• Merkonafhankelijk pompadvies
 • + 30 jaar ervaring
 • Officieel dealer van topmerken
 • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0
 • Merkonafhankelijk pompadvies
 • + 30 jaar ervaring
 • Officieel dealer van topmerken
 • Just in time leveringen

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

0

Betrouwbare watertoevoer

Pompen voor drinkwater

Drinkwaterpompen spelen een cruciale rol bij het leveren van schoon en veilig drinkwater aan huizen, bedrijven en gemeenschappen. Zonder een effectieve drinkwaterpomp, kunnen waterleveringssystemen onbetrouwbaar worden en kunnen er problemen ontstaan met de kwaliteit en de beschikbaarheid van het drinkwater.

Gecertificeerde drinkwaterpompen

De certificering van drinkwaterpompen is van cruciaal belang voor de veiligheid en de kwaliteit van ons drinkwater. Drinkwaterpompen zijn verantwoordelijk voor het leveren van schoon en veilig drinkwater aan huizen, bedrijven en openbare voorzieningen.

Om ervoor te zorgen dat drinkwaterpompen aan de hoogste normen voldoen, zijn er verschillende internationale en nationale certificeringsprogramma's beschikbaar. Deze programma's testen en verifiëren de prestaties en de veiligheid van drinkwaterpompen en bevestigen dat ze geschikt zijn voor gebruik in drinkwatersystemen.

Een voorbeeld van een internationaal certificeringsprogramma voor drinkwaterpompen is de NSF / ANSI 61-certificering. Deze certificering wordt toegekend aan drinkwaterpompen die voldoen aan de normen voor de gezondheid en veiligheid van drinkwater in de Verenigde Staten. Dit programma test drinkwaterpompen op hun vermogen om geen schadelijke stoffen af ​​te geven aan drinkwater, en op hun duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Een ander belangrijk certificeringsprogramma is de Europese drinkwaterrichtlijn (EU DWI). Deze richtlijn stelt eisen aan de materialen en chemicaliën die in contact komen met drinkwater, waaronder drinkwaterpompen. Drinkwaterpompen die voldoen aan deze richtlijn krijgen het CE-keurmerk, dat aangeeft dat de pompen voldoen aan de Europese normen voor drinkwaterkwaliteit en veiligheid.

Bovendien zijn er ook nationale certificeringsprogramma's beschikbaar, zoals de KIWA-certificering in Nederland en de DVGW-certificering in Duitsland. Deze programma's testen en beoordelen de prestaties en veiligheid van drinkwaterpompen en verifiëren dat ze voldoen aan de nationale normen voor drinkwaterkwaliteit.

Drinkwater | Industrial Pump Group

Vrijblijvend

Contact opnemen

Soorten Drinkwaterpompen

Er zijn verschillende soorten drinkwaterpompen die kunnen worden gebruikt, waaronder:

 1. Centrifugaalpompen: Deze pompen zijn geschikt voor het vervoeren van grote hoeveelheden water en worden veel gebruikt in drinkwatertoepassingen.
 2. Jetpompen: Deze pompen zijn geschikt voor het leveren van water naar hogere verdiepingen en zijn efficiënt en geruisloos.
 3. Submersible pompen: Deze pompen worden gebruikt voor waterwinning uit bronnen, zoals putten en waterputten.
 4. Drukverhogingspompen: Deze pompen worden gebruikt om de druk van het water te verhogen en zijn noodzakelijk voor een effectieve waterdistributie

Voordelen van Drinkwaterpompen

 1. Betrouwbaarheid: Drinkwaterpompen zijn speciaal ontworpen om een constante en betrouwbare watertoevoer te waarborgen, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over storingen of onderbrekingen in uw waterlevering.
 2. Efficiëntie: Drinkwaterpompen zijn energie-efficiënt en zorgen voor een snelle en geruisloze watertoevoer.
 3. Kwaliteit: Drinkwaterpompen helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van het drinkwater door het te filteren en te ontdoen van onzuiverheden.
 4. Gemak: Drinkwaterpompen kunnen op afstand worden bediend en monitoren, waardoor u op elk moment op de hoogte bent van de werking en het onderhoud van de pomp.
 5. Veiligheid: Drinkwaterpompen zijn ontworpen met veiligheid in het achterhoofd en voldoen aan de hoogste veiligheids- en gezondheidsnormen, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over verontreinigd drinkwater.
Inline drinkwaterpompen | Industrial Pump Group

Lees meer over

Inline pompen

Hydrofoor units drinkwaterpompen| Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Hydrofoor units

Meertrapspompen- drinkwaterpompen| Industrial Pump Group

Lees meer over

Meertrapspompen

Centrifugaalpompen- drinkwaterpompen| Industrial Pump Group

Lees meer over

Centrifugaalpompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

Factoren bij het kiezen van een drinkwaterpomp

Bij het kiezen van een drinkwaterpomp, zijn er verschillende factoren die in overweging moeten worden genomen, zoals:

 1. Hoeveelheid water die moet worden verwerkt
 2. Druk en stroomvereisten
 3. Type drinkwatertoepassing
 4. Beschikbare ruimte en installatie-eisen
 5. Onderhoudsvereisten en de kosten daarvan

Hulp bij het selecteren van de juiste pomp nodig? De experts van IPG zitten voor u klaar, neem vrijblijvend contact op via: (0251) 222 566 of info@industrialpumps.nl.

Drinkwater uit de fles | Industrial Pump Group

Drinkwater pompen

Meest gestelde vragen

Naar boven