• Merkonafhankelijk pompadvies
  • + 30 jaar ervaring
  • Officieel dealer van topmerken

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

Bel ons op(0251) 222 566

We zijn beschikbaar tot 17:00

hygiënische pompen

Pompen voor farmaceutische toepassing

De meeste hygiënische farmaceutische pompen worden gebruikt in de farmaceutische industrie, omdat zij onderworpen zijn aan zeer strenge hygiëne- en kwaliteitsnormen. Fabrikanten van farmaceutische pompen worden geconfronteerd met zeer strenge hygiëne- en kwaliteitseisen aan componenten - met name op het gebied van onderhoud en reiniging. Een van deze instanties die de normen in de Verenigde Staten handhaven is de FDA (Food and Drug Administration), de FDA stelt normen vast voor pompmaterialen, de kwaliteit van de smeermiddelen die worden gebruikt voor de smering van farmaceutische pompen en meer. In Europa worden de eisen vastgesteld door de instantie EHEDG.

Waarom hygiëne cruciaal is bij farmaceutische pompen

Hygiëne is een belangrijke factor in de farmaceutische industrie en deze speelt een cruciale rol bij de productie en verwerking van medicijnen. Farmaceutische pompen zijn een belangrijk onderdeel van dit proces en het is dan ook van groot belang dat deze pompen hygiënisch worden ontworpen en gebruikt. Een slechte hygiëne kan namelijk niet alleen leiden tot verontreiniging van de medicijnen, maar ook tot gezondheidsproblemen voor de patiënt.

Er zijn verschillende redenen waarom hygiëne zo belangrijk is bij farmaceutische pompen. Ten eerste moeten medicijnen zuiver zijn om hun therapeutische effect te behouden. Verontreiniging van medicijnen kan leiden tot minder effectieve behandelingen of zelfs schadelijke reacties bij de patiënt. Hygiëne is dan ook van groot belang om te waarborgen dat medicijnen in de juiste concentratie en kwaliteit aan de patiënt worden toegediend.

Ten tweede kunnen farmaceutische pompen een bron van besmetting zijn, omdat ze in direct contact komen met de medicijnen. Als de pomp niet hygiënisch wordt gebruikt, kan deze verontreinigd raken met bacteriën, virussen en andere schadelijke stoffen. Dit kan leiden tot verontreiniging van de medicijnen en daarmee tot gezondheidsproblemen voor de patiënt.

Een andere reden waarom hygiëne belangrijk is bij farmaceutische pompen, is dat deze pompen vaak in gebruik zijn in ziekenhuizen en andere medische instellingen. Hier worden ze gebruikt voor de verzorging van patiënten met ernstige aandoeningen, waarbij een verkeerde dosering van medicijnen levensbedreigend kan zijn. Daarom is het noodzakelijk om te waarborgen dat farmaceutische pompen altijd hygiënisch worden gebruikt.

Tot slot is het ook belangrijk om te vermelden dat hygiëne in de farmaceutische industrie een vereiste is die door de overheid wordt opgelegd. Er zijn strenge richtlijnen en reguleringen die de hygiëne moeten waarborgen in de productie en verwerking van medicijnen. Dit is noodzakelijk om te waarborgen dat medicijnen van hoge kwaliteit worden toegediend aan patiënten, waardoor deze een betere kans hebben op genezing.

Farmaceutische Pharma pompen | Industrial Pump Group

Vrijblijvend

Contact opnemen

Eisen van een Farmaceutische pomp

  • Moet geschikt zijn voor steriel en hygiënisch gebruik
  • Gemaakt van chemisch bestendig materiaal
  • Kan zeer viskeuze vloeistoffen verwerken
  • Onderhoudsvriendelijk

Type pompen gebruikt in de farmaceutische industrie

  • Centrifugaalpompen
  • Lobbenpompen
  • Membraanpompen
  • Wormpompen
Centrifugaal pompen | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Centrifugaalpompen

Membraan pompen | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Membraanpompen

Wormpompen | Industrial Pump Group

LEES MEER OVER

Wormpompen

Advies en verkoop

De best mogelijke oplossing voor uw applicatie

Er zijn veel verschillende soorten pompen en evenzovele applicaties, denk bijvoorbeeld aan een dompel-, circulatie- of bronpomp. Door deze diversiteit van pompen is het verstandig om goed geïnformeerd te zijn over wat voor type pomp benodigd is voordat u er een aanschaft of laat reviseren. Het IPG team met diverse pompexperts kunt u altijd adviseren over de best mogelijke oplossing voor uw applicatie en kunt u tevens hierbij ondersteunen met de aanschaf en installatie van de pomp.

IPG heeft met diverse pompfabrikanten sterke relaties en kunt u hierom goed adviseren in het aanschaffen van vele type en merken pompen. Zo is de Industrial Pump Group de Nederlandse importeur van SAER en officieel dealer van o.a. Lowara, Grundfos en Seepex.

 Neem vrijblijvend contact met ons op

Niet zeker welke pomp benodigd is?

Wij zijn er om te helpen!

De Industrial Pump Group is de specialist als het gaat om pomptoepassingen, wij hebben meer dan 30 jaar ervaring in de branche. IPG is officieel dealer en heeft sterke banden met diverse fabrikanten van industriële pompen, wij kunnen de juiste industriële pomp leveren voor elke toepassing in de farmaceutische industrie, maar ook bieden wij gespecialiseerd onderhoud diensten voor de bestaande farmaceutische pompen.

Voor vragen over de pomptoepassingen in de farmaceutische industrie of een offerte kunt u vrijblijvend contact opnemen met IPG via: (0251) 222 566 of info@industrialpumps.nl.

Farmaceutische segment | Industrial Pump Group

Farmaceutische pompen

Meest gestelde vragen

DOWNLOAD GRATIS ONZE BROCHURE
Naar boven
Cookies

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.