut stilstand telt.

Hoofd Technische Dienst bij een chemische fabriek. 

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

IPG: Een betrouwbare partner in inkoop en optimalisatie!

Als inkoopmanager waardeer ik IPG als een partner die onze behoeften begrijpt en snel levert. Hun expertise en advies hebben onze processen geoptimaliseerd.

Inkoopmanager bij een voedingsmiddelenproducent.  

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐ 4/5

IPG is een onmisbare partner voor productie-efficiëntie!

Als productiemanager waardeer ik IPG als onmisbare partner voor efficiënte en uptime. Hun deskundige team heeft ons geholpen met de jusite pompen en sevice voor productieconsistentie.

Projectleider bij een papierfabriek.

Beoordeling: ⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Vrijblijvend

Contact opnemen

IPG kan u ondersteunen bij

Het selecteren van de juiste pomp

Het selecteren van de juiste pomp voor de papierindustrie is essentieel omdat dit de productiviteit en de kwaliteit van het eindproduct beïnvloedt. Een verkeerde keuze van pompen kan leiden tot verstoppingen, onderbrekingen in de productie, en in het ergste geval, schade aan de machines en het product. Dit resulteert in hogere kosten voor herstel en verlies van productie-efficiëntie.

Daarnaast moeten de pompen geschikt zijn voor de specifieke vloeistoffen en stoffen die worden verwerkt. Bijvoorbeeld, als de vloeistoffen corrosief zijn, moeten de pompen uit roestvrij staal zijn gemaakt om roest en corrosie te voorkomen. Als de vloeistoffen zwaar of dik zijn, moeten er speciaal ontworpen schroefpompen worden gebruikt om deze effectief te verplaatsen.

Bovendien moeten de pompen in staat zijn om te werken onder hoge druk en temperaturen, aangezien deze condities voorkomen in het productieproces. Daarom moeten de pompen zijn ontworpen met specifieke veiligheidsvoorzieningen en beschermingssystemen, zoals een oververhittingsbeveiliging en een automatische uitschakeling, om het risico op beschadiging of uitval te verminderen.

Wormpompen voor de papierindustrie | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Wormpompen

Koelwaterpompen voor de papierindustrie | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Splitcase pompen

Dompelpompen voor de papierindustrie | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Dompelpompen

Centrifugaalpompen voor de papierindustrie | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Centrifugaalpompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

Dé juiste pomp voor uw toepassing

Het selecteren van de juiste pomp voor de papierindustrie is van cruciaal belang omdat dit bepaalt hoe effectief en efficiënt het productieproces verloopt. Door te investeren in hoogwaardige en geschikte pompen voor de papierindustrie, garandeert men een efficiënte productie, een hoge kwaliteit van het eindproduct en vermindert men de kans op onderbrekingen en kostbare herstelwerkzaamheden.

Hulp bij het selecteren van de juiste pomp nodig? De experts van IPG zitten voor u klaar, neem vrijblijvend contact op via: (0251) 222 566 of info@industrialpumps.nl.

Meest gestelde vragen over de papierindustrie | Industrial Pump Group

Pompen voor de papierindustrie

Meest gestelde vragen

Naar boven